Αρχική » Λευτεριά στον Γιάννη-Βασίλη Γιαΐλαλί

Λευτεριά στον Γιάννη-Βασίλη Γιαΐλαλί

από Άρδην - Ρήξη

O συμπατριώτης μας Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί φυλακισμένος για προσβολή του Ερντογάν (!)

Της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν 

Ο συμπατριώτης μας Πόντιος Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί (Yannis Vasilis Yaylali), συνελήφθη πριν λίγες ώρες για ακόμη μία φορά, τώρα με τις κατηγορίες της «προσβολής του προέδρου», «υποκίνηση σε ανυπακοή των νόμων» και «διάδοση προπαγάνδας για τρομοκρατική οργάνωση» και κρατείται στις φυλακές του Σιρνάκ στο Κουρδιστάν, λίγες ώρες μετά αφού ανήρτησε αφίσα για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας και τη 19η Μαίου. Ο Γιαϊλαλί είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της αφύπνισης των λαών που ζουν στην Τουρκία, ένας αγωνιστής των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λόγου, η φωνή ανάδειξης και αναγνώρισης των εγκλημάτων που έγιναν εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων και άλλων λαών.
Εμείς καλούμαστε να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερωθεί, δημοσιοποιώντας τη σύλληψή του και πιέζοντας το φασιστικό Τουρκικό κράτος- φυλακή. Κάνουμε επίσης γνωστή τη φυλάκιση στα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τους Ευρωβουλευτές, τα κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τους συνδικαλιστικούς φορείς δημοσιογράφων, μέσων ενημέρωσης, εκδοτών και φορείς εργαζόμενων, καθώς και σε κάθε δημοκράτη αντιφασίστα, αντικεμαλικό πολίτη να απαιτήσει το αυτονόητο: Την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Είναι καθήκον μας για έναν άνθρωπο όπως ο Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί που αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

Νικος Κουσπαρης 29 Απριλίου 2017 - 08:33

Να οργανωσει το ΑΡΔΗΝ μια οποιασδηποτε μορφης διαμαρτυρια……Ο Γιαννης δεν ειναι μονος του…..Η μηπως ειναι?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ipsarras 30 Απριλίου 2017 - 20:58

Τόση σιωπή, πάντως, για ένα τέτοιο ζήτημα δεν την περίμενα. Δεν περίμενα να το κάνουν και σημαία τα ντόπια μμε, αλλά τόση αδιαφορία δεν αντέχεται…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νικος Κουσπαρης 3 Μαΐου 2017 - 07:56

Πεστα Χρυσοστομε……πεστα…….ο Μαλκιδης ο καθηγητης ασχολειται και ο Χρονης ο Αιδονιδης…..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ