Αρχική » Ο Haim Perry & η παράνοια της Μ. Ανατολής

Ο Haim Perry & η παράνοια της Μ. Ανατολής

από Νίκος Βαλκάνος

Όλη η παράνοια που απλώνεται στη Μέση Ανατολή για μένα έχει όνομα και είναι βαθιά συμβολικό: HAIM PERRY!

του Νίκου Βαλκάνου από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook

Αυτός ο 80χρονος Εβραίος, από το κιμπούτς Nir Oz (που υπέστη τη μεγάλη βαρβαρότητα έναν χρόνο πριν) και κρατείται ως όμηρος από τη Χαμάς.

Εμβληματική φυσιογνωμία της «συνεννόησης» των δύο πλευρών, καθημερινά έμπαινε στη Γάζα για να βγάλει έξω κάποιον άρρωστο ή κάποιο τραυματισμένο παιδάκι και να τους περιθάλψει στα πιο οργανωμένα ισραηλινά νοσοκομεία. Ιδρυτικό μέλος του “Road to Recovery”, που έχει ακριβώς αυτό τον στόχο.

Διευθυντής της γκαλερί “White House”, που έφτιαξε στο τελευταίο παλαιστινιακό σπίτι που διασώθηκε από το χωριό Al-Ma’in, όπου λίγον καιρό πριν οργάνωσε την έκθεση “From Here, From There” (όπως το περιγράφει ο Παλαιστίνιος Mussa’ab Bashir, από το «Λαϊκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης», που συνεργάστηκε μαζί του: https://www.aftoleksi.gr/…/synenteyxi-ton-palaistinio…/).

Δεν είναι πως ξέχασα τη βαρβαρότητα εκείνης της μέρας, απ’ την οποία άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως, απλώς δεν τολμούσα να ψάξω την τύχη αυτού του εμβληματικού ομήρου…Είχε πάρει για μένα μια συμβολική μυθοποίηση το όνομά του και δεν ήθελα να το πειράξω…Πάντα φοβόμουν ότι είχε χαθεί, αλλά άλλο το σοκ όταν βλέπεις αυτή τη σελίδα: jpost.com

3 Ιουνίου, λοιπόν, δολοφονήθηκε στα τούνελ της Χαμάς!

Θα ήθελα να ξέρω αν εκτελέστηκε “βιαστικά” από κάποιον ανεγκέφαλο στη φυγή του ή ως ασπίδα άλλου από ισραηλινά πυρά ή από την κακουχία για έναν ογδοντάχρονο …Χωρίς σημασία για κανέναν, αυτός ο “εχθρός” των εκατέρωθεν αρχηγών του μίσους…

Θα ήθελα να μπω (3 χιλιόμετρα απέχει το κιμπούτς από τη Γάζα και 30 από κει οι φυλακές) από την έρημο και τις φυλακές Μπερσεβά (όπου κρατηθήκαμε το 2010 ως μέλη του “Freedom Flotila”) και να δω στο πρόσωπο τους δολοφόνους του, τους ίδιους που εκτέλεσαν πολύτιμους συντρόφους μας, τότε, σαν τον Ιταλό Vittorio Arrigoni και τον Ισραηλινό Juliano Mer-Khamis.

Θα μου πείτε τι σημασία έχει ο θάνατος ενός ανθρώπου μέσα στις δεκάδες χιλιάδες γυναικόπαιδα της Γάζας και, ακόμα, ενός ανθρώπου, από την αντίπερα όχθη, που ακριβώς αυτούς υπερασπίστηκε.

Αν αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει ζωντανός τότε καμιά ελπίδα για την περίφημη «συνεννόηση» δεν μπορεί να παραμείνει ζωντανή…

Εδώ τον βλέπουμε στην παρουσίαση της έκθεσης που προανέφερα:

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ