Αρχική » Κύπρος: Επίθεση της αστυνομίας σε πορεία εναντίον των Βρετανικών Βάσεων

Κύπρος: Επίθεση της αστυνομίας σε πορεία εναντίον των Βρετανικών Βάσεων

από admin

Από τον  Εμπροσθοφύλακα

«Μεγάλη Διαδήλωση Διαμαρτυρίας στις Βρετανικές Βάσεις. Σοβαρά επεισόδια. Συνεχής ενημέρωση. Φώτο»
02 Ιανουαρίου 2012

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται απόψε στην εκδήλωση στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου, που διοργάνωσε η Εθνική Αντι – αποικιοκρατική πλατφόρμα. Οι αστυνομικοί των Βρετανικών Βάσεων άρχισαν να προκαλούν όταν είδαν τους διαδηλωτές να φτάνουν στην περιοχή,  με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα επεισόδια. Ψευδώς, πάντως, μεταδόθηκε από ΜΜΕ ότι οι διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών των Βάσεων.

Η διαδήλωση λεπτό προς λεπτό

Μεγάλη αυτοκινητοπομπή γύρω στις 19.15 οδεύει προς τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου για την προγραμματισμένη εκδήλωση της Εθνικής Αντι – αποικιοκρατικής πλατφόρμας. Στα αυτοκίνητα κυματίζουν οι γαλανολευκες σημαίες. Ισχυρή είναι η δύναμη της αστυνομίας, που συνοδεύει την αυτοκινητοπομοπή.

19.40: Η αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων περικυκλώνει την αυτοκινητοπομπή.

20.00: Γίνονται σοβαρά επεισόδια. Οι Βρετανοί των Βάσεων επιτέθηκαν κατά των διαδηλωτών. Άγριος πετροπόλεμος μεταξύ αστυνομικών. Σημειώθηκαν τραυματισμοί. Έχουν γίνει συλλήψεις.

20.30: Οδομαχίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι Βρετανοί ρίχνουν φωτοβολίδες. Έχει απογειωθεί το ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων.  Ακολούθησε άγριος πετροπόλεμος, χρήση χημικών και σκηνές βίας. Μέχρι στιγμής οι Βρετανοί έχουν συλλάβει μία κοπέλα, ενώ υπάρχουν τραυματισμοί αστυνομικών και διαδηλωτών.

20.40: Οι Βρετανοί αστυνομικοί των Βάσεων συνέλλαβαν μια γυναίκα της πλατφόρμας, ενώ προηγουμένως την έσερναν στο έδαφος.

20.45: Το ελικόπτερο συνεχίζει να πετά πάνω από το χώρο των συμπλοκών. Οι συμπλοκές κάπως  έχουν περιοριστεί αλλά οι Βρετανοί πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίων των διαδηλωτών της πλατφόρμας.

20.55: Μέχρι αυτή την ώρα έχουν καταγραφεί δέκα τραυματισμοί.

21.00: Έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να αφεθεί ελεύθερη η κοπέλα που συνέλλαβαν οι Βρετανοί. Το ελικόπτερο συνεχίζει να υπερίπταται στην περιοχή.

21.10: Οι βρετανοί έφεραν στον χώρο κλούβες και ειδικά οχήματα του στρατού.

21.30: Καθιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας των διαδηλωτών μπροστά από τις Βάσεις. Ζητούν απελευθέρωση των κρατουμένων.

21.40: Οι Βρετανοί αρνούνται να απελευθερώσουν όσους έχουν συλλάβει και ανασυντάσσονται.

22.00: Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στο Κάστρο του Κολοσσίου για να αφεθούν ελεύθεροι οι διαδηλωτές που έχουν συλληφθεί.

22.40: Αστυνομικοί με πολιτικά της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται στο Κάστρο του Κολοσσίου και διερευνούν τα επεισόδια που προκλήθηκαν.

23.00: Πληροφορίες αναφέρουν ότι, οι διαδηλωτές που έχουν συλληφθεί θα κατηγορηθούν γραπτώς και θα αφεθούν ελεύθεροι.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ