Αρχική » Ποντάροντας στη χρεοκοπία της χώρας

Ποντάροντας στη χρεοκοπία της χώρας

από admin

του Γιάννη Ξένου από τη Ρήξη που κυκλοφορεί

Κάθε οικονομική καταστροφή στο παρελθόν της χώρας μας ήταν και μια ευκαιρία για κάποιους να αναδειχθούν σε νέα οικονομικά τζάκια. Στην απελευθέρωση του 1944, για παράδειγμα, οι μαυραγορίτες, τα νέα οικονομικά στρώματα που πλούτισαν στη διάρκεια της Κατοχής, εκμεταλλεύτηκαν την παρατεταμένη πολιτική αστάθεια που ακολούθησε για νομιμοποιήσουν τα παράνομα κέρδη τους, ενώ με τη νομισματική μεταρρύθμιση του Νοεμβρίου του 1944 (η νέα δραχμή αντικατέστησε την κατοχική δραχμή με βάση τη σχέση 1/50 δισεκατομμύρια), τα χρέη που είχαν στο παρελθόν ουσιαστικά παραγράφηκαν.
Ά λλο ένα παράδειγμα, το 1953 η κυβέρνηση Παπάγου υποτιμά τη δραχμή κατά 50%, η αντιπολίτευση της εποχής, Κέντρο και Αριστερά επιτίθενται στην κυβέρνηση ότι οι μόνοι κερδισμένοι από το μέτρο ήταν αυτοί που είχαν αποθησαυρίσει χρυσές λίρες, οι οφειλέτες μεγάλων ποσών και οι ισχυροί καπνέμποροι που είχαν μεγάλα χρέη σε δραχμές.
Οι παραπάνω περιπτώσεις από την πρόσφατη ιστορία μας δεν είναι καθόλου άσχετες με όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Κ. Σημίτη από τη Γερμανία, ότι τη χρεοκοπία της χώρας και το πέρασμα στη δραχμή την επιδιώκει συγκεκριμένη μερίδα επιχειρηματιών, που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και με την επιστροφή στη δραχμή θα αποπληρώσουν τα χρέη τους, που σε δραχμές θα είναι κατά πολύ μειωμένα, από τα ευρώ που έχουν βγάλει στο εξωτερικό, δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες, όπως έγινε από το σύνολο των μεγάλων ΜΜΕ. Ο Σημίτης είπε και κάτι ακόμα, ότι αυτή η μερίδα επιχειρηματιών έβγαλε χρήματα με απάτες που διέπραξαν τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως στα χρόνια που αυτός κυβερνούσε, γι’ αυτό και τους ξέρει καλά. Η αποκάλυψη των απατεωνιών τους -οι περισσότεροι έχουν δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν- τους κάνει να επιθυμούν σφόδρα την κατάρρευση του υπάρχοντος συστήματος.

Η περίπτωση του Δ. Κοντομηνά

Κεντρικό ρόλο σε αυτό το υπό διαμόρφωση λόμπι επιχειρηματιών φαίνεται ότι παίζει ο Δ. Κοντομηνάς, του οποίου το ραδιόφωνο, το Ράδιο 9, ολημερίς πασχίζει για δύο πράγματα: να πείσει τους ακροατές του ότι η άρνηση των χρεών της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή είναι η «μαγική λύση» για τα προβλήματα της χώρας, και να απονομιμοποιεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα, χτυπώντας το με κάθε τρόπο.
Αλλά ας πιάσουμε την ιστορία του Δ. Κοντομηνά από την αρχή, για να κατανοήσουμε καλύτερα όσα πράττει σήμερα. Ο Κοντομηνάς ίδρυσε την Ιντεραμέρικαν (το όνομα που επέλεξε έχει τη σημασία του) το 1969 και ήταν ο πρώτος που έφερε τις ασφάλειες ζωής στην Ελλάδα. Πολλά χρήματα έβγαλε το 1999 με την είσοδο της Ιντεραμέρικαν στο Χρηματιστήριο – λέγεται ότι άντλησε γύρω στα 20 δισ. δραχμές ρευστό από την πώληση μετοχών της. Το επόμενο μεγάλο βήμα του ήταν να πουλήσει, το 2001, το 55% της Ιντεραμέρικαν στην ολλανδική Eureko έναντι 977 εκ. ευρώ.
Αλλά από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας αρχίζουν οι δικαστικές περιπέτειες. Το 2005, διακόσιοι ομογενείς από την Αφρική, αλλά αργότερα και άλλοι από Βέλγιο, Γερμανία και Ολλανδία τον μηνύουν επειδή, στα χρόνια που είχε αυτός τον έλεγχο της Ιντεραμέρικαν, συνήψαν με την εταιρεία συμβόλαια που είτε δεν τηρήθηκαν, είτε ήταν χωρίς αντίκρισμα. Στα τέλη του 2006, ο εισαγγελέας που είχε αναλάβει την υπόθεση την έστειλε στο αρχείο με το αιτιολογικό ότι «δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις», ώστε να είναι δυνατή η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον στελεχών της Ιντεραμέρικαν. Στις αρχές του 2008, ηεισαγγελέας Εφετών Ξένη Δημητρίου, διαφώνησε με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και παρήγγειλε την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης εις βάρος του Κοντομηνά. Παράλληλα, την ίδια εποχή προκύπτει άλλη μια δικαστική υπόθεση για τον Κοντομηνά, αυτή τη φορά για το ότι την περίοδο 1996-98 παρουσίαζε την Ιντεραμέρικαν με πλασματικά αποθεματικά πολλών εκατομμυρίων ευρώ και του ασκείται κακουργηματική δίωξη για υπεξαίρεση από κοινού κατ’ εξακολούθηση.
Για την πρώτη δικαστική δίωξή του, τον Απρίλιο του 2010, μετά την κλήση του να απολογηθεί ανακριτής και εισαγγελέας τον άφησαν ελεύθερο με εγγύηση 300.000 ευρώ και με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Μετά τις δικαστικές διώξεις για την Ιντεραμέρικαν, ο Κοντομηνάς πέρασε στην αντεπίθεση μέσω του Άλφα:  Ήταν αυτός που κατεξοχήν σήκωσε το θέμα του Βατοπεδίου με τα γνωστά επακόλουθα, την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και το σπρώξιμο του ΓΑΠ στην πρωθυπουργία.

Από τον Άλφα στο Ράδιο 9 και πάλι στον Άλφα

Στα τέλη του 2008 αποφασίζει να αποτραβηχτεί για λίγο και πουλά τον Άλφα στο γερμανικό δίκτυο RTL έναντι 120  εκ. ευρώ, ενώ οι Γερμανοί ανέλαβαν και 90 εκ. ευρώ σε χρέη του σταθμού. Του μένει μόνο το ραδιόφωνο του Άλφα, που μετά από μια άδοξη συνεργασία με τον Θέμο Αναστασιάδη, το μετονομάζει σε Ράδιο 9. Ο Κοντομηνάς από το 2008, δηλαδή από τη στιγμή που άρχισε να διώκεται ποινικά για διάφορες υποθέσεις, άρχισε να προσλαμβάνει για συνεργάτες και συμβούλους δημοσιογράφους όπως ο μακαρίτης ο Σωκράτης Γκιόλιας, ο Μάνος Κακλαμάνος, που είναι τώρα διευθυντής στο ραδιόφωνο, ο Γιάννης Παπαγιάννης και άλλοι αποφοιτήσαντες της σχολής δημοσιογραφίας των Θ. Αναστασιάδη και Μ. Τριανταφυλλόπουλου.
Τον άνθρωπο που χρειαζόταν για να δίνει το ιδεολογικό στίγμα στο ραδιόφωνό του τον βρήκε τον τελευταίο χρόνο στο πρόσωπο του Δ. Καζάκη, που η καθημερινή μεσημεριανή εκπομπή του με τον Μ. Κακλαμάνο, μεταδίδεται και σε επανάληψη άλλες δύο φορές μέσα στη μέρα (!), το απόγευμα και τα χαράματα. Φτιάχνει λοιπόν με ελάχιστα χρήματα, αφού το ραδιόφωνό του δεν έχει κανέναν επώνυμο και ακριβό παραγωγό, ένα σταθμό που διακρίνεται για το αντιμνημονιακό στίγμα του και για τη «μάχιμη», γεμάτη «αποκαλύψεις» δημοσιογραφία του.
Επειδή όμως η στιγμή που η εκδίκαση των υποθέσεων για τις οποίες κατηγορείται πλησιάζει, θέλει να έχει στα χέρια του όλα τα δυνατά όπλα, και λίγο πριν τα Χριστούγεννα έρχεται σε επαφή με τους Γερμανούς του Άλφα να αγοράσει το κανάλι άνευ αντιτίμου! Οι Γερμανοί φαίνεται να προχωρούν σε μια κίνηση χωρίς καμιά επιχειρηματική λογική, γιατί αφενός έχουν εξυγιάνει οικονομικά σε μεγάλο βαθμό τον σταθμό, αφενός μεσοπρόθεσμα η τηλεοπτική αγορά, υπολογίζοντας και το κλείσιμο του Άλτερ, αποκλείεται να πάει χειρότερα και μάλλον θα υπάρξει κάποια ανάταση στα διαφημιστικά κέρδη. Ο Κοντομηνάς ετοιμάζεται να κάνει τον Άλφα ένα Ράδιο 9 με πανελλαδική εμβέλεια. Ο Παπαγιάννης θα αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, που θα έχει και αυξημένη διάρκεια κατά μισή ώρα, και μέχρι τότε ζεσταίνεται ως σχολιαστής του Παπαδάκη, ο Μ. Κακλαμάνος για τη διεύθυνση ειδήσεων και ο Δ. Καζάκης ετοιμάζεται να πιάσει στασίδι ως κεντρικός τηλεσχολιαστής του καναλιού.
Ο Κοντομηνάς περνά στην αντεπίθεση, γνωρίζοντας ότι όσο έχει στα χέρια όπλα όπως ραδιόφωνα και κανάλια με τέτοιο πολιτικό στίγμα, το σάπιο πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται να τραβήξει στα άκρα τις δικαστικές υποθέσεις του. Διακρίνει την ευκαιρία όχι μόνο να ξεγλιστρήσει από τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αλλά και να εξασφαλίσει ισχυρή θέση στο νέο οικονομικό τοπίο που θα διαμορφωθεί σε μερικά χρόνια και η στρατηγική του είναι απλή, να χτυπά με κάθε τρόπο το πολιτικό σύστημα προκειμένου να μην του επιτρέψει κάποια στιγμή να σταθεροποιηθεί. Τέτοια σχέδια έχει ένα τμήμα επιχειρηματιών, που θεωρούν ότι έμειναν στην απέξω τα τελευταία χρόνια και φυσικά δεν νοιάζονται καθόλου για τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχει για τον λαό η χρεοκοπία της Ελλάδας και η επιστροφή στη δραχμή, αλλά πώς αυτοί θα είναι τα νέα τζάκια που θα ηγούνται της χώρας τις επόμενες δεκαετίες.

Υ.Γ. Για να κατανοήσουμε λίγο τα παιγνίδια που παίζουν κανάλια και τηλεπαρουσιαστές, αρκεί να δούμε τη μετεξέλιξη του σφοδρού «αντιμνημονιακού» Αυτιά σε άκακο μνημονιακό αρνάκι, από τη στιγμή και πέρα που μεταπήδησε από το Άλτερ στους «γερμανοτσολιάδες» του Σκάι!

ΣΧΕΤΙΚΑ

17 ΣΧΟΛΙΑ

Πέτρος Δ. 7 Φεβρουαρίου 2012 - 22:38

‘Ωστε το είπε ο Σημίτης. Εύγε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σκαντζόχοιρος 8 Φεβρουαρίου 2012 - 10:05

Κι επειδή, δηλαδή, το είπε ο πρύτανης του νεο-δοσιλογισμού, δεν υπάρχουν νεομαυραγορίτες δηλαδή; Θα μας τρελάνετε εντελώς; Γι’ αυτό καταντήσαμε έτσι Πέτρο Δ., γιατί όλοι ασχολούνται με το τι είπε ο ένας ή ο άλλος και κανείς δεν ασχολείται με το τι συμβαίνει πραγματικά. Ή μήπως ξαφνικά διάφοροι της ελίτ βάλανε μυαλό και το παίζουν δήθεν αντιμνημονιακοί; Τι έγινε δηλαδή τώρα; Θυμηθήκανε την κοινωνική δικαιοσύνη; Όταν θα μας αγοράζουν για πέντε ψωροευρώ να δούμε τι κοινωνικη δικαιοσύνη θα εφαρμόζουν…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
admin 8 Φεβρουαρίου 2012 - 12:46

Ακριβώς επειδή το είπε ο Σημίτης, όταν τον εκνεύρισαν οι φοιτητές που βρίσκονταν στην εκδήλωση που μιλούσε, έχει μεγαλύτερη αξία. Γιατί ο Σημίτης ξέρει πολύ καλά αυτό τον χώρο επιχειρηματιών, αυτός του εξέθρεσε στα χρόνια του γιγαντώθηκαν, επι χρηματιστηρίου βγάλαν τα πολλά λεφτά και καναν τις χοντρές κομπίνες. Δεν διεκδικούμε δάφνες αντισημιτισμού τώρα μετά από δέκα χρόνια, δείτε τι έγραφε το άρδην το 98, το 99, το 2000 όταν ο σημιτισμός ήταν κραταιός και κανένας δεν τον αμφισβητούσε τι γράφαμε για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και για άλλα. Τα εύγε λοιπόν αλλού.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πέτρος Δ. 8 Φεβρουαρίου 2012 - 15:17

Εύγε

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιωργος 8 Φεβρουαρίου 2012 - 19:22

Eγω παντως δεν βλεπω κριτικη στις θεσεις Καζακη.Μονο λασπη στον ανεμιστηρα….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πέτρος Δ. 10 Φεβρουαρίου 2012 - 19:46

Έλα μεγάλε και μεγάλε, εδώ Κοντομηνάς. Εντάξει, τους καθάρισα για ξεκάρφωμα. Έτσι κι αλλιώς στη δραχμή θα πάμε. Πιο γρήγορα με το μνημόνιο. Το κέρδος του νεομαυραγορίτη είναι ότι τότε η υποτίμηση μέσα στην ευρωζώνη θα είναι πολύ πιο συμφέρουσα. Άλλη επιθυμία;
Υ.Γ. να ακούς τον Σημίτη, το πρωί είχα και τον Παπαντωνίου στο Βερύκιο…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιωργος 10 Φεβρουαρίου 2012 - 20:09 ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σκαντζόχοιρος 10 Φεβρουαρίου 2012 - 20:42

Προς εξυπνάκια Πέτρο Δ.

Από την ανακοίνωση του Καζάκη:
“Ήδη από τις 9 Φεβρουαρίου και ημέρα Πέμπτη, οι ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού πληροφορήθηκαν ότι υπάρχει “υπόδειξη” αλλαγής πλεύσης. Σύμφωνα μ’ αυτήν επιτρέπεται η κριτική και μάλιστα αμείλικτη στο εσωτερικό πολιτικό σύστημα, αλλά επ’ ουδενί δεν πρέπει να τεθεί στο στόχαστρο το νέο μνημόνιο, η τρόικα, το ευρώ και η ΕΕ. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σταθμού το μνημόνιο πρέπει να “περάσει” οπωσδήποτε”

Τι σημαίνει ‘αλλαγή πλεύσης’; Πολύ απλά ότι μέχρι χθές η ‘πλεύση’ του Κοντομηνά, επέτρεπε στον Καζάκη να λέει ότι θέλει στην εκπομπή του. Αυτό λέει και το άρθρο… Τώρα αν έγινε καμία τράμπα του Κοντομηνά με το καθεστώς ή τους Γερμανούς στο διάστημα που μεσολάβησε, δεν φταίει κανένας…

Δεν είναι κακό να κάνει κανείς συμμαχίες. Δεν πιστεύω ότι ο Καζάκης λειτουργεί εκ του πονηρού. Εκμεταλλεύεται διαύλους και ‘εσωτερικές αντιθέσεις στους κόλπους της αστικής τάξης’..

Ωστόσο, είναι αλήθεια αν εμπιστεύεται κανείς τη φωνή του στους καρχαρίες, κάποια στιγμή μπορεί να χάσει τη γλώσσα του…

Υ.Γ. Κανείς δεν βόσκει ατιμώρητος στα λιβάδια της άρχουσας τάξης…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πέτρος Δ. 10 Φεβρουαρίου 2012 - 22:47

Στην τρύπα σου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ευάγγελος Μουρελάτος 11 Φεβρουαρίου 2012 - 13:07

Να αγιάσει το στόμα σου Γιάννη Ξένε.

Μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας από τον Καζάκη δεν πέρασε ποτέ στην ιστορία της χώρας.

Υπάρχουν ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ακλόνητα ΤΕΚΜΗΡΙΑ για τη συνεργασία του με τον Κοντομηνά.

Το άρθρο σας στις 4 Φεβρουαρίου, το οποίο ήταν ΠΟΛΥ ΘΑΡΑΛΛΕΟ, τους ξεσκέπασε τελείως.

Ο Κοντομηνάς και ο Κουρής κατάλαβαν ότι η κοινή γνώμη θα μάθαινε τι σχεδίαζαν, φοβούνται ήδη την Δικαιοσύνη και τους ανθρώπους του Σημίτη, που θα φροντίσουν να παραπεμφθούν σε αυτήν.

Ο Καζάκης φοβήθηκε το ξύλο από τα Μόγγολα που έχουν παραμένει στο ΕΠΑΜ όταν διάβασε κυρίως το δικό σας άρθρο και τα υπόλοιπα σχετικά άρθρα, όπως του κυρίου Παπανικολάου στο ρεσάλτο, τα δικά μου στην ιστοσελίδα μου, του κυρίου Καραμπελιά, του original blog Σεισάχθεια, κλπ.
Έχει κατουρηθεί γιατί ξέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ στοιχεία για το είδος της συνεργασίας του με τον Κοντομηνά, και πώς σκόπευαν αυτοί οι 2 να χρησιμοποιήσουν τον ALPHA για να παρασύρουν μέρος του πληθυσμού στο ΕΠΑΜ.

Μπράβο Γιάννη Ξένε. Μας έσωσες (ίσως μόνο προσωρινά, αλλά κάτι είναι και αυτό) από άλλο έναν σωτήρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
fotist08 11 Φεβρουαρίου 2012 - 13:59

Έχεις απόλυτο δίκιο Γιάννη Ξένε (να είναι κυριολεξία το όνομα???). Επιβεβαιώνεσαι από τις εξελίξεις. Τον ”έστειλαν” τον Καζάκη και τον διευθυντή του σταθμού, διότι δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις του Κοντομηνούλη. Και επειδή τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα, να είναι λάθος εκτίμηση του Ξένου??? η ο Ξένος είναι ένας ακόμη προβακάτορας η παπαγαλάκι ??? Τα ξεροκέφαλα γεγονότα λένε ότι ο Ξένος ”μας”, είναι προβοκατορούλης και τον γράφουμε. Άλλωστε όπως και με την δραχμή που υπάρχουν και λαμόγια που την θέλουν, δεν διαμορφώνουμε αρνητική άποψη για όποιον γράφει άρθρα, επειδή ο Γιάννης Ξένος είναι βαλτό παπαγαλάκι… τα διαβάζουμε όλα και κρίνουμε από το αποτάλεσμα στο χρόνο. Όπως ξέρουμε τώρα ότι είναι βαλτούλης των διεθνών λαμογιών του ευρώ και όχι των λαμογιών της δραχμής.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Than 12 Φεβρουαρίου 2012 - 09:34

Δηλαδή ο Κοντομηνάς το μετάνοιωσε και τώρα θέλει να παραμείνουμε στο € για να πληρώσει τα χρέη του σε €;;;

Ενώ πριν από ένα μήνα π.χ. τον συνέφερε να πάμε στην δραχμή σήμερα δεν τον συμφέρει;;;; Τι άλλαξε σταμάτησαν οι δώξεις του κ. Κοντομηνά και διαγράφθηκαν τα χρέη του;;;; Αυτός και μόνο ο συλλογισμός ανερεί όλο το άρθρο…..

Καλή η προσπάθεια λάσπης με ηλίθια επιχειρήματα…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
anteportas 15 Φεβρουαρίου 2012 - 10:14

Η εκπαραθύρωση της εκπομπης του Καζάκη από το ραδιο 9 θέτει εν αμφιβόλω την ευθυκρισία του συντάκτη του αρχικού άρθρου.
Τώρα ο Κοντομηνάς έγινε φιλο-μνημονιακός και προσχώρησε στο στρατόπεδο της ευρωλάγνου και ευρωδίαιτης παρασιτικής εθνικής οικονομικής ελίτ
Η σύντομη παρέκβασή του έλαβε τέλος.
Φωνές σαν του Καζάκη δεν πρέπει να ακούγονται.
γι αυτό εξεπολύεται ένας οχετός λάσπης από την άκρα δεξιά που τον κατηγορεί σαν μασώνο,μέχρι την άκρα αριστερά που τον κατηγορεί σαν εθνικιστή πατριώτη.
Κανείς όμως από όλους αυτούς δεν ασκεί κριτική στις διακηρυγμένες θέσεις του ΕΠΑΜ .
Φαίνεται όμως΄ότι πέρα από το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ,έχει δημιουργηθεί ένα ψευδο-αντιμνημονιακό μέτωπο ,που δήθεν αντιτίθεται στα μνημόνια και την ισοπέδωση της εθνικής κυριαρχίας ,ενώ ταυτόχρονα εμμένει στη παραμονή της Ελλάδας στους μηχανισμούς (ΕΕ-ευρωζώνη) που παράγουν μνημόνια,φτώχεια,εξαθλίωση και μετατρεπουν την χώρα σε προτεκτοράτο .
Είναι το λιγότερο περίεργο χώροι που είναι ευαίσθητοι σε πατριωτικά θέματα και κατακεραυνώνουν τον νεοοθωμανισμό,να μην συγκινούνται από την κατοχή της χώρας από την ΕΕ ,της Ευρωπαική Κεντρική Τραπεζα και το ΔΝΤ
Ηδη σήμερα ο Σόιμπλε έκανε σύσταση να μη γίνουν εκλογές στην Ελλάδα,ενώ η Διαμαντοπούλου συμφώνησε λέγοντας ότι θα πρεπει η κυβερνηση να πάει μέχρι τον Ιουλιο γιατί πρεπει να περάσουν και νέα μετρα.
Κατάργηση λοιπόν και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Κατά τα άλλα η παραμονή στην ΕΕ και το Ευρώ θα μας σώσει.
Οι όψιμοι ευρωλιγούρηδες είναι κατώτεροι και ενός Κύρτσου,ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του στη ΝΕΤ δήλωσε ότι είναι ανεύθυυνη μια κυβέρνηση που κινδυνολογεί με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ σείοντας το φόβητρο της έλλειψης τροφίμων και καυσίμων ,ενώ θα έπρεπε να έχει ήδη προετοιμασθεί για το ενδεχόμενο απομάκρυνσής μας από την ευρωζώνη,με τη πρώτη αλλαγή πλεύσης των γερμανών.
Και πραγματι τι θα γίνει αν μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη.
ισχύουν αυτά που που έλεγε Παπαδήμος,Βενιζ΄ρλος και υπόλοιπος κυβερνησρτικός θίασος .
Θα μείνουμε δηλ.από καυσιμα και τρόφιμα;
Και ποια είναι η πρόταση των όψιμων ευρωλιγούρηδων σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
admin 15 Φεβρουαρίου 2012 - 12:03

Επειδή μερικοί διαβάζετε και καταλαβαίνετε ότι γουστάρετε. Λέει ο Καζάκης στην ανακοίνωση του για το κόψιμο της εκπομπής του: “Σήμερα το πρωί κάλεσε τον κύριο Κακλαμάνο, διευθυντή του σταθμού και του ζήτησε να αλλάξει άρδην η γραμμή του ράδιο 9, υπέρ του μνημονίου”. Αλλού λέγεται ότι του ζήτησε να συνεχίσουν να βαράνε το εσωτερικό πολιτικό σύστημα, όπως πριν, αλλά να μην χτυπάνε το μνημόνιο 2. Δηλαδή ο Κοντομηνάς που βγάζει τη γραμμή του ραδιοφώνου του για κάποιους δικούς του λόγους (εικασίες μπορούμε να κάνουμε πολλές) την άλλαξε και ζητά πια από τους υπαλλήλους του να εναρμονιστούν στο νεο πλαίσιο. Αυτά που έλεγε ο Καζάκης μέχρι τις 10/2 του ήταν χρήσιμα από εκεί και περά δεν του ήταν. Λένε πολλοί ότι ο Καζάκης χρησιμοποίησε το έσο για να πεί τις απόψεις του, ναι αλλά δεν βλέπουν την άλλη πλευρά ότι και το μέσο των χρησιμοποίησε. Ποιος βγήκε κερδισμένος;
Τώρα αν είμαι υπαρκτο πρόσωπο και άλλες ουρανομήκεις μαλακίες εσύ που το γράφεις έλα από τα γραφεία του Άρδην να με γνωρίσεις.

Γιάννης Ξένος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ρόδιος 19 Φεβρουαρίου 2012 - 12:56

Το αντιμνημόνιο βρήκε επιτέλους τον Καρατζαφέρη του…Το πυροτέχνημα που κάποιοι επιζητούσαν απεγνωσμένα στο χώρο(γι’αυτό λίγο προσοχή με τις λαμπάδες…)

Το καρατζαφερίζειν εστί φιλοσοφείν τελικά…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ευάγγελος Μουρελάτος 18 Φεβρουαρίου 2012 - 21:25

Και μόνο που προβάλλετε αυτές τις νεοναζιστικού τύπου εκδηλώσεις ως κάτι θετικό δείχνει το πολιτικό ποιόν σας. Σας υπενθυμίζω ότι πυρσοφορίες έκαναν μόνο η ΚΚΚ στις ΗΠΑ και οι Ναζί στην Γερμανία.
Οι κουκούλες σας λείπουν μόνο.
Είναι ολισθηρός ο κατήφορος που έχει πάρει το ΕΠΑΜ.
Και άγος για όσους συνεχίζουν (οι εχέφρονες φύγαμε) να μετέχουν σε αυτό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ