Αρχική » Ταινιοθήκη της Ρήξης: Αλφαβίλ (Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014)

Ταινιοθήκη της Ρήξης: Αλφαβίλ (Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014)

από Άρδην - Ρήξη

Η ταινιοθήκη της Ρήξης ξεκινά αφιέρωμα στον γαλλόφωνο κινηματογράφο

Η Ταινιοθήκη της Ρήξης ξεκινά την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, στις 8:00 μμ, με αφιέρωμα στον γαλλόφωνο κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που θα προβληθεί είναι η εμβληματική ταινία του Ζαν Λικ Γκοντάρ Αλφαβίλ.

Στον χώρο πολιτικής και πολιτισμού του Άρδην, Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος, πλ. Συντάγματος.

Είσοδος Ελεύθερη

1452_alphaville
Παραγωγή: Γαλλία – Ιταλία Σκηνοθεσία: Ζαν Λικ Γκοντάρ
Πρωταγωνιστούν: Εντι Κονσταντίν, Αννα Καρίνα, Ακίμ Ταμίροφ, Χάουαρντ Βερνόν
περίληψη

Ουτοπική, ατμοσφαιρική σάτιρα στο πνεύμα της δεκαετίας των νεανικών εξεγέρσεων και της ποπ κουλτούρας. Ο Ζαν Κοκτώ ήταν ένας από τους καλλιτέχνες που άσκησαν σημαντική επιρροή στις ταινίες του Γκοντάρ, και οι ομοιότητες μεταξύ της «Alphaville» και της ταινίας του 1950 «Ορφέας» του Κοκτώ είναι εμφανής.

υπόθεση

Στον κόσμο της Alphaville ο χρόνος και ο χώρος μοιάζουν ακατάστατα ταρακουνημένα. Η χιονισμένη νύχτα στην μία άκρη της πόλης συνορεύει με το ηλιόλουστο θέρος της άλλης, ενώ η Νέα Υόρκη και το Τόκυο βρίσκονται σκορπισμένα στις μακρινές γωνιές του σύμπαντος. Οι άνθρωποι φέρουν τον προσωπικό τους κωδικό στο λαιμό, θυμίζουν πειραματόζωα λοβοτομής και επαναλαμβάνουν προγραμματισμένες κοινωνικές συμπεριφορές. Ένα πολύπλοκο σύστημα ηλεκτρονικών νευρώνων επιβλέπει τα πάντα, επεμβαίνει και ανακρίνει. Το κλάμα και το γέλιο απαγορεύονται και οι αντιφρονούντες εκτελούνται στις πλατείες θεάτρων και σε εσωτερικές πισίνες. Ενας macho ιδιωτικός ντέτεκτιβ, μία σκοτεινή femme fatale και ένα μυστήριο προς εξιχνίαση αποτελούν τα κεντρικά κομμάτια ενός παζλ που δεν πρόκειται ποτέ να συμπληρωθεί…

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ