Αρχική » Οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τις ερχόμενες Κυπριακές εκλογές

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τις ερχόμενες Κυπριακές εκλογές

από admin

 

Νέα δημοσκόπηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Πρώτος ο Ν. Αναστασιάδης, στη δεύτερη θέση ο Σταύρος Μαλάς και στην τρίτη ο Γιώργος Λιλλήκας. Η επικείμενη συνεργασία ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ δεν δίδει σημαντικά ποσοστά στον Ν. Αναστασιάδη. Ο Σ. Μαλάς δεν συσπειρώνει το ΑΚΕΛ, ενώ ο Γιώργος Λιλλήκας λαμβάνει υψηλά ποσοστά από το ΔΗΚΟ.

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος σε συνέντευξη στον “Φ” ξεκαθαρίζει ότι η απουσία του από το διάλογο του κόμματός του με τον ΔΗΣΥ ήταν συνειδητή πολιτική πράξη, την οποία, όπως ανέφερε, πρώτα θα εξηγήσει ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής και μετά δημοσίως.
Ο κ. Παπαδόπουλος εκφράζει ακόμα την εκτίμηση ότι ο Γιώργος Λιλλήκας είναι πιο κοντά στις θέσεις του ΔΗΚΟ σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ενώ δεν αποκλείει και την επιλογή της αυτόνομης καθόδου.

Δημοσκόπηση
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Φιλελεύθερου η διαφαινόμενη συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ δεν προσθέτει σημαντικά στα ποσοστά Αναστασιάδη, ενώ ο Σταύρος Μαλάς, δεν φαίνεται να συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ και ο Γιώργος Λιλλήκας φαίνεται να υποστηρίζεται από σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RAI CONSULTANS που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας, ο Νίκος Αναστασιάδης συγκεντρώνει την προτίμηση του 37.2% των πολιτών, ο Σταύρος Μαλάς το 21.9%, ο Γιώργος Λιλλήκας το 14.2% και η Αντρη Μακαρία Στυλιανού 1.5%. Η αποχή ανέρχεται στο 8.6%, το λευκό στο 7.4% ενώ αυτοί που δεν απάντησαν συγκεντρώνουν αρκετά υψηλό ποσοστό της τάξης του 9%.

Οι Νίκος Αναστασιάδης, Σταύρος Μαλάς και Γιώργος Λιλλήκας δηλώνουν ότι τα επιτελεία τους θα μελετήσουν τη δημοσκόπηση.
Ο Σταύρος Μαλάς εστιάστηκε στο γεγονός ότι η δημοσκόπηση των στέλνει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και ότι θα υπάρξουν με βάση πάντα τη δημοσκόπηση εκλογές δύο γύρων.

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση, ο υποψήφιος για την προεδρία της δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε ότι είναι ακόμα μια δημοσκόπηση από τις πολλές που θα γίνουν μέχρι τις προεδρικές εκλογές.

Θα τη μελετήσουμε είπε όπως μελετούμε όλες τις δημοσκοπήσεις. Θα ήθελα να δω, ανέφερε, με τι ποσοστά των κομμάτων γίνεται η αναγωγή. Το επιτελείο του, ανέφερε τέλος ο Γιώργος Λιλλήκας, επικεντρώνεται και συνεχίζει την επαφή και τον διάλογό με το λαό.

 Διαβάστε ακόμα, Οι κρίσιμες δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου…για όλα τα εκλογικά σενάρια που υπάρχουν αυτη τη στιγμή στο τραπέζι. 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ