Αρχική » Κυπριακές εκλογές: Θέλει η π… να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!

Κυπριακές εκλογές: Θέλει η π… να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!

από Τάσος Χατζηαναστασίου

του Τάσου Χατζηαναστασίου

Όλοι όσοι δηλώνουν την προτίμησή τους στην υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι τυχόν νίκη του στις αυριανές εκλογές θα ανοίξει τον δρόμο για επίσπευση της επίλυσης του Κυπριακού. Λες και είναι η ελληνική πλευρά που στέκεται εμπόδιο στην λύση!

Επομένως, μας λένε ορθά κοφτά ότι ο Μαυρογιάννης με τη στήριξη του ΑΚΕΛ και σημαντικού μέρους της ηγεσίας του ΔΗΣΥ είναι πρόθυμοι να προβούν σε όλες τις αναγκαίες παραχωρήσεις προς την Τουρκία προκειμένου να “λυθεί” το Κυπριακό. Τέτοιες που, ευτυχώς, απετράπησαν στον Κραν Μοντανά και τώρα επιρρίπτεται η ευθύνη στην ελληνική πλευρά, στον Νίκο Αναστασιάδη, στον έτερο υποψήφιο, τον πρώην ΥΠΕΞ, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον τότε Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά.

Με την ευκαιρία, η δήλωση υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Μαυρογιάννη που θεωρεί χαμένη ευκαιρία τη συνάντηση στο Κραν Μοντανά, αποτελεί ταυτόχρονα δήλωση αποδοκιμασίας του τότε, δικού του, ΥΠΕΞ που κράτησε σθεναρή στάση στην απαίτηση της Τουρκίας για διατήρηση των δικών της εγγυήσεων και παραμονή, μέχρι νεοτέρας, των κατοχικών στρατευμάτων; Πώς μετά να θεωρηθεί αξιόπιστη πολιτική επιλογή στη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων;

 Σε κάθε περίπτωση, η αυριανή εκλογική αναμέτρηση είναι κρισιμότατη ή αλλιώς Χριστοδουλίδης η μόνη επιλογή κι όπου μας βγάλει!

Γιατί η άλλη επιλογή, του Μαυρογιάννη, ξέρουμε ήδη από τώρα ποιες προτεραιότητες έχει και με ποιες συνέπειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ