Αρχική » “Συναντήσεις Κορυφής” στον Ιανό – Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου ο Γ. Καραμπελιάς συνομιλέι με τον Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο

“Συναντήσεις Κορυφής” στον Ιανό – Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου ο Γ. Καραμπελιάς συνομιλέι με τον Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο

από Άρδην - Ρήξη

37304e48863180dc59f553a64504be6a

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συζητά με τον ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο για τα διαχρονικά προβλήματα του ελληνισμού.  Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στις 20.30 στο καφέ του Ιανού (Σταδίου 24, Αθήνα)

Παρακολουθήστε ζωντανά την εκδήλωση και στο ianos.gr

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συζητά με προσωπικότητες και διανοητές της Ελλάδας αλλά και του ευρωπαϊκού χώρου για τα μεγάλα θεωρητικά, γεωπολιτικά και πολιτισμικά προβλήματα της εποχής μας.

Βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή κρίσης και διερώτησης για το μέλλον όχι μόνον του πολιτισμού αλλά και της ίδιας της παρουσίας του ανθρώπου στον πλανήτη, την οποία έρχεται να υπογραμμίσει η παγκόσμια οικολογική κρίση, και η επέκταση της τεχνοφύσης, ενώ ο ελληνισμός αντιμετωπίζει κρίση υπαρκτικού χαρακτήρα. Βρισκόμαστε  σ’ ένα ιστορικό σταυροδρόμι, από τη μία πλευρά του οποίου υπάρχει μια καθοδική σπείρα, και από την άλλη η ανάταξή του.

Ερχόμαστε μπροστά σε αυτό το ιστορικό αίτημα, σε αυτή την κυριολεκτική τιτανομαχία, γυμνοί, με ηγεσίες ανίκανες, πνευματικούς ανθρώπους ενσωματωμένους, ένα λαϊκό σώμα αλλοιωμένο και πλαδαρό.

Απέναντι στο απόλυτο αδιέξοδο του αλλοτριωμένου εκσυγχρονισμού και της διαρκούς φυγής,θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να κάνουμε επιτέλους πρότυπο του αναγκαίου εκσυγχρονισμού μας την ίδια την δική μας παράδοση και ταυτότητα. Αυτό που έκαναν όλα τα έθνη και όλοι οι λαοί που θέλουν να είναι ελεύθεροι, αυτεξούσιοι και δημιουργικοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 11 Δεκεμβρίου 2014 - 12:01

…..ἄφες τοὺς νεκροὺς θάψαι τοὺς ἑαυτῶν νεκρούς…ο κόσμος δεν νοιάζεται για το αν υπάρχει μέλλον για τον Ελληνισμό, ο εργάτης της Γερμανίας γρήγορα θα γίνει Γερμανόφωνος, αν όχι αυτός τα παιδιά του, ο δε εστιάτορας του νησιού μπορεί να αποκομίζει κέρδη και ως πολύγλωσσος χωρίς καμιά ιδιαίτερη ταυτότητα, αν δεν θέλουν οι Έλληνες να επιβιώσουν ως Έλληνες κανένας αγώνας και καμιά συζήτηση δεν έχει νόημα. Και κάτι άλλο, ο απόηχος του 1922 τώρα μετατρέπεται σε κραυγή σε ώτα μη ακουόντων, διότι η Ελλάδα πέθανε και οι νεκροί δεν ακούνε

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
I.G.PAPAS ... 22 Δεκεμβρίου 2014 - 18:12

Auti i katástassi (NATO+BRYXELLES/MERKEL klp) dé mporei ná synexistei ep’ápeiron. Tó théma einai ná kataféroume ná meinoume zontanoi (hthiká, politismiká klp), ná antéksoume, óste ótan érthei i katállili stigmi ná eimaste étoimoi ná ftiáksoume miá néa Elláda (+Európi).

TO THEMA EINAI NA KRATITHOYME ZONTANOI MEXRI TOTE …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ