Πολιτική

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Συλλογή Υπογραφών

Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Κύριε Πρόεδρε,

Σας απευθύνουμε αυτήν την επιστολή για να εκφράσουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην συμφωνία στην οποία προέβη ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του, της ΠΓΔΜ.

Οι μέριμνές της όχι μόνον ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές που απαρέγκλιτα ακολουθεί η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αλλά και αποτελούν αφετηρία ενίσχυσης εκ νέου του γειτονικού αλυτρωτισμού, γεγονός που θα έχει σοβαρές μελλοντικές συνέπειες ως προς την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της χώρας μας.

Από την στιγμή που αναγνωρίζει την λεγόμενη «Μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα, η υπό σύναψη συμφωνία είναι ναρκοθετημένη, χρησιμοποιεί δε τον γεωγραφικό χαρακτήρα της προτεινόμενης σύνθετης ονομασίας ως φύλλο συκής για να υποκρύψει ότι επί της ουσίας η Ελλάδα αναγνωρίζει την ύπαρξη «Μακεδονικού έθνους», γεγονός για το οποίο εξάλλου πανηγύριζε και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανακοινώνοντας το αίσιο γι’ αυτόν τέλος των διπλωματικών συνομιλιών.

Η δε προτεινόμενη διαδικασία αναθεώρησης των εμπορικών σημάτων είναι εξευτελιστική, διασύρει την Ελλάδα ως κράτος και επιπροσθέτως απειλεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ούτως ή άλλως κλυδωνιζόμενη ελληνική οικονομία, ιδίως στην βορειο-ελλαδική. Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ταυτοχρόνως εγκαταλείπουμε οικειοθελώς (!) το μοναδικό διπλωματικό κεκτημένο που είχε εξασφαλίσει η χώρα το 2008 με την χρήση του δικαιώματος αρνησικυρίας (veto) για την ένταξη της γειτονικής χώρας στους διεθνείς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Τέλος, μα εξίσου σημαντικό είναι και το ζήτημα της δημοκρατικής νομιμοποίησης των κινήσεων της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και των αποτελεσμάτων που αυτές έφεραν: Μια διπλωματική διαδικασία που συντελέστηκε εν πολλοίς εν κρυπτώ, με την κοινή γνώμη αλλά και την Βουλή να παραμένουν στο σκοτάδι, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών να δρουν αυθαίρετα, και το αποτέλεσμα να κινείται σε κατάφωρη αντίθεση με τη λαϊκή βούληση, δημιουργεί αναμφίβολα τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης της ελληνικής κοινωνίας έναντι του πολιτεύματος και των θεσμών της χώρας μας, ούτως ή άλλως ταλανιζόμενων μέσα στο περιβάλλον της κρίσης στο οποίο ταλανίζεται η Ελλάδα.

Γνωρίζετε πολύ καλά και έχετε ο ίδιος δηλώσει, πως η Ελλάδα αποτελεί την μόνη νησίδα περιφερειακής σταθερότητας σε μια ευρύτερη περιοχή που κατακλύζεται από την δράση δυνάμεων αναθεωρητικών, που επιμένουν σε αλυτρωτικές βλέψεις ικανές να πυροδοτήσουν ένα ντόμινο αλλαγής συνόρων τρόπον τινά «μεσανατο­λικο­ποιώντας» τα Βαλκάνια. Η κύρωση μιας τέτοιας συμφωνίας, με τον τρόπο που παρήχθη και με τα αποτελέσματα που επιφέρει δίνει «σήμα» σε αυτές τις δυνάμεις να προχωρήσουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην διατύπωση των αξιώσεών τους. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί μια τέτοια εξέλιξη βάζει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη και την επιβίωση της χώρας, καθώς και των μελλοντικών γενεών που θα κληθούν να ζήσουν σε εποχές σκοτεινές.

Ως Πρώτος Πολίτης αυτής της χώρας, έχετε καθήκον να αποτρέψετε αυτόν τον κίνδυνο, και να σταθείτε απέναντι σε αυτό το προϊόν συνομιλιών φιάσκο και διπλωματικής παλινωδίας. Θα ήταν τραγικό, δυο αιώνες μετά την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης που πέτυχε να ελευθερώσει τον λαό μας, να ξανατεθεί η Ελλάδα, από εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις της πολιτικής της ηγεσίας, στο επίκεντρο ενός κυκλώνα ο οποίος απειλεί να αντιστρέψει το ύψιστο κεκτημένο, την ελευθερία μας.

Όσοι επιθυμούν να υπογράψουν το παραπάνω κείμενο ας στείλουν το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: perardin@gmail.com Οι πρώτες 600 υπογραφές στάλησαν ήδη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συνεχίζουμε την συλλογή υπογραφών και οι υπόλοιπες θα σταλούν το Σάββατο το βράδυ.   

54 Σχόλια

 1. Κατσανεβακη Αννα

 2. Χρυσάνθη Μυλωνά

 3. Εξέφρασα ήδη την αντίρρησή μου στην συμφωνία τηλεφωνικώς!

 4. ΣΟΦΙΑ ΚΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

  Ως Πρώτος Πολίτης αυτής της χώρας, έχετε καθήκον να αποτρέψετε αυτόν τον κίνδυνο, και να σταθείτε απέναντι σε αυτό το προϊόν συνομιλιών φιάσκο και διπλωματικής παλινωδίας. Θα ήταν τραγικό, δυο αιώνες μετά την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης που πέτυχε να ελευθερώσει τον λαό μας, να ξανατεθεί η Ελλάδα, από εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις της πολιτικής της ηγεσίας, στο επίκεντρο ενός κυκλώνα ο οποίος απειλεί να αντιστρέψει το ύψιστο κεκτημένο, την ελευθερία μας.

 5. Λεωνίδας Κουμάκης

  Δεν πρέπει να παραδώσουμε με την λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην οριστική, σύνθετη ονομασία των Σκοπίων γιατί αποτελεί την ατμομηχανή του αλυτρωτισμού των γειτόνων. Πολύ περισσότερο όταν χαρίζουμε και τα «καύσιμά» της, δηλαδή «μακεδονική εθνότητα» (μέσω της ιθαγένειας) και την «Μακεδονική γλώσσα’!

 6. Θεόφιλος Θεοφανίδης

  Θα πρέπει να. ψηφίσουν όλοι οι Έλληνες για το όνομα και όχι μια Κυβέρνηση η όποια δεν έχει ούτε την απαραίτητη πλειοψηφία.

 7. Παπαθανασίου Κώστας

  Αν δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε ότι αποκτήθηκε με αγώνες, από τον λαό που εκπροσωπείται ως κορυφαίος θεσμός ,τότε πείτε ποιoς είναι ο λόγος που παραμένετε σ’ αυτή την θέση;

 8. Ο δήθεν πρόεδρος της Δημοκρατίας που ξέρει μόνο να κάθετε στην γωνία του καναπέ του προεδρικού μεγάρου και να λέει στον Ερντογκάν «εμείς οι Έλληνες….» είναι ήδη έκπτωτος.

 9. Αν και δέν ελπίζω, εν τούτοις προσυπογράφω.

 10. Κύριε Παυλόπουλε,
  Ή ΠΑΤΡΙΔΑ δέν Πουλιέται , δέν χαρίζεται .
  Ή ΠΑΤΡΙΔΑ άνήκει μόνο στόν Έλληνικό Λαό, όχι στήν έκάστοτε προσωρινή κυβέρνηση.
  Η όποιαδήποτε κυβέρνηση έκτελεί μόνο τήν θέληση τού Λαού καί όχι τήν δική της.
  Είναι παράνομο νά έκχωρείς περιουσία πού δέν σού άνήκει.
  Μάρθα Σίνη

 11. Σας απευθύνουμε αυτήν την επιστολή για να εκφράσουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην συμφωνία στην οποία προέβη ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του, της ΠΓΔΜ.

 12. I oppose the proposed agreement between the Greek Government of Alexis Tsipras and that of Skopje. Macedonia is Greece, period. The people of skopje do not have any right to the name Macedonia. There is no Macedonian ethnicity. There is no Macedonian language. Their church is a fake institution set up to facilitate, not religious and spiritual matters, but political ones. That is not the purpose and the mission of a church.

  The people of Skopje should blame their fathers and forefathers for lying to them about their inherited identity. It is they that should be to blame for they have produced a people who have no pride in them considering that they are ethnically a bunch of disoriented Slavs and Albanians who want to be called Macedonians. On that note maybe they should call themselves SlavoAlbanians; That would clearly denote who they really are and we Greeks would have no problem with it for we are lovers of the truth.

 13. Κατερίνα Χατζοπούλου

  ουδέν σχόλιον

 14. Συνυπογραφω

 15. Δουλφής Γιάννης

  Αφού εν κρυπτώ για τόσο διάστημα οι κυβερνητικοί παράγοντες διαπραγματευόμενοι και με παραπλανητικά και αποπροσανατολιστικά δημοσιεύματα κατέληξαν σε αυτή τη συμφωνία γιατί δεν τη φέρνετε σε δημοψήφισμα; ΝΑΙ ή ΌΧΙ;
  Μόνον οι βόρειοι γείτονες θα τύχουν αυτού του ελαχίστου δικαιώματος; Κατα τα λοιπά προσυπογράφω το κείμενο.

  Δουλφής Ιωάννης Οικονομολόγος, Συνταξιούχος τραπεζικός

 16. Συνυπογράφω, το κείμενο με όλη την ψυχή μου!!! Προτείνω να παραιτηθεί ο Πρόεδρος, αν είναι πατριώτης!! Που δεν το πιστεύω να το κάνει!!! Και αν δεν το κάνει θα μείνει στην ιστορία ως ένας Εφιάλτης.

 17. Συνυπογράφω, το κείμενο με όλη την ψυχή μου!!! Προτείνω να παραιτηθεί ο Πρόεδρος, αν είναι πατριώτης!! Που δεν το πιστεύω να το κάνει!!! Και αν δεν το κάνει θα μείνει στην ιστορία ως ένας Εφιάλτης.

 18. Anastasios Baxevanidis (orestis Thrakis)

  Hellenism faces Prokroustis…

 19. Έχω ήδη στείλει μυνήματα μέσω της ιστοσελίδας του προεδρικού μεγάρου, και έχω πάρει τηλέφωνο.
  http://www.presidency.gr/epikoinonia/

 20. Προσυπογράφω

 21. δωστε ενα δειγμα για να ειμαστε σιγουροι οτι θα σταλει σωστα η υπογραφη. φερειπειν το ονομα παει στο θεμα η απο κατω στο κειμενο

 22. Επίσης στείλετε μυνηματα και στο προεδρικό Μέγαρο

  http://www.presidency.gr/epikoinonia/

 23. Θάλεια Μαντέλη

  Κατάπτυστη η συμφωνία,» κύριε»! Η προδοσία στην πατρίδα μας καλά κρατεί!

 24. Τσολάκη Μάγδα

  Συμφωνώ απόλυτα

 25. Ιάκωβος μαρτίδης

  Εκχωρούμε ανύπαρκτη Μακεδονική γλώσσα και κατασκευασμένη Μακεδονική ταυτότητα. Παραχωρούμε όνομα Βόρειος Μακεδονία και εμείς είμαστε επαρχία Νότιας Μακεδονίας…

 26. Ματθαίος Πολυκράτης

  Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας
  Μην δεχθείτε νά συμπλεύσετε σε σχέδια πιθανής Εθνικής μειοδοσίας. Σας καλούμε νά παραμείνετε άξιο τέκνο τής Πατρίδος και να διαφυλάξετε ως κόρη οφθαλμού αυτό για τό οποίο έχετε ταχθεί, την ακεραιότητα δηλαδή και συνέχεια τού Έθνους μας από κάθε πιθανή τωρινή η μελλοντική επιβουλή. Η συμφωνία αυτή εμπεριέχει όλα εκείνα τα σπέρματα τού αλυτρωτισμού πού μελλοντικά θά κάνουν τήν Πατρίδα μας να υποφέρει τα πάνδεινα. Μήν γίνετε μέτοχος στήν παραχάραξη και διαστρέβλωση της Ιστορίας μας εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα.
  Φανείτε αντάξιος τού θεσμού σας και τής Ιστορίας, αρθείτε στο ύψος πού επιτάσσουν οι περιστάσεις καί παραιτηθείτε τού αξιώματός σας, ώστε νά καταρρεύσει αυτή η συνωμοσία κατά τής Πατρίδος μας. Ο Ελληνικός λαός και η Ιστορία θα σας χρωστάει αιώνια ευγνωμοσύνη

 27. Ἐπιβάλεται συλλογικὴ ἑνιαία ἀντίδραση. Ἕνα κείμενο, μία συγκέντρωση, μία διαμαρτυρία. Γιὰ νὰ ἔχει δύναμη.

  Τί νόημα ἔχει μιὰ συλλογὴ ὑπογραφῶν μερικῶν μόνο; Συνεργασία μὲ ὅλους τοὺς ἐνδιαφερόμενους φορεῖς

 28. Αδαμαντια Μπουρδερη

  Παραιτήθητε ως ελάχιστη τσιπα και φιλότιμο( άγνωστη λέξη ,που χάθηκε στο μπουκωμα του εγκέφαλου που κατά φαντασίαν νομίζετε ότι έχετε)
  Έλληνας δεν είναι αυτός που στέκεται προσοχή στο άκουσμα του Εθνικού Ύμνου,αλλά αυτός που σέβεται το νόημα του.
  Προς αποφυγή κολλήματος ταμπελας και πιπιλισματος καραμέλας από εσας και το σμάρι των προοδευτικών!!!!!!
  Δεν έχω σχέση ούτε με τα χρυσά αυγά ,ούτε με άλλη εθνικιστική οργάνωση .
  Ελληνίδα είμαι και περήφανη όχι για εσας ,αλλίμονο,αλλά για την ιστορία και το μέλλον που θέλουμε όλοι εμείςγια την χώρα μας . Είμαστε ακομματιστοι άλλα πολιτικά ευαισθητοποίημενοι
  Χωρίς καμμία εκτιμήση στο πρόσωπο σας
  Παρακαλώ υπογράψετε την παραίτηση σας.

 29. KAΛΕΣΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ. ΚΡΙΜΑ ΧΥΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ. ΚΡΙΜΑ

 30. καλλιροη μακρυγιωργου

  Λυπαμε που τοσα χρονια σε αυτη την χωρα βγαινουν ανθεληνες προδοτες πρωθυπουργοι!!

 31. Λευκοθέα Παπαδοπούλου

  εμείς, που ζούμε στη Μακεδονία, που γεννηθήκαμε στη Μακεδονία, που είμαστε ς Μακεδόνες, Έλληνες, πως θα διαφέρουμε από τους «Μακεδόνες» στα βόρεια σύνορά μας, όταν τους αναγνωρίζουμε αυτό το όνομα? και αν κρύβεται κάτι ακόμη χειρότερο για τη συνέχεια, με τις επιτροπές που θα ακολουθήσουν για να καθορίσουν τί ? θα παλεύουμε και για τα αυτονόητα?

 32. Ιωάννης Τουλκερίιδης

  Κύριε Πρόεδρε…..το καθήκον σας απέναντί μας το γνωρίζετε…εκπροσωπείτε τον κορυφαίο θεσμό της χώρας.

  Με σεβασμό

 33. Προσυπογράφω την επιστολή αν και δεν διατυπώνει το ουσιώδες αίτημα. Δεν καταλαβαίνει τίποτα κάποιος που για την καρέκλα της εξουσίας και ενώ έχει πολλαπλά οφεληθεί από τον Ελληνικό λαό ως πολιτικός και καθηγητής με πλούσιες απολαβές χωρίς ευθύνες και ρίσκα, στέλνει τον ευεργέτη του, Έλληνα πολίτη και φορολογούμενο, σε σφαγή. Η συμφωνία ανοίγει τους ασκούς του πολέμου στα Βαλκάνια, γι αυτό τόση βία από τους ανιστόρητους διεθνείς παράγοντες να την επαινέσουν. Η συμφωνία ανοίγει δουλειές στα Βαλκάνια και η βιομηχανία όπλων των Γερμανών κα ψάχνει πελάτες.
  Η επιστολή είναι ασθενική στο σημείο του αιτήματος δυστυχώς. Πώς είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική χώρα έστω και λειψά δημοκρατική να περιφρονείται με τέτοια αλλαζονεία η λαϊκή εντολή και να ΜΗΝ γίνεται δημοψήφισμα.
  Η φασιστική αυτή καταπάτηση κάθε έννοιας της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος είναι η πηγή όλων των δεινών του Ελληνικού λαού. ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ είναι ένα, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ σε όλες τις διεθνείς συμφωνίες που η λαϊκή εντολή καταπατείται από περιφρονείται….. το κάνουν ακόμα και τα Σκόπια.!! Αθλιότητα και μάλιστα απολυταρχική η διαδικασία κύρωσης αυτής της συμφωνίας πέραν του περιεχομένου της. ΝΤΡΟΠΗ στην ΕΕ που ευλογεί τέτοιες απολυταρχικές και μοναρχικές διαδικασίες.

 34. Παραιτησου Πακη!

 35. Πρόεδρε με όλο τον σεβασμό …Δημοψήφισμα για να μείνεις στην ιστορία.

 36. Η παραίτησή σας είναι μονόδρομος αλλιώς θα καταγραφείτε με μαύρα γράμματα σαν και αυτά του Εφιάλτη. Τολμήστε το… και θα γραφείτε με χρυσά γράμματα παρά το γεγονός ότι έχετε προσυπογράψει αλλόκοτα πράγματα μέχρι σήμερα.

 37. Σαν Πρόεδρος Δημοκρατίας ενός λαού που η «εκλεγμένη κυβέρνηση» καταπατά κάθε δημοκρατικό θεσμό κάνοντας κατάχρηση εξουσίας, παραιτηθείτε. Κάποιος πρέπει να ανακόψει αυτή την καταστροφική πορεία. Μακάρι να είστε εσείς.

 38. ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΜΑΝΙΟΣ Ο ΕΛΙΜΕΙΟΣ

  ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΚΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ…
  ΣΑΣ ΕΛΑΧΕ … Ο ΚΛΗΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.!!!…
  Η ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!
  ΔΙΟΤΙ Η ΚΟΥΡΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ, ΕΓΙΝΕ & ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΑΣ!!!!
  φροντίστε παρακαλώ να ολοκληρώσετε την σφαγή της ΙΕΡΑΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ … & ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥ;;; ΑΙΜΑΤΗΡOΤΑΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ….

 39. Απόστολος Πατσής

  Προσυπογράφω

 40. Πρόεδρε παραιτησου !!!!

  η ζητα Δημοψήφισμα λ!!

 41. Παυλόπουλε
  Τι θα γραψει η ιστορία για σένα ???
  Θα σε κατατάξει μαζί με τον Τσίπρα στους Εφιάλτες !!!!

 42. Παραιτηθείτε! Είναι -δυστυχώς- η μόνη λύση.

 43. Αμαραντίδης Βασίλειος

  Μη διστάσετε είμαστε μαζί σας

 44. Δημήτριος Δ. Γκεκόπουλος

  Εάν αυτός ο «νταουλτζής» είναι ο…πρώτος πολίτης της χώρας, τότε καταλαβαίνουμε τι είναι οι άλλοι….μη πρώτοι πολίτες, απλοί πολίτες.

 45. Χαρίτων Καρανάσιος

  Η Μακεδονία είναι σε κίνδυνο με την απαράδεκτη συμφωνία. Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να αποφασίζει για μείζονα εθνικά ζητήματα ερήμην του λαού. Κύριε Πρόεδρε παραιτηθείτε για την ασφάλεια της χώρας.

 46. Θανάσης Καπετάνης

  Κύριε Πρόεδρε, είστε η τελευταία μας ελπίδα;

 47. Αλέξανδρος Σφηκας

  Με την απόφαση 1448/09 του ο ΑΠ (Δ’ Τμήμα) & ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ την Θανου, αποφαίνεται ότι:

  ΔΕΝ υπάρχουν «μακεδονική»
  -γλώσσα
  -έθνος
  -ταυτότητα
  -μειονότητα

  Εφόσον ΔΕΝ υπάρξει σχετική εξουσιοδότηση απ’τη #vouli

  H υπογραφή της συμφωνίας είναι ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ & υπόκειται σε ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ https://t.co/zLNENH1Zdu

 48. Συγκλητή-Ερριέττα Πελίδου

  Πόσο άδικο, ανιστόρρητο, αντεθνικό, ύπουλο και επικίνδυνο για τη χώρα και τις μελλοντικές γενιές Ελλήνων!!!!!!!!!!
  Τελικά οι πολιτικοί φροντίσαν να παραδώσουν ότι με αίμα και αγώνες έχει κερδηθεί!!!!!!!!
  Καιρός για νέους αγώνες!!!!!!

 49. Συγκλητή-Ερριέττα Πελίδου

  ΑΔΙΚΟ, ΑΝΙΣΤΟΡΡΗΤΟ, ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑ ΑΙΩΝΑΣ!

 50. Γούδα Χριστίνα

  Κύριε Πρόεδρε,
  παραιτηθεῖτε!
  Ἔτσι θά μείνετε στήν Ἱστορία καί στήν καρδιά μας!

 51. Πόσο πιο μικροί από τους προγόνους μας που είχαν την τόλμη να απαντούν στους εχθρούς -ακόμη κι αν βρίσκονταν σε δεινότατη θέση- «μολών λαβέ! Αλλά και πόσο πιο αλαζόνες καθώς -σαν να είμαστε σουλτάνοι και τύραννοι- βάζουμε γελώντας -και αδιαφορώντας για την οργή του λαού- υπογραφές και παραχωρούμε όσα άλλοι ματώνοντας και ξεψυχώντας διατήρησαν ελεύθερα!!! Μικροί και προδότες!! αυτά τα ονόματα θα αποδώσει σ’ όλους αυτούς η αφτιασίδωτη ιστορία.
  κ. Πρόεδρε θέλετε σ’ αυτόν τον κατάλογο να καταγραφεί και το δικό σας όνομα;
  Ήταν μόνο αναλαμπές άραγε μιας ελληνόψυχης καρδιάς κάποιες δηλώσεις σας που μας έδωσαν ελπίδες;
  Τι στάθηκε ικανό να τις θάψει την πιο κρίσιμη ώρα;;;

 52. Μαρία Καλφοπούλου

  ΠΡΕΣΠΕΣ 17/6/2018 : ΣΥΜΦΩΝΙΑ -ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/vhosts/ardin-rixi.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-query.php on line 3149