Αρχική » Για την κατάργηση του επιδόματος των πολυτέκνων

Για την κατάργηση του επιδόματος των πολυτέκνων

από admin

του συνεργάτη μας Σ.Σ.

Όταν κυβερνάει η ηλιθιότητα, η εξουσία γίνεται αμείλικτη. Ο λόγος περί της απίστευτης φαεινής ιδέας του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Π. Τσακλόγλου, για την κατάργηση των επιδομάτων που έχουν να κάνουν με τους πολυτέκνους.

Το σκεπτικό, το οποίο επανέλαβε σε δηλώσεις του πάνω στο θέμα και ο αρμόδιος υπουργός, Στουρνάρας, είναι αμείλικτο στην εσωτερική του λογική: Μέχρι τώρα οι διευκολύνσεις προς τους πολύτεκνους δίνονταν άνευ διακρίσεων, τα κριτήρια βάσει των συμφωνιών πρέπει να γίνουν αυστηρότερα, επομένως, η πολιτεία πρέπει να πάρει το ψαλίδι. Χαρακτηριστικά ο Τσακλόγλου δήλωσε πάνω στο θέμα: «Οι φτωχοί με ένα παιδί αξίζουν τη βοήθειά μας; […].είμαστε σε μία οικονομία, η οποία βρίσκεται με πάρα πολλούς πόρους που πρέπει να πετύχει πάρα πολλά πράγματα. Άρα νομίζω ότι το σημαντικότερο από όλα είναι οι πόροι αυτοί να κατευθυνθούν εκεί όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες. […]Αυτή τη στιγμή με τις απαλλαγές για παιδιά οι οποίες δινόταν, εκείνοι οι οποίοι ωφελούνταν ήταν εκείνοι οι οποίοι είχαν καταθέσει φορολογική δήλωση και ήταν από ένα σημείο και πάνω. Δεν είναι οι πλέον αναξιοπαθούντες της κοινωνίας. Το δεύτερο είναι το ότι τα επιδόματα τα οποία δινόταν μέχρι στιγμής, τα οικογενειακά, δεν ήταν συνάρτηση των αναγκών, ήταν απλώς πολυτεκνικά επιδόματα. […] Οι πολύτεκνοι οι οποίοι είναι πτωχοί θα λάβουν και τώρα επιδόματα και μάλιστα πολύ υψηλά. Οι πολύτεκνοι όμως οι οποίοι βρίσκονται στο πιο πάνω μέρος της κατανομής, πράγματι αυτοί δε θα ωφεληθούν. Εκείνοι οι οποίοι θα ωφεληθούν και μάλιστα πάρα πολύ είναι νοικοκυριά με ένα ή δύο παιδιά και ενδεχομένως και με τρία ακόμα, που βρίσκονται στο πολύ κάτω μέρος της κατανομής».

Κι όμως, η εγκυρότητα των λόγων του προέδρου των Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων εξαρτάται από το πόσο βλέπει κανείς πιο πέρα από τη μύτη του. Διότι τα επιδόματα για τους Πολύτεκνους δεν δίδονται, όπως ισχυρίζεται μαζί με τον υπουργό στο πλαίσιο της πολιτικής για τη στήριξη «αυτών που έχουν περισσότερη ανάγκη» αλλά γιατί είναι αυτό που είναι: Πολύτεκνοι. Μια κοινωνία πρέπει να είναι δημογραφικά υγιής, και η δική μας σε αυτό το επίπεδο έχει το κακό της το χάλι. Συρρικνώνεται διαρκώς, στηρίζει την όποια πληθυσμιακή σταθερότητά της στα τεράστια μεταναστευτικά κύματα που διέρχονται των συνόρων και που απειλούν την εθνική και κοινωνική μας συνοχή, είναι έτοιμη να καταρρεύσει οικονομικά, καθώς το εργατικό δυναμικό συρρικνώνεται και η ισορροπία μεταξύ των οικονομικά ενεργών και των συνταξιούχων τείνει να ανατραπεί από τους δεύτερους.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα επιδόματα των Πολυτέκνων δεν είναι φιλανθρωπία όπως τα αντιμετωπίζουν ο υπουργός και ο εμπειρογνώμονάς του. Είναι αναγκαία στοιχεία μιας πολιτικής για την επιβίωση του ελληνικού λαού και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Διότι, προφανώς, χώρα με δημογραφικό πρόβλημα, είναι μια κοινωνικά και οικονομικά κατεστραμμένη χώρα.

Αυτό το αυτονόητο διαφεύγει από αυτούς που καμώνονται τους ιθύνοντες και τους κυβερνώντες, και αναρωτιέται κανείς που την βρήκανε τόση έπαρση να τολμούν να εισηγούνται πολιτικές, ενώ η αδαημοσύνη τους δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Εκτός κι αν απλώς προσπαθούν να κάνουν το χατίρι των Γερμανών, που θέλουν να επιβάλουν τόσο άθλιες συνθήκες στην χώρα, ώστε να εξαναγκάζουν διαρκώς τους Έλληνες, μαζί με τους υπόλοιπους νοτιο-ευρωπαίους, να μεταναστεύσουν στη Γερμανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Dhm. Krem. 29 Νοεμβρίου 2012 - 15:05

Λές και τους νοιάζει τους υπουργούς να είμαστε έλληνες. Ευρωπαίοι ρε να γίνουμε θέλουν !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ