Αρχική » Τι θα έπρεπε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της Κύπρου

Τι θα έπρεπε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της Κύπρου

από admin

Τι θα έπρεπε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, στο θέμα της Κύπρου, και τι πραγματικά θα κάνει…

Αναδημοσίευση από το ισστολόγιο ormithiella

Αναδημοσιεύει ο Παύλος

βημα

Α. Τι θα έπρεπε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση…

του Γ. Μαλούχου

Η ιστορική απόφαση της κυπριακής Βουλής να καταψηφίσει τον εκτρωματικό γερμανικό εκβιασμό πρέπει να βρει από αυτή τη στιγμή την Ελλάδα ενεργά δίπλα στην Κύπρο που έδωσε έναν μέγα αγώνα.

Η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, αν θέλει να μπορεί να σταθεί στην κρίση της ιστορίας, πρέπει να ξεχάσει ό,τι ήξερε μέχρι σήμερα και να στηρίξει από εδώ και πέρα με όλες της τις δυνάμεις την Κύπρο και τον κυπριακό λαό που έχει μπει στο στόχαστρο της πιο επιθετικής μεταπολεμικής ευρωπαϊκής πολιτικής, αυτής του Βερολίνου.

Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει 180 μοίρες πορεία και να κάνει, επιτέλους τώρα, μέσω Κύπρου, ό,τι όφειλε αλλά δεν έκανε για την ίδια εδώ και τρία χρόνια. Και αυτό, δεν είναι θεωρία, αλλά πράξη.

Η Γερμανία θα επιχειρήσει να χρεοκοπήσει την Κύπρο βάση μιας «προθεσμίας» αυθαίρετης και απόλυτα τεχνιτής, όπως τη βόλευε για τον εκβιασμό της. Τίποτα πραγματικό δεν όριζε ένα τελεσίγραφο σαν αυτό του Βερολίνου για τη χρεοκοπία της Κύπρου. Γιατί έπρεπε να χρεοκοπήσει μέσα σε 48 ώρες; Γιατί όχι σε δέκα ημέρες, ή σε ένα μήνα; Επειδή αυτό ήθελαν οι Γερμανοί, αυτό εξυπηρετούσε την ακραία εθνικιστική πολιτική τους. Η Κύπρος όμως είπε όχι σε αυτόν τον φρικτό, εγκληματικό εκβιασμό.

Η Ελλάδα πρέπει αμέσως να συνταχθεί μαζί της. Ολη η Ελλάδα. Και πρέπει να ενεργοποιήσει τις θεσμικές της δυνάμεις. Να ζητήσει την έκτακτη σύγκληση μίας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής. Να επιχειρήσει να μπλοκάρει οποιαδήποτε απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την Κύπρο. Να ενεργοποιήσει κάθε θεσμικό μέσο που διαθέτει στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Να προειδοποιήσει με αποφασιστικότητα το Βερολίνο για τις τεράστιες ευθύνες του.

Και, κυρίως, περισσότερο κι από όλα αυτά, αυτό που πρέπει να κάνει, είναι να αναλάβει αμέσως, αυτή τη στιγμή, πρωτοβουλίες επαφών με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με το Ισραήλ και με τη Ρωσία, προκειμένου να μην αφεθεί η Κύπρος βορά στα χέρια της λυσσαλέα πλέον επιθετικής Γερμανίας.

Οι χώρες αυτές, θέλουν την Κύπρο ζωντανή. Δεν τη θέλουν να καταρρεύσει. Και η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί με αυτή την αντίληψη και να συστρατευθεί πλήρως, να δώσει μάχη διπλωματική και πολιτική ώστε να διαμορφωθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα οι αναγκαίες συμμαχίες γι’ αυτό, χωρίς να χαθεί ούτε λεπτό.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, πρέπει αμέσως να μεταβεί στη Λευκωσία και να δηλώσει την πλήρη και απόλυτη στήριξή του. Πρέπει να θέσει τώρα τον εαυτό του και τη χώρα ολόκληρη στην υπηρεσία του αγώνα που έχει μπροστά του ο κυπριακός λαός. Πρέπει να παλέψει, να συγκρουστεί, να ασκήσει, επιτέλους, πολιτική ανάλογη των περιστάσεων.

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα πρέπει αυτή τη στιγμή να κάνει για την Κύπρο ό,τι δεν έκανε τρία χρόνια τώρα για την ίδια την Ελλάδα. Δεν είναι μόνον το εθνικό του καθήκον – που είναι ο κύριος λόγος. Είναι και η μόνη του ελπίδα για επιβίωση. Γιατί αν αφήσει την Κύπρο μόνη της σε αυτό τον μεγάλο αγώνα επιβίωσης απέναντι σε έναν τόσο επιθετικό εχθρό, ούτε η πραγματικότητα, ούτε η ιστορία θα συγχωρήσουν ποτέ την Αθήνα.

Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=503551

ΣΧΕΤΙΚΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

ανων.Α.Ε.Γ. 24 Μαρτίου 2013 - 11:53

1)Η Κύπρος ειναι άλλη επικράτεια κ ο λαός της κ περισσότερο η πολιτική της ηγεσία δεν θέλουν ένωση με
Ελλάδα κ τα προβλήματα της.
2)Μέχρι τώρα όσες φορές η Ελλάς ανακατεύθηκε στις υποθέσεις της Κύπρου συμφορές έπεσαν κ στις δύο χώρες.
3)Γεωπολιτικά η Κύπρος φέρεται μάλλον ως προέκταση κ
υποστήριξη βάθους αμύνης του Ισραήλ.
4)Στην Κύπρο ανακατεύονται σχεδόν πάντοτε όλες οι Μεγ.
Δυνάμεις του πλανήτη.
5)Ναι βοήθεια στο λαό της Κύπρου αλλά όσο επιτρέπουν οι διεθνείς ισορροπίες,ήτοι σε φιλανθρωπικό επίπεδο.
6)Ας αφήσουμε τους λεονταρισμούς κ να δούμε το χάλι
μας.
7)Οσοι παληκαροελληναράδες μιλούν κ γράφουν για “οχι” κ ήρωες μάλλον παραπέμπουν στον θανόντα
Ιωαννίδη κ στο οτι τίποτε δεν μάθαμε απο το πάθημα
που τελικά δεν έγινε μάθημα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
admin 24 Μαρτίου 2013 - 13:46

Ναι είναι αλήθεια, Όχι σε αυτόν τον τόπο μόνο ο Ιωαννίδης έχει πει και όποιος σκέφτεται ότι υπάρχει και το Όχι ως επιλογή, παραπέμπει σε αυτόν! Δημοσιεύουμε το σχόλιο σας για να δουν οι αναγνώστες της σελίδας ότι το πνεύμα του Νενέκου, 200 χρόνια μετά, επιβιώνει και έχει άξιους συνεχιστές. Μην ξαναγράψετε σε αυτήν τη σελίδα, υπάρχουν άλλα μέσα που σας ταιριάζουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Λευτέρης Ακρίτας 27 Μαρτίου 2013 - 13:20

Η Κύπρος εγινε “αλλη επικράτεια” επειδή της επεβλήθη απο τους “συμμάχους” με την ανοχή της τότε Ελληνικής Κυβέρνησης (Καραμανλής – Αβέρωφ), που είχαν το ίδιο σκεπτικό με το δικό σου, παρα τις διαμαρτυρίες του Ελληνικού λαού.

Αυτοί που δεν θέλουν σήμερα Ενωση είναι βασικά “ομοϊδεάτες” σου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ