Αρχική » Ζωντανά από την Αθήνα: Συζήτηση “Η Ελλάδα σε σταυροδρόμι”

Ζωντανά από την Αθήνα: Συζήτηση “Η Ελλάδα σε σταυροδρόμι”

από admin

Ζωντανά η εκδήλωση που οργανωνει η Κίνηση Πολιτών Άρδην με θέμα: “Η Ελλάδα σε σταυροδρόμι. Για μια εναλλακτική διέξοδο στον εκφασισμό και στην πολιτική παρακμή“. Μιλούν οι: Γιώργος Καραμπελιάς, Κίνηση Πολιτών Άρδην, Νίκος Ξυδάκης, δημοσιογράφος, Ρούντι Ρινάλντι, μέλος γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ & Γιάννης Τριάντης, δημοσιογράφος. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο χώρο πολιτικής & και πολιτισμού του ‘Αρδην, Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος, Σύνταγμα. 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20:15

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Αλέξανδρος 27 Ιουνίου 2013 - 16:39

Ο ένας έχει δουλειά, ο άλλος κάτι άλλο….. έτσι δεν γίνεται τίποτα, όχι ανατροπή της κατάστασης, αλλά ούτε καν να κεντρίσει στοιχειωδώς το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτών.
Ας κοιτάξει κάποιος πως γινόταν οι διάλογοι στα αρχαία χρόνια, από τον διάλογο του Ιώβ στην Π.Δ. μέχρι και τους διαλόγους του Σωκράτη. Εδώ τι να παραχθεί, υπό ποιό καθεστώς, του χρονομέτρου; Και υπό ποίου πρίσματος της κομματικής ανάλυσης; Κοινωνικά φαινόμενα, τα οποία εύκολα είναι αντιληπτά, υπό φως επιστημονικών κοινωνιολογικών και οικονομικών προσεγγίσεων, περιπλέκονται από τον επικεντρισμό προς κομματικές δράσεις. Κομματοκρατία λοιπόν και στις αναλύσεις, αλλά έχουμε και το άλλο φοβερό, έκλεισε η ΕΡΤ, Δυστυχία μας!!! Αν τολμούσε να πει κανείς ”ανόητοι” όχι μία, αλλά δέκα ΕΡΤ να λειτουργούσαν, τι νομίζεται ότι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σε ένα κοινωνικό σύνολο δογματικά αποχαυνωμένο, χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις ως βάση για ανάλυση, ή ακόμα και χωρίς καμιά διάθεση για νοητικές διεργασίες; Μάλλον θα ακουγόταν ακραία περιθωριακός.
Υπό αυτές τις συνθήκες κανείς διάλογος δεν εποικοδομεί, αλλά και όσες θέσεις προβάλλονται είναι, το λιγότερο, άστοχες. Ο κ Καραμπελιάς θέτει κάποια σοβαρά στοιχεία προς προβληματισμό, έξω από τα συνηθισμένα, που όμως δεν ξέρω πόσοι έχουν διάθεση μελέτης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
George 28 Ιουνίου 2013 - 03:34

Ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου…
Και η ελπιδα θα πεθανει τελευταια!
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα αντικατασταθουν απο αλλα κομματα που θα ειναι και αυτα ανικανα και δοσιλογικα και τοτε ο Ελληνας απογοητευμενος θα αντικρισει την πραγματικη φρικτη εικονα, οπως τοσοι και τοσοι αλλοι λαοι που ελπιζαν-ελπιζαν…και μετα ολα κατεληξαν να φαινονται ματαια!…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ