Αρχική » Οι αφανείς σύμμαχοι της Τουρκίας

Οι αφανείς σύμμαχοι της Τουρκίας

από admin

Ελλάδα και Κύπρος στις πιο κρίσιμες στιγμές έχουν παντελώς ανίκανες πολιτικές ηγεσίες 

assets_LARGE_t_420_54207963_type12169
του Αλέξανδρου Ασωνίτη από τη Ρήξη φ. 95

Πολλά είναι τα γεγονότα και στοιχεία αυτής της περιόδου που θα αποτελέσουν σημείο απορίας και κατάπληξης, όταν στο μέλλον θα αναζητούνται, με την συνδρομή ειδικών επιστημόνων οπωσδήποτε, οι λόγοι και τα αίτια που ώθησαν την ελληνική «ηγεσία», από το 2010 μέχρι το άδηλο τέλος της ομηρίας, να υποδουλώσει εν ψυχρώ την χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Δ΄ Γερμανικό Ράιχ. Όποιες ενέργειες και αν εξετασθούν, πολύ φοβάμαι ότι η κατάληξη σε όλες θα είναι πάντα ίδια και θα συνοψίζεται στο ερώτημα: «Γιατί το έκαναν;» Κι η απάντηση θα είναι πάντα ίδια: «Γιατί δεν είχαν καμία ικανότητα, καμία αίσθηση και συναίσθηση Ιστορίας, καμία φιλοδοξία, καμία κοινωνική ευαισθησία, καμία καλλιέργεια, καμία ψυχική αρετή, καμία φιλοπατρία, καμία αίσθηση προσωπικής και συλλογικής τιμής».

Μόνο υπ’ αυτό το πρίσμα μπορεί να δοθεί μια ερμηνεία στην παράλογη ενέργεια του πρωθυπουργού να κλείσει σε ένα βράδυ την ΕΡΤ και να οδηγήσει στην ανεργία κα την ανέχεια 2.500 ανθρώπους, πολλούς εκ των οποίων είχαν διορίσει εκείνοι ακριβώς που αγανακτούσαν με την κατάσταση που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι στην ΕΡΤ. Στην μελοδραματικά προσβλητική ερώτηση του υπουργού κου Χατζιδάκη (θα ήταν δείγμα αξιέπαινου αυτοσεβασμού, αν οι κ.κ. Χατζιδάκης, Βενιζέλος, Γεννηματά, Παπανδρέου άλλαζαν επώνυμο): «Από πού να απολύσουμε αν όχι απ’ την ΕΡΤ», η απάντηση είναι απλή: «Απολύστε απ’ όλο το δημόσιο αυτούς που διορίσατε εσείς, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ, ώστε να βρεθείτε αντιμέτωποι σε προσωπικό, ποινικό, πολιτικό, κοινωνικό επίπεδο με τις συνέπειες των παράνομων πράξεών σας». Και στην επόμενη δικαιολογία: «Η ΕΡΤ ήταν υπερχρεωμένη», η απάντηση είναι: «Εσείς την καταχρεώσατε με τους παράνομους διορισμούς και τους προκλητικούς μισθούς». Και γιατί δεν καταργούν τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Ας δώσουν το καλό παράδειγμα.
Κι όμως, όλα αυτά περνούν σε δεύτερο επίπεδο, αν αναλογισθεί κάποιος πότε η κυβέρνηση επέλεξε να δημιουργήσει ένα τέτοιο τεράστιο ζήτημα και μια αληθινή πολιτιστική καταστροφή, την οποία ελάχιστοι έχουν υποψιασθεί: κατάργηση της ΕΡΤ αποτελεί υποδοχή της βαρβαρότητας. Εδώ όμως  μας ενδιαφέρει το εξής: Με ποιο σκεπτικό ο πρωθυπουργός πέταξε ένα πρώτης τάξεως σωσίβιο στην Τουρκία, την υπ’ αριθμόν ένα εχθρό και αντίπαλο της Ελλάδας, με συνεχή επεκτατική πρακτική εις βάρος μας; Η Τουρκία συγκλονιζόταν από πρωτοφανείς διαδηλώσεις, με τέσσερις νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, ο πανίσχυρος Ερντογάν κλονιζόταν και απογυμνωνόταν, όλη η υφήλιος είχε στραμμένη την προσοχή της στην Τουρκία και στο θαύμα της που έσκαγε σαν φούσκα του δικού μας χρηματιστηρίου, η εικόνα της τραυματιζόταν ανεπανόρθωτα σχεδόν, και τότε εμφανίσθηκε ο σωτήρας του Ερντογάν πρωθυπουργός Σαμαράς, και με μια ενέργεια έστρεψε τους προβολείς της ανθρωπότητας στην Ελλάδα, μια ενέργεια που συνάδει μόνο σε χούντες και κατοχικές διοικήσεις.
Επανέφερε την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας με τον πιο αρνητικό τρόπο, σαν να μην έφτανε η τριετής παγκόσμια χλεύη μας, ταπείνωση και λοιδορια από λαούς όπως η Γερμανία, που από περιφρόνηση θα έπρεπε να είχαμε τυπικές μόνο σχέσεις, ή σχέσεις όπως ο μεγάλος τιμωρός της, το Ισραήλ,  δηλαδή η σχέση μας θα ήταν μια διαρκής τους αφαίμαξη και προσβολή, όπως τους αξίζει για στους δύο παγκόσμιους πολέμους και την οργάνωση και εξοπλισμό των Νεοτούρκων και του Κεμάλ.
Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να εναντιωθεί με πράξεις και λόγια στον διασυρμό μας, έπραξε έτσι ώστε να εξευτελίσει την χώρα και πάλι και να δώσει την ευκαιρία στην Τουρκία και στον Ερντογάν να ανασάνουν και να ξεφύγουν από τον μεγεθυντικό φακό της τηλεόρασης (οι διαδηλώσεις θα άξιζαν την ολόψυχη συμπαράστασή μας, αν ο τουρκικός λαός, ή κάποιο τμήμα του, είχε ψελλίσει ένα συγγνώμη για την γενοκτονία Αρμενίων, Ποντίων, Μικρασιατών, Κούρδων, Ασσυρίων, την Κύπρο,  και την φιλοναζιστική τους ουδετερότητα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την φιλοϊμπεριαλιστική  τους στάση στην αγώνα ανεξαρτησίας της Κύπρου:  δεν το έκαναν ποτέ, δεν δικαιούνται  τίποτα, κατά την γνώμη μου).
Θα πείτε, βέβαια, εδώ υφάρπαξαν στην κυριολεξία τις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα, με την συνενοχή των αχαρακτήριστων Χριστόφια και Αναστασιάδη,  την ΕΡΤ θα υπολόγιζαν;
Είναι μια βασικότατη παράμετρος της ελληνικής τραγωδίας αυτή. Η παντελής ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας Ελλάδας και Κύπρου που, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, βρέθηκαν με τόσο ανεπαρκείς ηγεσίες, ανίκανες για τα πάντα, εκτός του να υπογράφουν μνημόνια υποδούλωσης. Αν σ’ αυτό προσθέσουμε ότι τέσσερις από τους μεταπολεμικούς πρωθυπουργούς της Ελλάδας ελάχιστα απέχουν από το να θεωρηθούν ένοχοι προδοτικών πράξεων, Γ. Παπανδρέου παππούς και εγγονός, Καραμανλής ο αρχικός και Μητσοτάκης, συνειδητοποιούμε ότι η ανταλκίδειος ειρήνη μάς καθοδηγεί μέχρι σήμερα κι ότι όσο δικαιούμαστε να σεμνυνόμεθα για τις ηρωικές μας εκρήξεις,  άλλο τόσο υποχρεούμαστε να ντρεπόμαστε και να αντιμετωπίζουμε τους πολυπληθείς προδότες.
Για να είμαστε δίκαιοι, ένοχοι για την σημερινή κατάντια δεν είναι μόνο οι  Γ. Α. Παπανδρέου και Α, Σαμαράς. Ένοχοι είναι εξίσου όλοι οι βουλευτές που στηρίζουν τις ενδοτικές κυβερνήσεις τους, ένοχοι είναι οι κομματικοί τους στρατοί και τα στελέχη, όσοι υπηρετούν από οποιαδήποτε θέση την τροϊκανή κατοχή. Και ο λαός που εξακολουθεί να τους στηρίζει, έστω κι αν πρέπει να αντιδιαστείλουμε τους ψηφοφόρους του Πασοκ από αυτούς της ΝΔ. Οι του Πασοκ διέλυσαν το κόμμα τους, που έφερε την Ελλάδα στην πιο ταπεινωτική υποδούλωση της Ιστορίας της, οι της ΝΔ την στηρίζουν και συσπειρώνονται για την μεγάλη δεξιά, από τους όποιους κεντρώους-φιλελεύθερους μέχρι χουντικά και βασιλόφρονα αποβράσματα. Αυτοί είναι οι δεξιοί, περήφανοι για τις συμφορές που επιφέρουν στην χώρα, από την Μικρασιατική Καταστροφή μέχρι την τρόικα.
Είναι λυπηρό, αλλά ελπίδα ουσιαστικής ανάτασης δεν υπάρχει. Εκτός αν μεσολαβήσει κάποια εξέγερση που θα θέσει ως πρώτο αίτημα την πρόσκτηση ελληνικής παιδείας. Από κει ξεκινούν όλα.  Άλλη λύση δεν υπάρχει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Δημήτρης 10 Ιουλίου 2013 - 01:40

μια διόρθωση στο πολύ καλό άρθρο: οι πασόκοι άφησαν το πασοκ για να αναδείξουν το ακόμη χειρότερο σύριζα και να διεκδικήσουν ξανά τη συνέχιση της μάσας και την ισοπέδωση κάθε αξίας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ