Αρχική » ΕΛΜΕ Ροδόπης: “Οι άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την ΤΕΕ”

ΕΛΜΕ Ροδόπης: “Οι άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την ΤΕΕ”

από admin

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Οι άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την ΤΕΕ»

     Καθώς μέρα με τη μέρα πέφτουν με ολοένα και πιο δραματικό τρόπο τα προσωπεία των στυγνών εντολοδόχων της τρόικας, γινόμαστε σήμερα θεατές ενός ακόμη «ξαφνικού θανάτου». Ο λόγος για την εν εξελίξει διάλυση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και την καταδίκη στην ανεργία χιλιάδων συναδέλφων μας. Τρείς ολόκληροι τομείς και 52 ειδικότητες καταργούνται μέσα σε μια και μόνη στιγμή, με την προσφιλή πλέον «δημοκρατική» τακτική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε», αφήνοντας κυριολεκτικά στον αέρα χιλιάδες καθηγητές (που εξωθούνται στην εξαθλίωση και την εξόντωση), αλλά και χιλιάδες μαθητές (που εξωθούνται στη…ζεστή αγκαλιά της  ιδιωτικής εκπαίδευσης).

      Και ενώ συμβαίνουν αυτά, το Υπουργείο έχει το θράσος να κάνει λόγο για σχέδιο αναμόρφωσης και αναγέννησης της ΤΕΕ, αλλά και απορρόφησης πολλών από τους απολυμένους μας συναδέλφους σε άλλους εργασιακούς χώρους (χωρίς να λέει βέβαια πως ακόμη κι αν αυτό πραγματοποιηθεί για κάποιους, θα είναι κυριολεκτικά με μισθούς πείνας). Τα ασύστολα ψεύδη των κυβερνώντων έχουν όμως αποκαλυφθεί πια, μαζί με τις προ ολίγων ημερών δήθεν «δεσμεύσεις» ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στην εκπαίδευση, αλλά μαζί και με την ευρύτερη πομφόλυγα των εξαγγελιών περί…δημόσιας και δωρεάν παιδείας, που ακόμη τολμούν ανερυθρίαστα να τις διατυπώνουν.

      Η συγκεκριμένη άθλια μεθόδευση αποτελεί άλλο ένα βήμα στην πορεία διάλυσης του δημόσιου σχολείου και εκχώρησής του στα συμφέροντα του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου. Δυστυχώς είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα, ακόμη χειρότερα. Απέναντι στην ανελέητη αυτή πολιτική (την απολύτως εντεταγμένη άλλωστε στο ευρύτερο σχέδιο μιας εν εξελίξει κοινωνικής γενοκτονίας, που διεκπεραιώνουν οι κυβερνώντες για λογαριασμό των ξένων αφεντικών) η μόνη λύση είναι ο μαζικός και ανένδοτος αγώνας. Όλη η κοινωνία πρέπει να συστοιχηθεί και να αντιδράσει ενωμένη απέναντι στον ξεκάθαρα πλέον δρομολογημένο εξανδραποδισμό και αφανισμό της.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

          Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                     Ν. Δαπέργολας                                                                                                  Χρ. Αγγελάκης

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ