Αρχική » «Σύντροφοι», ευτυχώς επτωχεύσατε

«Σύντροφοι», ευτυχώς επτωχεύσατε

από admin

Σκούρα τα πράγματα για το στρατόπεδο των «προθύμων» της Μέρκελ

Του Σόλωνα Αντάρτη από την ιστοσελίδα cyprus.indymedia.org

«Σύντροφοι» της ηγεσίας του Ανορθωτικού Κόμματος Εξαπάτησης Λαού δεχθείτε το παρόν. Σας το στέλλω μαζί με τα αναθέματα των αριστερών παππούδων και γιαγιάδων μου καθώς και τις κατάρες όλων των γνήσιων αριστερών αυτού του τόπου που κείτονται αδικαίωτοι χρόνια μέσα στους τάφους τους και που τους καταδικάσατε σε αιώνια σιωπή. Τους ανθρώπους μας της αριστεράς που χτυπήθηκαν από τα ρόπαλα των αποικιοκρατών στα μεταλλεία της Σολέας τη δεκαετία του 30, που εξεγέρθηκαν ενάντια στην αποικιοκρατία στα Οκτωβριανά, που πολέμησαν το φασισμό από τις ερήμους της Αφρικής μέχρι τα σύνορα της Γερμανίας στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, που αγωνίστηκαν με όλο τους το είναι για την Ένωση – ναι και οι αριστεροί αγκάλιαζαν την Ένωση – που εντάχθηκαν στις τάξεις της Οργάνωσης και φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν, που πήραν ξανά τα όπλα στην Τουρκανταρσία και που στάθηκαν απέναντι στις ορδές του κατακτητή «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι». Μα που πάνω απ’ όλα έζησαν τις ζωές τους έντιμα τιμώντας τις αριστερές τους καταβολές μέχρι τη στιγμή του θανάτου των σε αντίθεση με το δικό σας βίο και πολιτεία. Σας τα στέλλω αυτή την περίοδο που μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης σας οι μάσκες επιτέλους έχουν πέσει και το πραγματικό σας πρόσωπο αποκαλύπτεται με όλη του την αισχρότητα.

 

 

 


«Σύντροφοι» ευτυχώς επτωχεύσατε.

«Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα». (1)

«Σύντροφοι» της ηγεσίας του Ανορθωτικού Κόμματος Εξαπάτησης Λαού για πάνω από πενήντα χρόνια κοροϊδεύατε το λαό μας και κυρίως τους ψηφοφόρους του κόμματος σας οδηγώντας την αριστερά και κυρίως τον τόπο σε ένα κατήφορο χωρίς φρένα προς την καταστροφή και την εξαφάνιση του Ελληνισμού στο νησί μας. Στούτη την πορεία της θλιβερής νομενκλατούρας που ηγήθηκε σταλινικά του κόμματος του εργαζόμενου λαού μετατρέποντας το σε κόμμα Εξαπάτησης λαού πολλές ήταν οι φορές που δείξατε το πραγματικό σας πρόσωπο. Καταφέρνατε πάντοτε όμως να συγκαλύπτετε την αισχρότητα σας μέσα από τη χολή και το όξος που χύνατε για άλλους και μέσα από το θλιβερό εναγκαλισμό σας με την εξουσία, τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Μετά από τους λαϊκούς και εθνικούς αγώνες της δεκαετίας του 30 προδώσατε οτιδήποτε το αριστερό.

Απουσιάσατε από το μεγάλο προσκλητήριο του  Αγώνα και έχετε το θλιβερό προνόμιο να είστε το μοναδικό ίσως κομμουνιστικό κόμμα στην υφήλιο που όχι μόνον δεν έριξε σφαίρα στους αποικιοκράτες αλλά αντίθετα συμμάχησε μαζί τους αγκαλιάζοντας την πολιτική και ιστορική αφήγηση του ιμπεριαλισμού.

Εκδιώξατε σταδιακά από το κόμμα όλες τις πατριωτικές φωνές των εθνικά σκεπτόμενων αριστερών αγκαλιάζοντας τον κυπροεθνικισμό και τον ανθελληνισμό. Γίνατε οι καλύτεροι σύμμαχοι του βρετανικού ιμπεριαλισμού ενάντια στον ίδιο το λαό σας.

Εκδιώξατε σταδιακά από το κόμμα όλες τις γνήσιες αριστερές φωνές που καταδίκαζαν τις μεθόδους της ίδιας με σας νομενκλατούρας της Σοβιετικής Ένωσης. Σταλινικοί μικρόνοες ηγετίσκοι τους διαγράψατε αγκαλιάζοντας το σταλινισμό. Τους κατηγορούσατε μάλιστα για γκεβαρισμό, εσείς που υποκριτικά προβάλλετε τον Τσε σαν πρότυπο αγώνα.

 

 

 

 

 

Συμμαχήσατε με το δικτατορικό καθεστώς του «εθνάρχη» και δώσατε πράσινο φως αλλά και ηθικό έρεισμα στις διώξεις των αντιφρονούντων, στις ανατινάξεις εφημερίδων και στα βασανιστήρια του καθεστώτος που οδήγησαν το λαό μας στον εμφύλιο. Αποτελέσατε τη φωνή της διχόνοιας.

Ανεκτήκατε επιτήδεια τη χούντα των Αθηνών εναντίον της οποίας δεν πράξατε τίποτε. Αντιθέτως και σε αντίθεση με άλλους γνήσιους αγωνιστές συναγελαστήκατε με τους εκπροσώπους της και χαριεντιστήκατε μαζί τους.

Στο προδοτικό πραξικόπημα δεν πράξατε απολύτως τίποτε. Πώς να το κάνατε άλλωστε αφού ήσαστε κρυμμένοι; Και γιατί δεν άνοιξε ούτε μία μύτη της αισχρής σας ηγεσίας; Δεν καλέσατε το λαό σε αντίσταση, ούτε οργανώσατε απεργίες ενάντια στην προδοσία, ουδέν πράξατε. Τώρα το παίζετε αντιστασιακοί.

Το ίδιο και στην εισβολή. Ενώ οι πατεράδες μας, οι παππούδες μας οι θείοι μας οι αριστεροί έθαψαν το τσεκούρι του εμφυλίου και έτρεξαν στα πεδία των μαχών εσείς η θλιβερή ηγεσία της εξαπάτησης κρυφτήκατε ακόμη μία φορά στα μετόπισθεν.  Πόσοι από τη θλιβερή ηγεσία σας έλαβαν μέρος στις μάχες ενάντια στον εισβολέα; Περιμένατε την κατάπαυση του πυρός για να επανεμφανιστείτε και να χύσετε τη χολή και το όξος σας.

Συνεχίσατε να το πράττετε για πενήντα χρόνια. Πενήντα χρόνια στα οποία συγκυβερνήσατε περισσότερο από κάθε άλλο κόμμα αλώνοντας την κρατική μηχανή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που σε πλείστα υπουργεία έχετε πλέον τους δικούς σας ανθρώπους. Κατά τα άλλα το παίζετε κατατρεγμένοι.

Σε όλα αυτά τα χρόνια ουδέν πράξατε για να προάγετε τις αξίες και το ήθος της αριστεράς. Το «πατρίς η θάνατος» από τα χείλη της Κουβανικής επανάστασης έγινε στα χείλη σας «διζωνική ή διχοτόμησις». Εσείς και οι θλιβερές καρικατούρες που μεγαλώσατε καταπροδώσατε κάθε τι το αριστερό. Δεν είναι τυχαίο που οι αστέρες της διανόησης σας ανήκουν σε εκείνους που χρηματοδοτήθηκαν και χρηματοδοτούνται από τις ΜΚΟ του ιμπεριαλισμού.

 

 

 

 

 

Προσπαθήσατε να γονατίσετε το λαό μας. Προάγατε το μίσος, τη διχόνοια και την υποταγή. Μεγαλώσατε γενεές ραγιάδων και όχι περήφανων αριστερών έτοιμων να θυσιαστούν για τον τόπο τους και την ανθρωπότητα.

Πέσατε στο ίδιο κρεββάτι με τους τραπεζίτες. Και τώρα μιλάτε εναντίον τους σαν ποντιοπιλατικές καρικατούρες.

Καταφέρατε όλα τα πιο πάνω αγκαλιάζοντας μια πορεία διχόνοιας, εχθρότητας και ψεμάτων. Τα καταφέρατε καλλιεργώντας το φόβο και την καχυποψία σε γενεές ολόκληρες καλών ανθρώπων του λαού μας. Καλλιεργήσατε συνειδητά το ψέμα της ακροδεξιάς και του φασισμού για να δικαιολογήσετε την εγκληματική σας απραξία. Διερωτώμαι πόσοι από τους νεαρούς οπαδούς σας γνωρίζουν ότι ο Διγενής πέθανε πριν από το πραξικόπημα. Καταντήσατε μέρος της αριστεράς από πρωτοπόρο της διανόησης, της μελέτης και της έρευνας σε συρφετό αμόρφωτων κομματόσκυλων.

Όλες οι ανομίες σας έμεναν καλά κρυμμένες κάτω από το ψευδοαριστερό χαλί των ωραίων συνθημάτων που στρώσατε. Πιθανόν να τα καταφέρνατε να ξεγελάτε το λαό μας για πολύ ακόμη αν δεν είχατε ανέλθει στην εξουσία μέσω των ψευδών σας παραστάσεων και των εύηχων συνθημάτων για «δίκαιη λύση και δίκαιη κοινωνία».

Ο πολιτισμός μας όμως τον οποίον εχθρεύεστε σας είχε προ χιλιετιών προειδοποιήσει:
«Αρχή άνδρα δείκνυσι»

Και εσείς «σύντροφοι» της ηγεσίας του Ανορθωτικού Κόμματος Εξαπάτησης Λαού, ανάλγητοι, ανιστόρητοι, απαίδευτοι υλοποιήσατε τη διακυβέρνηση σας με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Η εξουσία αποκάλυψε το μισανθρωπισμό, το σταλινισμό και την υποκρισία σας.

Αντί της επαναστατικής αριστεράς προσπαθήσατε να διαχειριστείτε τον καπιταλισμό. Και καταβαραθρώσατε τον τόπο.

Αντί της δίκαιης κοινωνίας διαχειριστήκατε την εξουσία σαν κομματικό αμπελοχώραφο. Δείξατε σε όλους μας ότι είστε οι ίδιοι και χειρότεροι από τους άλλους. Και ούτε να κρύψετε τα ρουσφέτια σας δε γνωρίζατε.

Αντί του ανθρώπινου προσώπου δείξατε μια εμπάθεια και ένα μίσος αταίριαστο με την κοσμοθεωρία της αριστεράς. Επιτεθήκατε με μανία στους συγγενείς των νεκρών του Μαρί και βγάλατε τα τεθωρακισμένα της αστυνομίας στους δρόμους να επιτεθούν σε άοπλους διαδηλωτές ανάμεσα στους οποίους γέροντες, γυναίκες και παιδιά.

Σφιχταγγαλισατήκατε με το μιαρό πρόσωπο του ιμπεριαλισμού και τον καλό σας φίλο Gordon Brown και του υποσχεθήκατε διατήρηση των αποικιοκρατικών καταλοίπων.

Εκλιπαρήσατε γονυπετείς τον κατακτητή για να φάτε μαζί «ψάρι στο Βόσπορο» και επιτεθήκατε ενάντια σε κάθε πατριώτη βαφτίζοντας όλους μας «εθνικιστές».

Προσπαθήσατε με νύχια και με δόντια να υποσκάψετε το ηθικό του λαού μας, να τον κάνετε να γονατίσει επιστρατεύοντας τις δομές του κράτους για να μεταρρυθμίσετε την παιδεία ώστε να δικαιολογεί τη δική σας εγκληματική απουσία από κάθε ουσιαστικό αγώνα του λαού μας.

Και όταν όλα γύρω σας έγιναν στάχτη επιλέξατε να στρώσετε το κόκκινο σας χαλί στον ακατονόμαστο που μας κυβερνά σήμερα.

 

 

Προτιμήσατε αντί της γενναίας ανάληψης ευθυνών να κρυφτείτε πίσω από το ρόλο που γνωρίζετε καλά. Αυτόν της επιτήδειας αντιπολίτευσης η οποία ασκείται όχι για το καλό του λαού αλλά για το καλόν του κόμματος.

Δυστυχώς για σας «σύντροφοι» και όπως το λέει ο σοφός μας λαός «ύστερα φέρνει ο φούρνος την πυρράν».

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για το ρουσφέτι που ασκήσατε και λάβατε, οι πληροφορίες για τις μίζες στις οποίες φαίνεται να εμπλέκονται και υψηλόβαθμα στελέχη σας, τα τζάμια του μεγαλοεργολάβου σας που πέφτουν μόνα τους δεν αφήνουν καμία απολύτως σκιά για το κόμμα και τα μάτια σας «σύντροφοι». Το αντίθετο ακριβώς. Σκίζουν επιτέλους το παραπέτασμα που για χρόνια είχατε υψώσει στραβώνοντας  τα μάτια του λαού και των οπαδών σας. Επιτρέπουν επιτέλους στο φως να εισέλθει και να φωτίσει το σκοτάδι που κρύβατε.

«Σύντροφοι» της ηγεσίας του Ανορθωτικού Κόμματος Εξαπάτησης Λαού ευτυχώς επτωχεύσατε.

Εύχομαι μέσα από την ηχηρή συνθλιβή της υποκρισίας σας να ανελιχθούν μέσα από τις δυνάμεις της αριστεράς και του ΑΚΕΛ οι γνήσιες εκείνες πατριωτικές εθνικόφρονες δυνάμεις οι οποίες να αναδείξουν ξανά την αριστερά για την οποία έζησαν και πέθαναν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας.

Αμήν!

 

 

 

 

Σόλων Αντάρτης~solon_antartis@yahoo.com

 

Σημειώσεις
—————–

 

1.  «You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.»
Η φράση αποδίδεται στον Abraham Lincoln από τον φίλο και συνεργάτη του Alexander McClure στο βιβλίο του εκδόσεως 1901 “Lincoln’s Own Yarns and Stories”

ΣΧΕΤΙΚΑ

6 ΣΧΟΛΙΑ

Common sense 8 Οκτωβρίου 2013 - 18:04

Τι άλλο να προσθέσει κανείς σε ένα τόσο αγνό και πλήρες κείμενο; Προσωπικά τουλάχιστον θλίβομαι διότι δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με το συντάκτη.
απεδείχθη πλέον ότι ΑΚΕΛ σημαίνει στα “νεοκυπριακά” ΠΑΣΟΚ…..
Καλά ξεμπερδέματα στους Έλληνες και στην Κύπρο και στην Ελλάδα…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δημήτρης 8 Οκτωβρίου 2013 - 19:18

Ίσως οι παλιοί, που αγαπούσαν την πατρίδα τους, δεν ήταν αριστεροί και οι σημερινοί, οι εθνομηδενιστές, είναι οι αληθινοί αριστεροί.
Υπάρχει αριστερά εκτός του ιστορικού σοσιαλισμού; Κατά πόσο το ιδανικό της αριστεράς, η απόλυτη ισότητα σε όλα, είναι συμβατό με οποιοδήποτε εθνικό πολιτισμό;
Πρέπει οπωσδήποτε η αριστερά να είναι συνώνυμη του Καλού;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πάνος 10 Οκτωβρίου 2013 - 13:36

Στο είπανε εσένα αυτό εκείνοι οι παλιοί; Μήπως τελικά την αγαπούσαν την πατρίδα περισσότερο αυτοί που δίνανε αγωνιστές στο όνομα του Βασιλιά; Και τι θα πει “αληθινή αριστερά” και “ψεύτικη αριστερά”; Ποιος τα ορίζει αυτά; Απλά επειδή είναι κίνδυνος σήμερα, γι αυτό να ρίξουμε και λίγη λάσπη, κατά ‘κει, ε;
Το ιδανικό της δεν είναι η απόλυτη ισότητα σε όλα αλλά οι ίσες ευκαιρίες για όλους κι αν αυτό δεν είναι συμβατό με τον “εθνικό πολιτισμό” τότε είναι λάθος ο εθνικός πολιτισμός.
Είναι αξιοσημείωτος ο τρόπος που επιλέγετε τις προτεραιότητές σας για μια κοινωνία οι άνθρωποι. Μόλις σας ντοπάρουν με λίγο πατρίδα, έθνος, πολιτισμό, φυλή, θρησκεία, είστε έτοιμοι να κάνετε τα πάντα αλλά το ότι κάθε ένας από σας δικαιούται ίσες ευκαιρίες στην κοινωνία είναι “συνώνυμο του Κακού” και “ασύμβατο με τον εθνικό πολιτισμό”.
Καμία ελπίδα γι αυτή την κοινωνία…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νίκος 11 Οκτωβρίου 2013 - 19:03

Αν με τον όρο αριστερά εννοούμε τη Μαρξιστική αριστερά, πουθενά σε κανένα κείμενο δε θα βρεις γραμμένο ότι το ιδανικό της είναι η απόλυτη ισότητα σε όλα.
Οι δυο βασικές θέσεις για τις δυο φάσεις της Μαρξιστικής θεωρίας δηλαδή τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, αποτυπώνονται σε τούτες τι φράσεις: Στη φάση του Σοσιαλισμού που προηγείται εκείνη του Κομμουνισμού ισχύει κατά τους Μαρξ και Ένγκελς ”ο καθένας αμείβεται σύμφωνα με τις δυνατότητες του”, στη δε τελική φάση του Κομμουνισμού ” ο καθένας παίρνει από την κοινωνία σύμφωνα με τις ανάγκες του και δίνει σ’αυτήν σύμφωνα με τις δυνατότητες του”. Δυο καταπληκτικές αρχές που προϋποθέτουν όμως άλλο είδος ανθρώπου, ανθρώπου τέλος πάντων με άλλα χαρακτηριστικά και όχι αυτό που ξέρουμε σήμερα. Ουτοπία ίσως σε καμιά περίπτωση όμως απόλυτη ”ισότητα” έτσι για την ιστορία και την αποκατάσταση της αλήθειας, τη οποία συνειδητά διαστρέβλωσαν οι αντίθετοι στον Κομμουνισμό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
e.h. 9 Οκτωβρίου 2013 - 21:13

Η αριστερά δεν έχει σχέση με τις πατρίδες, έχει σχέση με την ΑΛΗΘΕΙΑ!!!! Για την ΑΛΗΘΕΙΑ φτάνανε μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Και το πρόβλημα σήμερα είναι ότι η αριστερά, το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι της δηλαδή, έχει πάψει να λέει την ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Despina 2 Νοεμβρίου 2013 - 02:24

E…oxi ke etsi ipame na ta leme ola alla tetia parapoiisi pai poli …as xekinisoume me ton agona tou 55 ….to xerete. Oti o grivas apoklise tous aristerous to diavasa sta apomnimoneymata toy ….Gia ton polemo tou 74 oi aristeroi itan stin proti grammi ke oxi sta metopisthen eki itan ta protopallikara tis EOKA B …pou ebgalan to axti tous pano sta ginekopeda ton toyrkokiprion e.Oxi na ta rixnoume ola stin aristera auti ekane to praxikopima ? Ke efere tin Tourkia stin Kipro ? Emis ta ezisame ola auta sto petsi mas ke den dexomaste na parapoiite etsi I Istoria apo dithen aristerous

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ