Αρχική » Κάλεσμα για συγκρότηση επιτροπής ενάντια στη γερμανική παρουσία στην Ελλάδα (12-11-13)

Κάλεσμα για συγκρότηση επιτροπής ενάντια στη γερμανική παρουσία στην Ελλάδα (12-11-13)

από admin
Αγαπητοί φίλοι το Άρδην θέλει να ξεκινήσει μια καμπάνια ενάντια στη γερμανική παρουσία στην Ελλάδα. Το τελευταίο Άρδην έχει αφιέρωμα σε αυτό το θέμα και παρουσιάζει τους τομείς που οι Γερμανοί μας ασκούν σκληρή κυριαρχία. Σκοπός μας είναι αυτή η καμπάνια να είναι όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή σε ευρύτερο κόσμο. Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο στέκι του Άρδην, Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος στο Σύνταγμα,  θα κάνουμε ανοιχτή συνάντηση της επιτροπής και σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε για να αποφασίσουμε δράσεις και παρεμβάσεις για το επόμενο διάστημα.
Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα κείμενο που συζητήθηκε στην πρόσφατη συνδιάσκεψή μας για το πως βλέπουμε αυτήν την καμπάνια και την αφίσα της καμπάνιας που ήδη έχει κολληθεί σε αρκετές περιοχές.

afisaboikotaz

Για τη δημιουργία μιας καμπάνιας ενάντια στη γερμανική παρουσία στην Ελλάδα

Τα τελευταία τρία χρόνια η Γερμανία έχει εξυφάνει ένα αδιόρατο δίχτυ στη χώρα μας και ελέγχει ολοκληρωτικά κάθε πτυχή της πολιτικής και οικονομικής μας δραστηριότητας. Η τρόικα (που από τους τρεις εκπροσώπους της οι δύο είναι Γερμανοί, ο Μαζούχ, που εκπροσωπεί την ΕΚΤ και μεθοδικά καταστρέφει το κοινωνικό κράτος, και ο Μορς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που διαλύει την αγορά εργασίας, μόνο ο Τόμσεν που εκπροσωπεί το ΔΝΤ είναι Δανός) ελέγχει πλήρως τις ελληνικές κυβερνήσεις. Ο Γερμανός Ράιχενμπαχ με το επιτελείο του (Τασκ Φορς, αποτελούμενο κυρίως από Γερμανούς, Αυστριακούς, Ολλανδούς και Σουηδούς) ελέγχει όλα τα υπουργεία (ακόμα και της Άμυνας) και τη Δημόσια Διοίκηση. Η «γερμανοελληνική συνέλευση», με επικεφαλής τον υπερδραστήριο Γερμανό υφυπουργό Φούχτελ έχει αναλάβει να ελέγξει την τοπική αυτοδιοίκηση και ήδη από το 2012 ήδη οι μισοί δήμοι είχαν ξεκινήσει επαφές με τον Φούχτελ για να ενταχθούν στο πρόγραμμά του. Με αυτό τον τρόπο οι Γερμανοί έχουν βάλει στο χέρι την ελληνική διοίκηση από την κορυφή ως τη βάση.
Ο έλεγχος δεν σταματά στη διοίκηση, επεκτείνεται και στον ιδεολογικό τομέα, για να μας παρουσιάζεται η Κατοχή ως φυσιολογική. Τα τελευταία δύο χρόνια, με πρόσθετα κονδύλια που έλαβαν από τον γερμανικό προϋπολογισμό, όλα τα γερμανικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, άνοιξαν παραρτήματα των ιδρυμάτων τους στην Ελλάδα:
Οι Χριστιανοδημοκράτες και το αδελφό κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας εγκαινίασαν παραρτήματα των ιδρυμάτων Κόνραντ Αντενάουερ και Χανς Ζάιντελ, όπου στα εγκαίνια και των δύο μίλησε ο Α. Σαμαράς. Το Ντι Λίνκε της αριστεράς άνοιξε το Ρόζα Λούξεμπουργκ και στα εγκαίνια μίλησε ο Τσίπρας. Το Φρίντριχ Έμπερτ του SPD εμφανίζεται να είναι και το πιο δραστήριο σε επίπεδο εκδηλώσεων, αφού, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου –Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, συνδιοργανώνουν τον κύκλο εκδηλώσεων για την Ανανέωση του Πολιτικού Συστήματος, με θέματα όπως μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος, πολιτικό χρήμα και διαφθορά, εκδημοκρατισμός των πολιτικών κομμάτων. Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησε συνέδριο στο Γκαίτε με θέμα: Η κρίση, το Σύνταγμα και η αναθεώρησή του, με ομιλητές ανάμεσα σε άλλους τους: Π. Παυλόπουλο, Ν. Κωνσταντόπουλο, Γ. Πανούση, Γ. Σωτηρέλη, Ν. Αλιβιζάτο, Κ. Χρυσόγονο κ.ά. Αλήθεια, πού βρίσκει τη νομιμοποίηση ένα γερμανικό ίδρυμα να κάνει συνέδριο για το ελληνικό Σύνταγμα και την αναθεώρηση του;
Στη Θεσσαλονίκη, τέλος, έχει εγκατασταθεί το ίδρυμα Χάινριχ Μπελ, που πρόσκειται στους Πράσινους. Αυτοί έχουν σκοπό να κάνουν δουλειές με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και όχι μόνο.
Η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών προωθεί νέους για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία και, όπως αυτοπαρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της, είναι μια «ενδιάμεση οργάνωση πολιτιστικής και επιστημονικής εξωτερικής πολιτικής και προωθεί τη διεθνή ανταλλαγή φοιτητών και επιστημόνων».

Πώς οργανώνουμε την αντίσταση στους Γερμανούς

Αν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα υπήρξε μία από τις πρώτες χώρες που αντιστάθηκαν στο γερμανικό ναζισμό, έτσι και σήμερα, είμαστε η πρώτη χώρα που αν θέλουμε να επιβιώσουμε, πρέπει να αντισταθούμε στη με πολλά πρόσωπα γερμανική κατοχή.
Σε αυτό τον πόλεμο με τη Γερμανία έχουμε και εμείς κάποια όπλα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε: Το μποϊκοτάζ των γερμανικών προϊόντων, την άρνηση του γερμανικού πολιτιστικού ιμπεριαλισμού, την απόρριψη των πολιτικών παρεμβάσεων των Γερμανών στην Ελλάδα, τη σύναψη σχέσεων με δυνάμεις που αντιστρατεύονται ή εξισορροπούν τη γερμανική επικυριαρχία, τη δυναμική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.
Αλλά, ας τα πάρουμε ένα ένα, στην εκδήλωση που κάναμε στην Αθήνα για να παρουσιάσουμε την καμπάνια μας, ο Νίκος Κοτζιάς μας έδωσε μια καλή ιδέα, στις δημοτικές εκλογές να μποϊκοταριστεί κάθε υποψήφιος δήμαρχος ή περιφερειάρχης που το προηγούμενο διάστημα συνεργάστηκε με τον Φούχτελ. Να αναδείξουμε ότι η κατοχή της τρόικας έχει και σαφή εθνικά χαρακτηριστικά, η συντριπτική πλειονότητα των γκαουλάιτερ είναι Γερμανοί ή από εθνότητες-δορυφόρους τους (Ολλανδοί, Αυστριακοί, Φινλανδοί κ.ά.). Να αποκαλύψουμε τον ιδεολογικό ρόλο που παίζουν τα πολυάριθμα ιδρύματα των γερμανικών κομμάτων, όπως παλιότερα είχαμε κάνει με το ίδρυμα Φορντ ή με τα εγχειρίδια CDRSEE. Να σαμποτάρουμε τις κοινές ενέργειες γερμανικών φορέων και ελληνικών πανεπιστημίων ή ιδιωτικών συμφερόντων, που έχουν στήσει μια κανονική βιομηχανία μετανάστευσης, για να φεύγουν κατά χιλιάδες οι νέοι μας στη Γερμανία. Να χτυπήσουμε τη Γερμανία στον οικονομικό τομέα, ήδη η Λιντλ υποχώρησε το 2011, από τη δεύτερη θέση που είχε στις αλυσίδες σουπερμάρκετ το 2010, στην τρίτη θέση. Οι Έλληνες καταναλωτές, έστω και ανοργάνωτα, τιμωρούν τους Γερμανούς για τη συμπεριφορά τους απέναντί μας. Αυτή τη θετική αντίδραση μπορούμε να την πάμε ένα βήμα παραπέρα, με μια καμπάνια μποϊκοτάζ των γερμανικών προϊόντων και των γερμανικών πολυεθνικών, με προεξάρχουσες τις Λιντλ, Μίντια Μαρκτ, Πράκτικερ κ.ά.
Ως τώρα το Άρδην έχει παρουσιάσει την καμπάνια ενάντια στη γερμανική Κατοχή στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, το επόμενο διάστημα ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στην Πάτρα, αλλά και σε άλλες πόλεις που δραστηριοποιούμαστε, ενώ το τρέχον αφιέρωμα του Άρδην αφορά το ζήτημα της γερμανικής κυριαρχίας, με εξαιρετικό υλικό. Επίσης, έχουμε τυπώσει μια αφίσα πάνω στο θέμα και την κυκλοφορούμε σε όλη την Ελλάδα. Το επόμενο διάστημα θα διανείμουμε κείμενα έξω από καταστήματα μεγάλων γερμανικών πολυεθνικών, Λιντλ, Πράκτικερ κ.ά. όπου θα καλούμε σε οικονομικό μποϊκοτάζ των γερμανικών προϊόντων και θα καταγγέλλουμε τις πρακτικές τους (π.χ. στον εργασιακό τομέα, όπου υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες εργαζομένων).
Η καμπάνια του Άρδην σκοπεύει να είναι όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή στον κόσμο που θέλει να συνεισφέρει, σε αυτή έχουν θέση όλοι όσοι αναγνωρίζουν πως υπάρχει ζήτημα νέας γερμανικής Κατοχής. Επιπλέον, την επόμενη φορά που κάποιο γερμανικό κομματικό ίδρυμα θα θελήσει να υποδείξει στους «ιθαγενείς» πώς να κυβερνηθούν, καλό θα ήταν να βρισκόμαστε εκεί και να τους πούμε ότι μπορούμε μια χαρά να τα καταφέρουμε και μόνοι μας, αρκεί να μας αφήσουν ήσυχους. Τέλος, κάποιοι από εκείνους που δηλώνουν αριστεροί, για να είναι τα ιδρύματά τους και οι ίδιοι τους ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, θα πρέπει να καταδικάσουν απερίφραστα τη γερμανική πολιτική στη χώρα μας και να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι συντάσσονται με το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων.
Η Γερμανία, λόγω του ένοχου παρελθόντος της και των φρικαλεοτήτων που διέπραξε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που είναι ακόμα νωπές στις μνήμες των ευρωπαϊκών λαών, αν αντιμετωπίσει αντίσταση από την ελληνική πλευρά, θα αναγκαστεί σε μεγάλο ή μικρό βαθμό να αναδιπλωθεί. Το είδαμε το καλοκαίρι με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, έστω που, αν και τέθηκε χλιαρά από την ελληνική πλευρά, ήταν αρκετό για να αναγκαστεί ο Σόιμπλε να παραδεχτεί ότι υπάρχει θέμα. Άλλωστε, τα αντιγερμανικά αισθήματα φουντώνουν στην Ευρώπη και δεν απέχει πολύ η στιγμή όπου δεν θα είμαστε μόνοι μας. Μέχρι τότε εμείς, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, οφείλουμε να καλέσουμε τους Έλληνες να αντισταθούν στη νέα γερμανική Κατοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ