Αρχική » Ένα πείραμα συλλογικής διαχείρισης των απορριμμάτων

Ένα πείραμα συλλογικής διαχείρισης των απορριμμάτων

από admin

 

bioenergy

Η Λακωνική Βιονεργειακή Α.Ε. ιδρύθηκε από τριάντα Λάκωνες επιχειρηματίες. Είναι το προϊόν της αγάπης τους για τον τόπο, της ευαισθησίας τους για το περιβάλλον και της εξαντλημένης τους ανοχής γι αυτούς που μολύνουν τον αέρα και τη γη που ζούμε όλοι.
Η εταιρεία ιδρύθηκε με σκοπό να εστιάσει στο πρόβλημα των απορριμμάτων.
Η μόνη λύση που δέχεται ως επίλυση, είναι η ανακύκλωση. Δεν νοείται λύση πέραν αυτής. Δεν νοείται να γίνουν εργοστάσια καύσης, αεριοποίησης, πλάσμα, ή όπως αλλιώς εντέχνως βαφτίζονται τα εργοστάσια που καίνε τα σκουπίδια.
Η εταιρεία είναι η πρώτη με κοινωνική βάση, αφού στην φάση υλοποίησης του προγράμματός της θα ενεργοποιήσει την πρόθεση των Λακώνων να συμμετέχουν ως μέτοχοι στο εγχείρημα ώστε να δημιουργηθεί μια εταιρεία που θα ανήκει σε όλους και θα φροντίζει για το καλό όλων.
Έφτασε η ώρα για την κοινωνία των πολιτών της Λακωνίας να πάρει στα χέρια της τη λύση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο. Δεν ανέχεται πλέον η κοινωνία άλλη κοροϊδία. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να μολύνουμε το περιβάλλον μας και τον υδροφόρο ορίζοντά μας, με τη δικαιολογία ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει.
Χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων το χρόνο. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Χωριά, περιουσίες, αρχαιολογικοί χώροι, υδροφόρος ορίζοντας, όμορφα τοπία, υδροβιότοποι, ο αέρας που αναπνέουμε, έχουν καταστραφεί.
Κι όμως. Το πρόβλημα είναι τόσο απλό. Ζούμε σε έναν μολυσμένο τόπο, γιατί δεν οργανώνεται μια πολύ απλή συνταγή. Απαιτείται μια ελάχιστη προσπάθεια από όλους. Μια μικρή διαδικασία ελάχιστου χρόνου στο σπίτι μας, θα λύσει το πρόβλημα που δεν έχουν λύσει επί δεκαετίες τόσοι και τόσοι δήμαρχοι, με ειδικούς μελετητές, εργολάβους απορριμμάτων, νόμους και διατάξεις, πρόστιμα, κόστη για τους πολίτες, ΧΑΔΑ, ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ και άπειρες άλλες δικαιολογίες, που μόνο σκοπό έχουν την τσέπη των πολιτών.
Πρέπει να αφιερώνουμε ελάχιστο χρόνο στο διαχωρισμό των απορριμμάτων μας. Να φροντίσουμε να στείλουμε τα απορρίμματά μας σε κάδους ανάλογα με τη σύστασή τους. Πλαστικό, γυαλί, χαρτί, μέταλλο, οργανικά. Δέκα λεπτά του συνολικού μας χρόνου στο σπίτι θα βελτιώσει το περιβάλλον που ζούμε, θα σταματήσει την ύπαρξη των χωματερών, θα γλιτώσει την κατανάλωση πρώτων υλών, θα μειώσει το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων μας. Στην προσπάθεια αυτή μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι. Η εταιρεία θα καλέσει όλους τους Λάκωνες να αγοράσουν έστω μία μετοχή. Τα οφέλη λοιπόν της διαχείρισης αυτής, θα επιστρέφουν και ως οικονομικό όφελος για τους μετόχους-συμπολίτες, μειώνοντας ουσιαστικά το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων, από την αποκομιδή μέχρι την κατάληξή τους.

Πληροφορίες: http://www.bioenergeiaki.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ