Αρχική » Το υπ.Παιδείας έστειλε μαθητές να φωνάζουν υπέρ του Μώραλη

Το υπ.Παιδείας έστειλε μαθητές να φωνάζουν υπέρ του Μώραλη

από Άρδην - Ρήξη

petroulakis14052014-thumb-large

Από το tvxs.gr

Μετά τις προσκλήσεις που απέστειλε για παρουσία σε κόκτειλ πάρτι των Μώραλη – Μαρινάκη, το υπουργείο Παιδείας χθες έστειλε μαθητές να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του συνδυασμού του «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη μέσα στο Καραϊσκάκη. Το Υπουργείο επικοινώνησε με το tvxs.gr υποστηρίζοντας πως δεν έχει καμία ανάμειξη και σημειώνοντας ότι η δράση έγινε μεν υπό την αιγίδα του, αλλά δεν παρευρέθηκε κανένας εκπρόσωπός του εκεί. Την ίδια στιγμή, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας, ανακοίνωσε ότι εξετάζει ποινικές ευθύνες καθώς πρόκειται για «χυδαία εκμετάλλευση παιδικών ψυχών», ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε σχετική δήλωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, το υπουργείο Παιδείας στο όνομα του ευ αγωνίζεσθαι και με την συνδιοργάνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής κάλεσε μαθητές δημοτικού στο γήπεδο Καραϊσκάκη για να συμμετέχουν σε δράσεις και αθλοπαιδιές. Μάλιστα, διέθεσε δωρεάν λεωφορεία για την μεταφορά τους.

Στο γήπεδο βρισκόταν ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», Γιάννης Μώραλης, ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών, ανάμεσα σε άλλες «δράσεις», μοίρασε στους μαθητές καπελάκια. Κατόπιν συμμετείχε μαζί τους σε ασκήσεις και γυμναστικές επιδείξεις ενώ τους έκανε και μάθημα τοξοβολίας.

marinakis_paidiaΟ Μαρινάκης με τα παιδιά που επισκέφτηκαν χθες το Καραϊσκάκη και φοράν καπελάκια Πειραιάς Νικητής (το όνομα του συνδυασμού των Μώραλή – Μαρινάκη)!

Αυτό, όμως, το οποίο θορύβησε περισσότερο τους καθηγητές που συνόδευαν τα παιδιά ήταν ότι ζητήθηκε από τους μαθητές να φωνάξουν «Πειραιάς Νικητής! – Πειραιάς Νικητής!». Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, οι μαθητές καλούνταν να φωνάξουν το σύνθημα όλο και πιο δυνατά.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει διαφοροποιηθεί από τη ΝΔ στο θέμα της υποστήριξης υποψηφίου στον δήμο Πειραιά. Η ΝΔ έχει ανακοινώσει, και μάλιστα με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, την υποστήριξή της στον Βασίλη Μιχαλολιάκο.

«Από το πρωί δέχομαι διαμαρτυρίες γονέων και δασκάλων, οι οποίοι μου καταγγέλλουν ότι το Υπουργείο Παιδείας και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, παγίδευσαν χιλιάδες μικρούς μαθητές  οργανώνοντας την συμμετοχή τους με δωρεάν μεταφορά στη 13η ημερίδα “ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ”, στο Στάδιο Καραϊσκάκη, η οποία όμως μετετράπη σε εκδήλωση προεκλογικής υποστήριξης των κυρίων Μώραλη και Μαρινάκη. Η χυδαία εκμετάλλευση παιδικών ψυχών, κορυφώθηκε όταν τα παιδιά καθοδηγήθηκαν να φωνάζουν ρυθμικά “Πειραιάς Νικητής”. Οι ευθύνες είναι τεράστιες, διερευνούμε ήδη την ποινική διάστασή τους», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, με τον συνδυασμό «Το λιμάνι της αγωνίας», Θοδωρής Δρίτσας.

mvralhsΟ Μώραλης από την χθεσινή προεκλογική του φιέστα με μαθητές δημοτικού

«Οι ηθικές ευθύνες της παράταξης Μαρινάκη – Μώραλη είναι αυταπόδεικτες και τεράστιες. Οι πολιτικές όμως ευθύνες του υπουργού Παιδείας και βουλευτή Πειραιά, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, που αποδεδειγμένα υποστηρίζει τη συγκεκριμένη παράταξη, είναι ακόμα μεγαλύτερες. Γνωρίζαμε ότι στο πλαίσιο μιας σκληρής προεκλογικής αντιπαράθεσης οι ηθικές αντιστάσεις πολλές φορές κάμπτονται. Δεν πιστεύαμε όμως ποτέ, ότι η αίσθηση ευθύνης ενός υπουργού Παιδείας, έναντι μικρών μαθητών θα ήταν ανύπαρκτη, όπως φαίνεται από το σημερινό συμβάν», σχολίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος με τον συνδυασμό «Πειραιάς-Νέα Αρχή» Ιωσήφ Βουράκης, και συμπλήρωσε ότι «ο κύριος Αρβανιτόπουλος, ως υπουργός Παιδείας, οφείλει ή να καταγγείλει το συνδυασμό Μώραλη – Μαρινάκη που εκμεταλλεύτηκε μικρά παιδιά στο πλαίσιο της σχολικής τους δραστηριότητας ή να παραιτηθεί».

Το υπουργείο Παιδείας επικοινώνησε με το tvxs.gr υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν 13η μιας σειράς αθλητικών εκδηλώσεων που έχουν γίνει ανά την Ελλάδα από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και υπό την αιγίδα του. Επίσης υποστήριξε πως «το Υπουργείο δεν έχει καμία άλλη ανάμειξη και για αυτό δεν ήταν κανένας εκπρόσωπός του εκεί».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι χορηγός του «Ευ Αγωνίζεσθαι» και ότι στην εκδήλωση βρίσκονταν μαθητές από σχολεία πολλών περιοχών και του Πειραιά, δήλωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Μώραλης και διέψευσε πως παραχωρήθηκε προεκλογικό υλικό του συνδυασμού του στους μαθητές. «Δόθηκαν 300 καπελάκια χωρίς σήμα ή όνομα δικό μου. Να συζητήσουμε για τα 300 καπελάκια; Δεν φώναζαν “Πειραιάς Νικητής” τα παιδιά» είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ