Αρχική » Ο θίασος και ο θιασάρχης…

Ο θίασος και ο θιασάρχης…

από Άρδην - Ρήξη

Rixi113_01

Της Σύνταξης από τη Ρήξη φ. 113

Η Κρουέλα κάνει κουμάντο στη Βουλή, οι αναρχικοί στα πανεπιστήμια, οι παράνομοι μετανάστες στη Λέσβο, ο Βαρουφάκης αναγγέλλει οικονομικά μέτρα που φθάνουν το 3,9% του ΑΕΠ (!), ο Βούτσης απειλεί με πιστωτικό γεγονός για να πλήξει τη χώρα του, ο Κουράκης και ο Μπαλτάς κατακρεουργούν την παιδεία, κάθε οικονομική δραστηριότητα βρίσκεται στην κατάψυξη και οι Έλληνες απολαμβάνουν ηδονικά το θέαμα.
Πέντε χρόνια κρίσης και αθλιότητας του οικονομικού και πολιτικού συστήματος, οι ΓΑΠ, Βενιζέλοι, Σαμαράδες, Χρύσανθοι, κ.λπ. και προπαντός ο γενικευμένος φιλοτομαρισμός, που ενίσχυσε όσο κανένας άλλος ο «εκσυγχρονιστής» Σημίτης και οι εθνομηδενιστές της Αριστεράς και της Προόδου, έκαναν πουρέ τα μυαλά των Ελλήνων, σε τέτοιο βαθμό ώστε να αναδείξουν σε τρίτο κόμμα στη Βουλή μια συμμορία ναζήδων τρίτης κατηγορίας και σε κυβέρνηση μια παρέα που από τα καφενεία και τα μπαρ των Εξαρχειοκολωνακίων ανέλαβε να κυβερνήσει τη χώρα στη δυσκολότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της.
Η γενικευμένη απάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν, «χωρίς περίσκεψη χωρίς αιδώ», οι Έλληνες την καθημερινή βύθιση της χώρας τους σε μια ανείπωτη παρακμή, που εγκυμονεί τον κίνδυνο μιας καθοδικής σπείρας χωρίς τέλος, μια και δεν φαίνεται να ανακόπτεται μετά από πέντε χρόνια κρίσης, και η οποία αντίθετα μοιάζει να επιταχύνεται, είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.
Μετά τη μνημονιακή παρακμή απέναντι στην οποία υπήρχε μια κάποια αντίδραση, συνεχίζουμε στην αντιμνημονιακή της συνέχεια, η ποιότητα της οποίας είχε διαφανεί ήδη από το αλαλούμ του αντιμνημονιακού κινήματος.
Και, πλέον, οι αντιστάσεις, οι αντιδράσεις, το κουράγιο έχουν σχεδόν μηδενιστεί. Και η επόμενη πράξη του δράματος, διότι δυστυχώς θα υπάρξει, κινδυνεύει να μας βυθίσει βαθύτερα. Και δίπλα μας βρίσκεται η Σερβία, ή η Βουλγαρία, για να μην πάμε σε άλλες πολύ τραγικότερες ιστορίες της ευρύτερης περιοχής, Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Ουκρανία.
Δυστυχώς, η χώρα και ο λαός μας δεν παρήγαγε τίποτε καλύτερο τα τελευταία χρόνια και έτσι σήμερα είμαστε όλοι κρεμασμένοι από τα χείλη του θιασάρχη, μήπως και διαλύσει με κάποια μαγική προσταγή τον ίδιο του τον θίασο! Μήπως και ο τρώσας ιάσεται! Διαφορετικά, βαδίζουμε προς γενικευμένη αποσύνθεση.
Ή άραγε θα βρούμε τη δύναμη να αντιδράσουμε και να ενισχύσουμε εμείς όσες δυνάμεις θέλουν ακόμα να αντιμετωπίσουν την παρακμή;

ΣΧΕΤΙΚΑ

11 ΣΧΟΛΙΑ

δελφινάκι 4 Απριλίου 2015 - 23:17

Σιγά ρε παιδιά, όχι και Κρουέλα η Κωνσταντοπούλου!!! Δεν θα την έλεγα και Πασιονάρια, αλλά μην το τραβάμε στο άλλο άκρο…Προσωπικά, όπως και πολλοί άλλοι σύντροφοι με τους οποίους έχουμε συζητήσει, τη θεωρώ ότι μια χαρά ανταποκρίνεται στα καθήκοντά της, στέλνοντας κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, απολύτως σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής, παρά τα αντίθετα που θέτουν σαμαροβενιζελομνημονιομηντιακοί. Όποιος αμφισβητεί, καλά είναι να συμβουλεύεται τον ίδιον τον κανονισμό. Συμφωνώ ότι ο αγώνας δεν θα κερδηθεί στο επίπεδο της διαχείρησης και του εντυπωσιασμού από τους γιάπηδες τύπου Βαρουφάκη, αλλά στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την πολιτιστική αναγέννηση, αλλά μην αρνούμαστε την πρόοδο εκεί που υπάρχει. Και η απόδοση δικαιοσύνης με τις ανίστοιχες επιτροπές της βουλής είναι ένα βήμα, όπως βήμα είναι να τηρούνται οι προθεσμίες στις ομιλίες και να σταματήσει ο τσαμπουκάς και η αυθυροστομία από τα έδρανα, τομέα στον οποίο πρέπει να ασκεί κι έναν αυτοέλεγχο στην ειρωνεία αντί αυθυροστομίας και στην άτοπη, για πρόεδρο, κριτική αντί τσαμπουκά . Βέβαια ιδού η Ρόδος, αλλά απολύτως φάουλ να βάζεις τρικλοποδιά στο πήδημα…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
xen 5 Απριλίου 2015 - 10:56

Τα βλέπεις λοιπόν όλα καλά καμωμένα τα πεπραγμένα της Ζωής; Και τα παιχνιδάκια με την Χρυσή Αυγή; Δεν σε ανησυχεί ότι οι μόνοι που βγήκαν και στηριξαν τη θέση της Ζωής ότι δεν έγινε “εισβολή” στη Βουλή από τους 30-40 αναρχικούς ήταν οι χρυσαυγίτες δια στόματος Παναγιώταρου. Δεν σε ανησυχεί ότι και πάλι τους νομιμοποιεί. Αυτά είναι πολύ επικίνδυνα παιχνίδια δελφινάκι γιατί πρέπει να τα βλέπεις σε συνάρτηση με το τι μπορεί να συμβαίνει στην χώρα σε μερικούς μηνες αν ο Συριζα δεν κάνει την μνημονιακή τούμπα. Με τους χρυσαυγίτες δεν τελειώσαμε… Αυτά θα έπερε να βλέπεις και όχι αν την είπε στον Αδωνι και σε κάθε άλλο μνημονιακό καραγκιοζάκο. Να βλέπουμε την ουσία και όχι το θέαμα που παρέχει σε μεγάλες ποσότητες η νέα κυβέρνηση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
δελφινάκι 5 Απριλίου 2015 - 23:48

Δεν το βλέπω τον κίνδυνο που θέτεις Xen, ούτε πρόθεση για θέαμα, τουλάχιστον από την Κωνσταντοπούλου. Τη βλέπω αποφασισμένη μεν να μας τρελάνει, αλλά στη νομιμότητα και βλέπω ότι η τακτική της μη δαιμονοποίησης των άκρων να ξεφουσκώνει την αποδοχή των άκρων στην κοινωνία. Ότι θέαμα βγαίνει, πιστεύω ότι δε βγαίνει από πρόθεση, από τον ίδιο της τη χαρακτηριοδομή. Παράλληλα, η Χρυσή Αυγή συνέχεια πέφτει δημοσκοπικά, και θα πέσει ακόμα περισσότερο μετά τα δικαστήρια και οι αναρχομπαχαλάκηδες εκτίθενται διαρκώς. Και είμαι σίγουρος ότι αν τελικά τεθεί πραγματικός κίνδυνος (οι αναρχικοί έξω από τη βουλή με τα πανό δεν κάναν κάτι διαφορετικό απ΄ότι συνηθίζουμε να κάνουμε και μεις) ενώ είμαι σίγουρος πως αν χρειαστεί, τα σώματα ασφαλείας θα λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά κι από το παρελθόν. Αλλά βλέπω ταυτόχρονα ότι η πολιτική της μη παγίδευσης στο φαύλο κύκλο καταστολή- αλληλεγγύη στους διωχθέντες – μπάχαλο – νέα καταστολή κλπ. θα περιθοριοποιήση εν πολλοίς τα μηδενιστικά ή φασιστικά άκρα. Πιο μεγάλο κίνδυνο διαβλέπω στην έλλειψη επαρκώς δουλεμένου σχεδιασμού, όπως αναφέρει ο Πέτρος παρακάτω, παρά σε χαρακτηριστικά Κρουέλας, πολιορκίας από αναρχικούς, ή “κινδύνου” από τους εισερχομένους στη Μυτιλήνη, που σε αυτή τη φάση είναι λάθος να χαρακτηρίζονται συλλήβδην “λαθρομετανάστες” ή ακόμα και παράνομοι, μιας και μεγάλο ποσοστό τους είναι Σύριοι πρόσφυγες, εν πολλοίς χριστιανοί.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 5 Απριλίου 2015 - 14:27

Συγκρατούμαι (δύσκολα όσο αφορά το παραπάνω κείμενο!) και δεν σχολιάζω διότι εξακολουθώ να είμαι σε αναμονή για αυτά που θεωρώ βασικό διακύβευμα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βασίλης Μπαρτάς 5 Απριλίου 2015 - 14:29

H κριτική και η κινδυνολογία, χωρίς πρόταση εναλλακτικής συνταγής διακυβέρνησης είναι άνευ ουσίας και φέρνουν περισσότερη σύγχυση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αντώνης Λαμπίδης 5 Απριλίου 2015 - 20:54

Κύριε Μπαρτά, δεν χρειάζεται πρόταση εναλλακτικής συνταγής διακυβέρνησης.
Απαιτείται, όσο ποτέ άλλοτε, θαραλλέα στάση ζωής, επανεύρεση του απωλεσθέντος προσώπου μας…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αντώνης Λαμπίδης 5 Απριλίου 2015 - 20:49

Ζούμε την τελευταία πράξη του Δράματος – όχι του Θείου αλλά του Ελληνικού.
Ας μη λησμονούμε όμως ότι μεταξύ δύο Σταυρώσεων μεσολαβεί η Ανάσταση !
Όσοι λίγοι, δεν παραιτούμαστε αλλά αγωνιζόμαστε μέχρις εσχάτων.
Οι δυνάμεις του Ελληνισμού είναι αστείρευτες και ακατάβλητες.
Μέσα από το ολοκαύτωμα θα ξαναγεννηθούμε…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αντώνης Λαμπίδης 5 Απριλίου 2015 - 20:56

Εξαιρετικό άρθρο ! Μεστό και καίριο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
petros 5 Απριλίου 2015 - 21:11

Αντιπαρέρχομαι όσους λίγους θεωρούν ότι υπήρχαν εξ΄αρχής και εξακολουθούν να υπάρχουν δημιουργικά ( και μάλιστα βασικά) διακυβεύματα στην ” κυβέρνηση του Σύριζα”.
Έκανε μπάμ και από μακριά ότι τα ανθρωπάκια που ανέλαβαν να κυβερνήσουν όχι μόνο δεν διέθεταν σχέδιο, αλλά και το χειρότερο δεν διέθεταν τη πολιτική δυνατότητα και την εφυϊα να καταλαβαίνουν τι εστί σχέδιο, σχεδιασμός και στρατηγική.
Είναι προφανέστερο από το προφανές ότι ” πορεύονται στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα ”, κατά τη μέθοδο ” βλέποντας και κάνοντας ” και ότι τώρα σταμάτησαν προς το παρόν και να βλέπουν και να κάνουν, γιατί πρέπει να γιορτάσουν το Πάσχα!!!
Γιατί όμως να αποτελέσουμε τους απογοητευμένους οπαδούς της τάξεως και της ευρυθμίας που δεν υπάρχουν ; Γιατί άραγε δεν μπορεί να αποτελέσει το δημιουργικό χάος, για έναν τόσο ιδιαίτερο λαό σαν τον δικό μας , την αφετηρία αναγεννητικών διεργασιών και συγκλίσεων, κόντρα στην παρακμή και υπέρ της εναγωνίως ζητούμενης πρότασης εναλλακτικής διακυβέρνησης ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
petros 5 Απριλίου 2015 - 21:35

Επισημαίνει το άρθρο και μάλιστα επικριτικά, ότι οι Έλληνες απολαμβάνουν ηδονικά και με απάθεια το θέαμα της γενικευμένης καταβύθισης !!!. Περίμεναν όμως όλοι τους , αυτοί που ψήφισαν , αλλά και αυτοί που καταψήφισαν τα κόμματα αυτής της νέας συγκυβέρνησης ότι αυτή θα φέρει πραγματικά τα βασικά και κρίσιμα διακυβεύματα που διαφήμιζε προκλογικά ;
Ο Ελληνικός λαός με την χιλιετιών καταγεγραμμένη στο κοινωνικό ασυνείδητό του πολιτική εμπειρία και γνώση, ένα διάλειμμα αναζήτησε σε αυτό το κυβερνητικό εγχείρημα, για να ξεκουραστεί και να ψυχαγωγηθεί με τα πολιτικά δρώμενα στο σύνολό τους . Μια ζωντανή δηλαδή παράσταση Αριστοφάνη .
Αφού λίγο ακόμα ξεκουραστεί θα ζητήσει και πάλι σοβαρότερες προσεγγίσεις, μάλλον αμέσως μετά τα μπάνια του Αυγούστου !!! όσοι διαθέτουν προτάσεις και ενδιαφέρονται, ας ετοιμάζονται γιατί μέχρι τότε θα έχουμε εξελίξεις.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 6 Απριλίου 2015 - 21:11

Άρτος (που δεν υπάρχει λόγω κρίσεως βλέπετε) και θεάματα (δηλ. φάτε μάτι ψάρια και κοιλιά περίδρομο!)…. Ζούμε το λυκόφως του Ελληνισμού και της Ρωμηοσύνης και κατά την ταπεινή μου άποψη πρέπει να προετοιμασθεί σχέδιο επιβίωσης παρόμοιο με εκείνο των Εβραίων κατά την αιχμαλωσία της Βαβυλώνος ή τη μεγάλη διασπορά κατά την ύστερη Ρωμαϊκή περίοδο…. Μακάρι να βγω ψεύτης και Καλή Ανάσταση σε όλους!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ