Αρχική » Εθνικοαπελευθερωτική και μικροπολιτική στρατηγική

Εθνικοαπελευθερωτική και μικροπολιτική στρατηγική

από Άρδην - Ρήξη

1_01

Της Σύνταξης της Ρήξης (φ. 108)

Εσχάτως η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της, με πρωταγωνιστή τον Τράγκα, έχουν προσανατολίσει τη στρατηγική για τα δεινά της χώρας προς την τρόικα και τους Γερμανούς του ΔΝΤ. Έτσι, εμφανίζονται όλο και περισσότερο ως «αντιμνημονιακοί», τους οποίους δεν αφήνει να πάρουν φιλολαϊκά μέτρα η τρόικα και οι πάτρωνές της. Αυτή η τακτική βρίσκει μια σχετική επιτυχία, ιδιαίτερα στα μεσαία στρώματα, διότι ακουμπάει όντως στην πραγματικότητα. Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει μόνο μια εσωτερική κρίση, συνέπεια της αθλιότητας των οικονομικών και πολιτικών ελίτ, αλλά, πρωτίστως, αντιμετωπίζεται ως αποικία και πειραματόζωο της Δύσης, της Γερμανίας και του ΔΝΤ. Έτσι, η κυβερνητική προπαγάνδα καλεί την αντιπολίτευση να συνταχθεί μαζί της για να αντιμετωπίσουν από κοινού, στα πλαίσια μιας «εθνικής ενότητας», τους δανειστές. Καθημερινά, ο Τράγκας, που μέσα σε μια νύκτα μεταβλήθηκε, από τον πρώτο «αντιμνημονιακό» της χώρας, στο σκυλάκι του Σαμαρά, κατακεραυνώνει τη Γερμανία και καλεί σε «εθνική ενότητα».
Απέναντι σ’ αυτή την στρατηγική, η αντιπολίτευση και ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν την ακριβώς αντίστροφη πολιτική. Η κύρια ευθύνη για την κρίση και για τα μέτρα δεν αποδίδεται στους Γερμανούς και τους δανειστές, αλλά στους αντιπάλους τους, δηλαδή την κυβέρνηση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο όμως εξωραΐζουν την Ε.Ε. και την πολιτική της επειδή θέλουν να πείσουν τους Έλληνες πως αρκεί μια αλλαγή πολιτικής ηγεσίας για να πάνε όλα καλά.
Επί πλέον αποδυναμώνουν τις ίδιες τους τις θέσεις και μειώνουν τη συναίνεση του ελληνικού λαού, ο οποίος γνωρίζει τον ρόλο της Γερμανίας και των διεθνών τραπεζιτών στην κρίση. Αν αντίθετα, σε μια στρατηγική «εαμικού» χαρακτήρα, η αντιπολίτευση καλούσε όλους τους Έλληνες και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ενωθούν απέναντι στην επιβουλή της τρόικας και των δανειστών, τότε και τους εσωτερικούς αντιπάλους της θα ξεσκέπαζε ευκολότερα και θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για ένα ευρύτερο πλειοψηφικό ρεύμα. Διότι οι Έλληνες φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι μια εμφυλιοπολεμική σύρραξη μεταξύ Ελλήνων και θα επιθυμούσαν τη σύμπηξη ενός ενιαίου μετώπου.
Αν, αντίθετα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπαιρνε τοις μετρητοίς τις εκκλήσεις των κυβερνητικών για εθνική ενότητα, και τους καλούσε σε ένα κοινό μέτωπο για την περικοπή του χρέους, την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, μια τέτοια έκκληση και θα δυσκόλευε τους δανειστές, και θα απογύμνωνε τους κυβερνητικούς, και θα συσπείρωνε σ’ ευρύτερη έκταση το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων. Θα ήταν μια εθνικοαπελευθερωτική στρατηγική μεγάλης πνοής απέναντι σε μια εμφυλιοπολεμική πολιτική. Αλλά θα προϋπόθετε μια συνολική αντίληψη για το πού βρίσκεται η χώρα και όχι μια ευρωλιγούρικη και κοντόθωρη πολιτική αντίληψη. Και η συνολική αντίληψη είναι, δυστυχώς, είδος εν ανεπαρκεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

Μιχάλης Τσολάκης 13 Οκτωβρίου 2014 - 14:01

Στρατηγικά ο ισχυρισμός του συγγραφέα είναι απολύτως λάθος! Διότι σημασία δεν έχει αν περνάει ή όχι επικοινωνιακά η δήθεν επιβολή μέτρων από έξω ενώ οι …..φουκαράδες ΣαμαροΜπενυτζέλοι κάνουν ……ότι μπορούν για να τα αποφύγουν αλλά το ότι συμμαχία ανάμεσα στον Νενέκο και τον Κολοκοτρώνη δεν γίνεται παρά μόνο αν ο δεύτερος προσκυνήσει τον Ιμπραήμ ! Η δε επίκληση της εθνικής ενότητας είναι το τελευταίο όπλο των δοσιλόγων που βλέπουν (επιτέλους, αν και πολύ αργά!) το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το λάθος και παρασυρθεί σε μια (ψευτο)ΕΑΜική προσέγγιση που θα συμπεριλαμβάνει τους …..γερμανοτσολιάδες των μνημονίων θα αποδομηθεί από τα ΜΜΕ σε χρόνο μηδέν και θα λιώσει σαν τον …..χιονάνθρωπο το καλοκαίρι! Άλλωστε ουδέποτε το ΕΑΜ συνεργάστηκε με συνεργάτες των κατακτητών υπό κανένα πρόσχημα ! Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μείνει κατά την ταπεινή μου γνώμη άκαμπτος, στην γραμμή του, εκμεταλλευόμενος την δυναμική των γεγονότων που τον οδηγούν όχι μόνο στην εξουσία αλλά και μια ανάσα από την αυτοδυναμία για να μπορεί χωρίς βαρίδια να εφαρμόσει την πολιτική του !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 14 Οκτωβρίου 2014 - 11:06

ΥΓ Όσο αφορά τον Τράγκα, απ ότι θυμάμαι έψαχναν έναν λογαριασμό του ύψους εκατομμυρίου/ων στο ΣΔΟΕ ! Έκτοτε …..εξαφανίστηκε ! Για να επανακάμψει πρόσφατα και ως δεύτερος ……Σαύλος έγινε φουλ σαμαρικός Παύλος ίσως διότι στον δρόμο από την Ταρσό κάποιος …..του μίλησε ! Τα συμπεράσματα δικά σας !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
γιωργος 15 Οκτωβρίου 2014 - 13:18

http://dinameiskoinonias.blogspot.gr/2014/10/blog-post_14.html#more
Δεν ήξερα που να μπει.Αν ισχύει σημαίνει οτι εκποιούν τα πάντα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ