Αρχική » Ο εξευτελισμός επιτείνεται

Ο εξευτελισμός επιτείνεται

από Άρδην - Ρήξη

τσακαλωτος-νταισελμπλουμ

Από τη Ρήξη φ. 119

Ο Τσίπρας δήλωσε μετά βαΐων και κλάδων πριν από λίγες μέρες πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί την παρουσία του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Λίγες μέρες μετά, στη συνάντηση του Τσακαλώτου με τον Σόιμπλε, επαναβεβαιώθηκε η παρουσία του ΔΝΤ, όχι μόνο με τις δηλώσεις του Τσακαλώτου, αλλά και με την αυτοπρόσωπη παρουσία του… Τόμσεν στη συνάντηση. Ακάλεστος;

Σημασία έχει, ότι ο εξευτελισμός της ελληνικής πολιτείας συνεχίζεται σε ένα κρεσέντο χωρίς προηγούμενο. Έκπληκτοι οι δημοσιογράφοι – οι οποίοι και αποκάλυψαν την έλευση του Τόμσεν, τον είδαν να προσέρχεται στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών όπου υποτίθεται πως ο Τσακαλώτος είχε προσωπική συνάντηση με τον Σόιμπλε. Δεν θα υπήρχε δηκτικότερος και προσβλητικότερος τρόπος για να υποτιμηθεί η ελληνική κυβέρνηση. Ο Σόιμπλε δεν ήθελε απλώς να αποσπάσει τη δήλωση του Τσακαλώτου πως δεν γίνεται θέμα με την παρουσία του ΔΝΤ, αλλά ήθελε και να το κάνει με τον πιο υποτιμητικό για τους Έλληνες τρόπο. Γι’ αυτό εξάλλου, οι τροϊκανοί και οι ευρωκράτες εκθειάζουν συνεχώς τον Τσακαλώτο. Τρώει τις καρπαζιές αγόγγυστα, σε αντίθεση με τον Βαρουφάκη που έβγαζε και κανένα ουάου. Και το σίριαλ του ευτελισμού συνεχίστηκε από τον Ντάισελμπλουμ που εντελώς κοροϊδευτικά ανέφερε πως δεν υπάρχει θέμα ΔΝΤ, μια και οι Έλληνες λένε και καμιά κουβέντα πααπάνω. Ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος έχουν μάθει πλέον στα ραπίσματα και τα θεωρούν θωπείες. Αρκεί να παραμένουν αγκιστρωμένοι στις καρέκλες τους. Διότι αν είχαν τσίπα θα είχαν παραιτηθεί προ πολλού και δεν θα συνέχιζαν να διασύρουν με τέτοιο τρόπο την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Χρίστος 21 Ιανουαρίου 2016 - 09:31

“Σημασία έχει, ότι ο εξευτελισμός της ελληνικής πολιτείας συνεχίζεται σε ένα κρεσέντο χωρίς προηγούμενο”

Πραγματικά … οξυδερκέστατη η παρατηρηση αυτή. Και θα είμαστε όλοι μαζί να την ξανακάνουμε εκατοντάδες φορές εδώ πέρα. Ας πουμε ότι με καποιο μαγικό τροπο αύριο εξαφανίζεται ο Τσίπρας και ο Τσεκελώτος και έρχονται κάποιοι άλλοι, ο Κουλης, ή ο Λεβέντης, ή ο … Φούφουτος που είναι ακέραιος και τίμιος, πάνω σε άσπρο άτι. Σε τι θα αλλάξει όλο αυτο το σκηνικό “εξευτελισμού”; Το πολύ-πολύ να γίνεται με πιο εύσχημο τρόπο όπως επί αντωνάκη, ώστε να μην “ερεθίζονται” οι ιθαγενείς και να το παιρνουν χαμπάρι μόνο λίγοι.

Ας πούμε λοιπόν ότι η κριτική ειναι σωστή … πως μπορεί να αλλάξει το σκηνικό “εξευτελισμού” όσο η Ελλάδα είναι δεμενη στον τροχό του ευρώ; Σοβαρά τώρα… περιμένω να ακουσω ένα λογικό πλάνο με το οποίο η πολιτική ηγεσία θα αποκτήσει ερρίσματα αξιοπρέπειας, όχι για την ίδια αλλά για τη χώρα. Γιατι στην πραγματικότητα, όσοι προτεινουν παραμονη στο ευρώ, προτεινουν να αυτοεξευτελίζεται σιωπηρά η χώρα από πριν, κάνοντας τα πειθηνια μαϊμουδακια στο εύρωγκρουπ, προτού τους εξευτελίζει ο κάθε Ντάισελμπλουμ.

Οσο κι αν δεν αρέσει, η μονη λύση είναι να ανοίξει η συζήτηση για παράλληλο νόμισμα, το οποίο δυνητικά μπορεί να εξελιχθεί (εάν χρειαστεί) σε νόμιμο νόμισμα εαν η ευρωζώνη δεν συνεργαστεί.
Εδω είναι μία πρόταση:
https://rwer.wordpress.com/2015/04/28/a-detailed-proposal-for-a-complementary-currency-for-greece/

Εδώ μία ακόμη για το Tax Anticipation Note (TAN), μια ψηφιακή μορφή δανεισμού που μπορεί να παιξει το ρόλο παράλληλου νομίσματος https://rwer.wordpress.com/2015/03/28/a-detailed-program-proposal-for-creating-a-parallel-currency-in-greece/

Επίσης προσφατως και ο Παπαδημητρίου από το Levy Institute κατέθεσε παρομοια πρόταση. Ενώ διαρκώς επανέρχεται το ζήτημα να δημιουργηθει ένας αναπτυξιακος φορεας που να ενισχύσει παραγωγικές επιχειρήσεις. Το περίεργο είναι ότι οι κανόνες της ΕΚΤ επιτρέπουν το παράλληλο νόμισμα, αλλά το πρόβλημα αφορά το Καταστατικό της ΤτΕ όπως δείχνει ο Ν. Καρατσόρης
https://nikoskaratsoris.wordpress.com/2015/06/01/a-complementary-currency-for-greece/

Αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη διογκώνεται η συζήτηση για Εθνικό Νόμισμα. Όποιος λοιπόν θέλει αξιοπρέπεια (πραγματική, και όχι του φαίνεσθαι) καλό θα ήταν να στρώσει κώλο και μόνος ή (καλύτερα) σε συνεργασία με άλλους, με πολλούς άλλους, να προτεινει εναλλακτικές μεθόδους απαλλαγής από τις αλυσίδες της ΕΚΤ.
Όποιος θέλει μπορεί να βρει μια πολύ συντομη περιγραφή των προσπαθειων σε 3 χώρες για Εθνικό νόμισμα με χρήσιμα links για περισσότερες πληροφορίες, εδώ: http://issuu.com/referendumdemocracy/docs/_______________________4_-_________
Θα προτείνω να κατεβάσετε το pdf της επιτροπής του Ισλανδικού Κοινοβουλιου και να διαβάσετε τις λεπτομέρειες του σχεδίου.

Νομίζω ότι η ανέξοδη κριτική εκ του ασφαλούς εχει πλέον κουρασει. Δουλειά, προτάσεις και συνεργασίες κύριοι για να βγουμε απο την κρίση. Φτάνει ο καταγγελτισμός!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ