Αρχική » Κύπρος: Επανένωση διά της αλλοτρίωσης

Κύπρος: Επανένωση διά της αλλοτρίωσης

από Άρδην - Ρήξη

NTAVOS

Προφητικά και για κακή μας μοίρα, ο Γιώργος Σεφέρης είχε προβλέψει το μπαστάρδεμα και τον αφελληνισμό μας

Του Ανδρέα Μορφίτη από την Σημερινή 

Μέσα στην προσπάθεια ορισμένων κύκλων και ατόμων να προλειάνουν -δήθεν- το έδαφος για τη φημολογούμενη «επανένωση» των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, έχει εξαπολυθεί ένα όργιο απίστευτης εκστρατείας, που στοχεύει να καλλιεργήσει την αυτοενοχοποίηση των Ελληνοκυπρίων με την ταυτόχρονη αποενοχοποίηση των τουρκικών εγκλημάτων και θηριωδιών εναντίον του κυπριακού Ελληνισμού.

Ταυτόχρονα, επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου μεθοδευμένη άσκηση ψυχολογικής πίεσης που στοχεύει στην απονεύρωση, την αποδυνάμωση και τελικά την εξαφάνιση κάθε μορφής αντίστασης και όσης απέμεινε εθνικής αξιοπρέπειας των Ελλήνων της Κύπρου.

Τα όσα συντελούνται και σχεδιάζονται, δυστυχώς, από τους ίδιους τους συμπατριώτες μας δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν καλύτερα ούτε με την πιο επιτυχημένη τουρκική προπαγάνδα.

Προς υποστήριξη των πιο πάνω απόψεών μου, θα σταχυολογήσω μερικά μόνο πρόσφατα «δείγματα γραφής»:
1ον: Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, σε τηλεοπτική εκπομπή του «Μέγα», ισχυρίστηκε ότι μεταχειριζόμασταν τους Τ/κ συμπατριώτες μας σαν «μισταρκούς» μας και πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ότι εμείς σφάξαμε πολλούς Τ/κ από το 1960 μέχρι την τουρκική εισβολή, και πως οι Τ/κ αγνοούμενοι αναλογικά είναι περισσότεροι των Ε/κ αγνοουμένων! Δηλαδή, τώρα που οι Ε/κ οικοδόμοι μεταβαίνουν στα κατεχόμενα για εξεύρεση εργασίας, δεν είναι «μισταρκοί» των Τ/κ εργοδοτών τους;

Και ο τουρκικός στρατός κατοχής αθωώνεται από τις θηριωδίες και τις ομαδικές εν ψυχρώ δολοφονίες και βιασμούς που διέπραξε; Ή απλώς τον εξομοιώνουμε με τα μεμονωμένα κρούσματα που διέπραξαν μερικοί ανεγκέφαλοι δικοί μας, απλώς και μόνο για να κάνουμε την εξίσωση της «συμφιλίωσης»;

2ον: Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί διετύπωσε την άποψη, πρόσφατα, ότι «οι νέοι στην νότια Κύπρο παραπλανούνται στα μαθητικά τους χρόνια και ότι τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα πρέπει να αλλάξουν». Στην απαράδεκτη αυτή παρέμβαση του κατοχικού ηγέτη ουδεμία επίσημη απάντηση δόθηκε, αλλά αντίθετα διορίστηκαν στη δικοινοτική επιτροπή για την Παιδεία Ε/κ «ακαδημαϊκοί», που ισχυρίστηκαν σε συνέντευξή τους ότι το «Δεν Ξεχνώ» είναι σοβινιστικό σύνθημα και τα τραγικά γεγονότα του 1963-64 και του 1974 τα διδάσκουμε στα σχολεία μας «ως μονομερή αφήγηση των γεγονότων!»

Άποψη του εν λόγω ακαδημαϊκού είναι πως «η τεχνική επιτροπή για την εκπαίδευση θα πρέπει να σταματήσει τη στερεότυπη αφήγηση της ιστορίας, που αντί να φέρνει την επανένωση, φέρνει τη διχοτόμηση!»

3ον: Ανάμεσα στα πρόσφατα «επαναπροσεγγιστικά δημιουργήματα» συγκαταλέγεται ένα θεατρικό έργο για την ιστορία της Τουρκάλας πόρνης, που ήταν το πρώτο θύμα των διακοινοτικών ταραχών τον ματωμένο Δεκέμβριο του 1963. Αλλά ο σεναριογράφος δεν εμπνεύσθηκε από τις δεκάδες δολοφονίες που διαπράχθηκαν εναντίον Ε/κ αθώων πολιτών, όλους τους μαύρους μήνες του 1964 και του 1974.

4ον: Συμπληρωματικά με τα πιο πάνω προσθέτω και το μεγαλόπνευστο έργο «Made in Cyprus», που σκηνοθέτησε ο Ε/κ Ανδρέας Τσουρής.
Αναφέρει σχετικά το ενημερωτικό σημείωμα του θεάτρου «Διόνυσος», που ανέλαβε την πραγματοποίηση των παραστάσεων: «Το μικρό σουβλιτζίδικο του κύριου Ματθαίου είναι το αγαπημένο στέκι του κύριου Γιάννη Ηρακλέους, που τρώει συχνά με την οικογένειά του, λόγω του ότι είναι φθηνά και νόστιμα, ιδίως ο γύρος του που τον φτιάχνει ο Αχμέτ, ο υπάλληλος του Ματθαίου.

Όταν όμως ο κ. Γιάννης ανακαλύπτει ότι ο «μισταρκός» του Ματθαίου είναι Τουρκοκύπριος, κάνει σφοδρότατες παρατηρήσεις στον ιδιοκτήτη του σουβλιτζίδικου, όχι γιατί έχει κάτι με τους Τουρκοκυπρίους, όπως ισχυρίζεται, αλλά διότι -κατά τη γνώμη του- δεν έπρεπε να τους δίνουμε δουλειές ούτε να τους παραχωρούμε τα δικαιώματα του Κύπριου πολίτη, ενόσω το Κυπριακό παραμένει άλυτο. Η ανακάλυψη του κ. Γιάννη για τον Τουρκοκύπριο «μισταρκό», δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν θα είναι ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η πλέον δυσάρεστη από τις διαδοχικές εκπλήξεις που θα υποστεί, διότι οι ανατροπές στην εξέλιξη του έργου θα αποκαλύψουν πολύ περισσότερα».

Για όσα απαράδεκτα και καταστροφικά συντελούνται στο πνεύμα, στην ψυχή, στους λόγους και στις πράξεις Ε/κ Πολιτικών, Πολιτών, Κινήσεων, Ομάδων και αόρατων κύκλων, καταθέτω απόσπασμα από την επιστολή του Γιώργου Σεφέρη προς την αδελφή του Ιωάννα Τσάτσου.

«… την εποχή αυτή ελλοχεύει στην Κύπρο ένας κίνδυνος, μια δύναμη διαβρωτική -η αγγλική πολιτική- που ύπουλα και μεθοδικά απεργάζεται τον εθνικό αποπροσανατολισμό και τον αφελληνισμό του νησιού».

Επίσης ο Γιώργος Σεφέρης, σε επιστολή του προς τον Θεοτοκά το 1954, αναφέρει: «Υπάρχουν 400 χιλιάδες ψυχές από την καλύτερη, την πιο ατόφια Ρωμιοσύνη, που προσπαθούν να τις αποκόψουν από τις πραγματικές τους ρίζες και να τις κάνουν λουλούδια θερμοκηπίων.

»Σ’ αυτή τη γωνιά της γης δουλεύει μια μηχανή που κάνει τους Ρωμιούς σπαρτούς Κύπριους -όχι Έλληνες-, που κάνει τους ανθρώπους μπάσταρδους, με την εξαγορά και απαθλίωση των συνειδήσεων, με τις κολακείες των αδυναμιών ή των συμφερόντων».

Προφητικά και για κακή μας μοίρα, ο Γιώργος Σεφέρης είχε προβλέψει το μπαστάρδεμα και τον αφελληνισμό μας. Η αγγλική δολοπλοκία πέτυχε στο διαβρωτικό της έργο και βρήκε στην Κύπρο ανέλπιστους συμμάχους και συνοδοιπόρους.

Υ.Γ. Όταν τέλειωσα αυτό το άρθρο μου, μαθήτρια της Α’ τάξης του Λυκείου Ακροπόλεως μου διηγήθηκε περιστατικό, σύμφωνα με το οποίο, Επιθεωρητής του Υπουργείου Παιδείας συνόδευσε Ισραηλινό μέσα στις τάξεις διδασκαλίας, για να διηγηθεί στους μαθητές τα βάσανα και τις θηριωδίες που υπέστησαν οι Εβραίοι στα χέρια των Γερμανών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την αψευδή αφήγηση της μαθήτριας αλλά και άλλων συμμαθητριών της, ο Επιθεωρητής του Υπουργείου Παιδείας είπε στους μαθητές ότι παρόμοια εγκλήματα έκαναν και οι Ελληνοκύπριοι στους Τουρκοκυπρίους, γι’ αυτό και έγινε η τουρκική εισβολή το 1974! Τους πληροφόρησε επίσης ότι σύντομα θα πρέπει να ξεχάσουν τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο και την Ελληνική Σημαία, και ότι θα πρέπει να μοιραστούμε την Κύπρο με τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας…
Καλώ τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να διερευνήσουν το θέμα, και να δώσουν τα πορίσματα της έρευνας στη δημοσιότητα.
Τι λένε τα Πολιτικά Κόμματα του Τόπου; Ασχολούνται μόνο με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΡΦΙΤΗΣ
Έλληνας της Κύπρου

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Βασίλης Μπαρτάς 28 Ιανουαρίου 2016 - 16:46

Τα Φυλακισμένα Μνήματα, ο Τύμβος της Μακεδονίτισας, το Αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας του Τεύκρου είναι μερικά αδιαφιλονίκητα και τρανταχτά στοιχεία ότι η Κύπρος ήταν και είναι Ελληνική γη κι έτσι θα παραμείνει σε πείσμα μερικών ανιστόριτων νενέκων. Και δεν θα ήταν κακή ιδέα να τους πάνε να δουν αυτά τα μέρη όπως και στην ερειπωμένη και ακόμα σημαδεμένη, απ’ τους τουρκικούς βομβαρδισμούς από το ’74, Αμμόχωστο του Ευαγόρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σπύρος 29 Ιανουαρίου 2016 - 15:29

Δεν είναι μόνο η Κύπρος που αφελληνίζεται, είναι και η Ελλάδα. Υπάρχει μια οργανωμένη εκστρατεία και λυσσώδης προσπάθεια από ελλαδίτες (όχι Έλληνες, αυτοί δεν είναι Έλληνες) πολιτικούς (Συριζαίοι, εκσυγχρονιστές του Σημίτη, οπαδοί του ΓΑΠ, “αριστεροί” νεοδημοκράτες, Ποταμίσιοι, κλπ), ακαδημαϊκούς (αρριβίστες, υπάλληλοι του Σόρος, κλπ.), δημοσιογράφους (ΣΚΑΪ, πρώην-Ελευθεροτυπία, Εφημερίδα των Συντακτών, Αυγή, κλπ.), λαμογιο-επιχειρηματίες και εργολάβους και ορισμένοι “ανθρωπιστές “δικαστικούς” που έχουν αναλάβει τα πόστα τα τελευταία 20-25 χρόνια, για τον αφελληνισμό της Ελλάδας. Το κάνουν με την αισχρή προπαγάνδα, την δημιουργία ενοχικών αισθημάτων και βρίζοντας τους Έλληνες (ρατσιστές, εθνικιστές, κλπ.) επειδή λένε ή κάνουν ότι κι όλοι οι άλλοι λαοί που έχουν δυο δράμια αξιοπρέπεια, με την εκχώρηση της χώρας σε ξένα συμφέροντα και τα στίφη των εποίκων “προσφύγων/μεταναστών” και την διαστρέβλωση της Ιστορίας.
Ειδικά που τώρα είναι στην Κυβέρνηση οι Συριζαίοι και οι σημιτο-πασόκοι εκσυτγχρονιστές, δεν βλέπω να μακροημερεύει ο Ελληνισμός. Να δείτε που θα πανηγυρίζουν οι “αριστεροί ανθρωπιστές” και οι νεοφιλελεύθεροι νεοταξικοί για το ξεπούλημα της Κύπρου, περισσότερο από τους Τούρκους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ