Αρχική » Τα παράσιτα της Μεταπολίτευσης

Τα παράσιτα της Μεταπολίτευσης

από Άρδην - Ρήξη

   exof

Kαταδικασμένοι στη λήθη

Του Γ.Κ., από τη Ρήξη, φ. 123, που κυκλοφορεί

Τα παράσιτα του ΣΥΡΙΖΑ το έκαναν και πάλι το θαύμα τους! Κολλημένα σαν βδέλλες στην εξουσία, απομυζούν την τελευταία ικμάδα του ελληνικού λαού, υπογράφοντας το πιο καταστροφικό μνημόνιο που μεταβάλλει τη χώρα, οριστικά, τελεσίδικα, σε προτεκτοράτο. Δεσμεύουν τις μελλοντικές κυβερνήσεις και τον ελληνικό λαό μέχρι τρίτης γενεάς τουλάχιστον. Παράλληλα, μέσα από την προσφυγική κρίση, επιταχύνουν την υποταγή της χώρας στην Τουρκία και το ΝΑΤΟ, ενώ ανοίγουν τον δρόμο για την ισλαμοποίηση που ακολουθεί.
Τους ζούμε εδώ και σαράντα χρόνια σε όλη τη μεταπολίτευση. Πάντα παράσιτα. Ξεκίνησαν, εξαργυρώνοντας πανάκριβα την όποια συμμετοχή τους στο αντιδικτατορικό κίνημα –όπου και εκεί με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρονταν, βλέπε την καταγγελία του Πολυτεχνείου από τον Δρακόπουλο του ΚΚΕεσ. και την Πανσπουδαστική– και έγιναν ισόβιοι βουλευτές, αιώνιοι συνδικαλιστές, καθηγητές πανεπιστημίων, μεγαλοδημοσιογράφοι, επιχειρηματίες. Με τη συμβολή και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, κατέστρεψαν τα πανεπιστήμια και την εκπαίδευση, στρέφοντας τους φοιτητές και τους νέους στη λογική του εύκολου πτυχίου (του «πολιτικού πέντε») και των αντιγραφών, ενώ υπονόμευσαν καθοριστικά την άμυνα της χώρας ως προς τη συμμετοχή του λαού στον στρατό.
Διείσδυσαν μέσα από διαφόρους διαύλους στη νέα εξουσία του ΠΑΣΟΚ – ποιος από τους παλιούς δεν θυμάται τον Λαλιώτη, τον Ευθυμίου και τη «Γραμματεία Νέας Γενιάς» όπου συνωστίζονταν οι «αριστεροί αγωνιστές»; Και έκτοτε λειτουργούσαν ως το think tank του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη μεταπολίτευση.
Η Σοβιετία, η… Ρουμανία και η Ανατολική Γερμανία έπαψαν να υπάρχουν, έμειναν όμως τα ορφανά τους… καθώς και ο Μπόμπολας ή ο Κόκκαλης – εξάλλου, ο τελευταίος, μαζί με τη Ζήμενς, φρόντισε να ανταμείψει και τους συντρόφους του ενιαίου Συνασπισμού στην περιβόητη διακομματική μοιρασιά της κυβέρνησης Τζαννετάκη.
Από το 1990 και μετά, ξεσάλωσαν, παίζοντας σε όλα τα ταμπλό. Παρασιτώντας σε όλα τα κινήματα, έγιναν και «αντιπαγκοσμιοποιητικοί», έχοντας προηγουμένως ψηφίσει το Μάαστριχτ, και τάχθηκαν «ενάντια» στους Ολυμπιακούς, αφού πρώτα, το 1996, είχαν συμμετάσχει στη διεκδίκησή τους. Πάντα δίπλα στον Σημίτη, –Λιάκος, Τσουκαλάς, Αναγνωστοπούλου–, έχοντας αλώσει όλα τα «ιδρύματα» των Τραπεζών και των εφοπλιστών, τασσόμενοι υπέρ του Σχεδίου Ανάν και της Ρεπούση, έφθασαν μέχρις εδώ.
Όταν ο παρασιτικός εκσυγχρονισμός μπήκε στην επιθανάτια κρίση του, ανέλαβαν τα κατεξοχήν παράσιτα της μεταπολίτευσης, που επιβίωσαν δολιχοδρομώντας μέσα από όλες τις κρίσεις και τις καταρρεύσεις, να προσφέρουν την τεχνογνωσία τους, το παρασιτιλίκι στην αποθέωσή του, ολοκληρώνοντας την καταστροφή της χώρας. Ως πρωταθλητές της παρασιτικής ενσωμάτωσης θα αναλάμβαναν και την τελευταία πινελιά στον πίνακα του δράματος.
Όμως νιώθουν κατά βάθος πως δεν έχει πλέον άλλες πιρουέτες διαφυγής, η Damnatio memoriae τους περιμένει. «Σκατόψυχοι»… σε απλά ελληνικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ

19 ΣΧΟΛΙΑ

Pontios 13 Μαΐου 2016 - 18:31

Εξαιρετικό άρθρο το οποίο απεικονίζει πλήρως την υπάρχουσα κατάσταση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 13 Μαΐου 2016 - 19:58

Συμφωνώ κι επαυξάνω τόσο με τον ΓΚ όσο και με τον Πόντιο… Το θέμα είναι πως θα τους ξεφορτωθούμε όμως ή τουλάχιστον πώς θα διασώσουμε ό,τι μπορεί να διασωθεί…. Επείγει κατά την ταπεινή μου άποψη μία “κιβωτός της Ρωμηοσύνης και του Ελληνισμού” στην οποία δυστυχώς δε χωρούν όλοι κι όλα….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Άγγελος Καλογερόπουλος 13 Μαΐου 2016 - 20:54

Αγαπητέ Γιώργο,
δε διαφωνώ καθόλου με όσα λες, αλλά πιστεύω ότι είναι ισοπεδωτικά αυστηρή η κριτική σου. Μην ξεχνάς ότι κι εσύ ήσουν εξωκοινοβουλευτική αριστερά κι εμείς οι “χριστιανοσοσιαλιστές” με ακροαριστερούς και αναρχικούς…φλερτάραμε. Εξ άλλου και η σημερινή σου επιδίωξη νομίζω είναι η παρουσία μιας σοβαρής και πατριωτικής αριστεράς. Πρέπει, κατά τη γνώμη μου, η κριτική σου να είναι έτσι διατυπωμένη ώστε να μην μπορεί να την προσυπογράψει ο…Καρατζαφέρης ή ο…Άδωνις.
Πάντα καλοπροαίρετα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μανώλης 14 Μαΐου 2016 - 10:33

Σωστός

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
A.T 14 Μαΐου 2016 - 10:40

Κύριε Καλογερόπουλε με όλο το σεβασμό αλλά αν αυτό που καταλάβατε είναι πως το πολιτικό εγχείρημα του κ. Καραμπελιά είναι η παρουσία μιας πατριωτικής Αριστεράς τότε όλοι όσοι αγαπάμε αυτόν τον τόπο και αρνούμαστε να φορέσουμε το Αριστερό κουστούμι ( όπως και το δεξιό) πρέπει να φύγουμε τρέχοντας. Ο κ. Καράμπελιάς είναι απ’ τους ελάχιστους στοχαστές σήμερα που μπορεί να διακρίνει το πνευματικά ζωντανό απ’ το πεθαμένο. Και η Αριστερά σήμερα είναι μια υπόθεση που μυρίζει πτωματίλα. Όχι μόνο επειδή κατέλαβαν την εξουσία οι αμοραλιστές τυχοδιώκτες γιάπηδες αλλά γιατί συνατώμενος κανείς με τον ανθρωποκεντρισμό της πνευματικής μας παράδοσης πολύ γρήγορα αντιλαμβάνεται τις ουμανιστικές μωρίες της Αριστεράς.
Όσον αφορά τους ακατονόμαστους… κυβερνώντες μόνο αποφατικά πλέον μπορούμε να προσεγγίσουμε το μεγαλείο της αθλιότητας τους.
Κρίμα γι’ αυτόν τον τόπο…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΝΟΥΔΗΣ 14 Μαΐου 2016 - 00:42

Κε ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΣΤΕΡΙ…ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΑΛΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Gorgo Lani 14 Μαΐου 2016 - 00:57

Σκατόψυχοι ή μη, ό,τι και να είναι, από την κοινωνία μας προέρχονται και σ’ αυτή μέσα κινούνται. Δε βγαίνει τίποτα με τις ψυχογραφίες. Τί κάνουμε τώρα είναι το θέμα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peggy 14 Μαΐου 2016 - 02:33

Το ζήτημα είναι ότι δεν τους ενδιαφέρει, γιατί δεν έχουν να χάσουν ούτε πατρίδα, ούτε ιδεολογία ούτε ιδανικά αφού τα έχουν απωλέσει εδώ και χρόνια, καλά για ηθική δεν το συζητάμε είναι “τρε μπανάλ” γι αυτούς! Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι καταδίκασαν στην αφάνεια κάθε υγιές “κύτταρο”. Κι όσοι έφυγαν “έξω από δώ” μπορεί και να βρήκαν το δρόμο τους, όσοι έμειναν εδώ όμως “χάθηκαν στη μεταπολιτευτική μετάφραση”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ 14 Μαΐου 2016 - 05:27

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ(ΡΟΝΑΛΝΤ ΡΗΓΚΑΝ).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο Σωτήρης από τον ουρανό 14 Μαΐου 2016 - 11:02

Το πάθος σας σάς έχει απογειώσει σε μιαν έμπνευση, αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Εξάλλου αν και ως πρώην-νυν αριστερός έχετε μάθει μεν να επενδύετε τα προσωπικά πάθη με “γενικές υποστάσεις” τελικά όμως δεν μπορείτε να τα κρυψετε .
Το ζήτημα είναι ότι ξεχνάτε μερικά πράγματα, τα οποία δεν μπορεί να σας τα υπενθυμίσει κανένας άλλος από τον εαυτό σας, αυτός είναι και ο πιό αξιόπιστος στον άνθρωπο (ο “εαυτός”), αν και υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι ισχύει το αντίθετο.
Αυτό που μάλλον δεν έχετε καταλάβει, και σεις και οι συνοδοιπόροι σας είναι πως μαζί με τους τυχοδιώκτες της ανανέωσης και του αριστερισμού έρχεται και η σειρά σας για απόσυρση, όχι ίσως άμεσα, αλλά σίγουρα.
Το μέλλον θα εκπλήξει τους πάντες, και κυρίως αυτούς που είχαν προβλέψει την καταστροφή του παρόντος.
Οι ιδιοκτήτες της όποιας αλήθειας του σήμερα, όπως εσείς, ας προετοιμάζονται για την είσοδό τους στον τόπο του ψεύδους, εκεί που ήταν πάντα μάλλον..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιάννης ο υποχθόνιος 14 Μαΐου 2016 - 11:48

Αφού είσαι από τον ουρανό, ουρανομήκεις θα λες, όχι όπως οι επίγειοι που λένε σκέτες μαλακίες…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρίστος 14 Μαΐου 2016 - 14:13

Μιλάς με γρίφους γέροντα … ποιο είναι αυτό το μέλλον – του οποίου τη βεβαιότητα δοξάζεις στο σχόλιο σου – το οποίο έρχεται αστραφτερό και θα σαρώσει τα πάντα; Και, το κυριότερο, ποιοι είναι οι φορείς του;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
τα χουμε χαμένα 14 Μαΐου 2016 - 12:28

Οι εξελίξεις τρέχουν με γιαπωνέζικο τραίνο και κάποιοι πάνε με βέσπα και τους φαίνεται η ταχύτητα ιλιγγιώδης! Κάθε μέρα τα πράγματα διολισθαίνουν σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις. Παραδείγματα 1) O Κόφτης, με αυτό τον μηχανισμό τέρμα η ιεροτελεστία να πρέπει η Βουλή να νομοθετεί τα μνημόνια, να απειλούν βουλευτές ότι θα την ρίξουν, η αντιπολίτευση να έχει ρόλο και οι πολίτες να πιέζουν έξω από την Βουλή. Με τον κόφτη όλα θα γίνονται αυτόματα, χωρίς πολλές κουβέντες, όταν θα βλέπει ο δημόσιος υπάλληλος και ο συνταξιούχος τον λογαριασμό του θα διαπιστώνει ένα “κόψιμο” 200-300 ευρώ τον μήνα και τον επόμενο βλέπουμε. Θα σου έρχεται το ραβασάκι από την εφορία και θα σε ενημερώνει ότι δεν έχεις να πληρώσεις πχ 1.500 ευρώ όπως σου είχε βγει το εκκαθαριστικό όταν έκανες την δήλωση, αλλά 2.000 γιατί δεν βγαίνει η Κυβέρνηση. Το ίδιο σε καύσιμα, ΔΕΗ, τρόφιμα και τόσα άλλα με την αυτόματη αύξηση του ΦΠΑ. Όμορφα και απλά, αν κάτι τέτοιο το περνούσε άλλη κυβέρνηση θα γινόταν κακός χαμός, αλλά τώρα που το φέρνει η “Αριστερά”, οι “Αριστεροί” ακόμα και αυτοί που “κριτικάρουν” την κυβερνώσα αριστερά έχουν “συναισθηματικά κρατήματα”, δεν βγαίνουν στα κεραμίδια γιατί πρέπει να διασώσουν την “ιστορική αριστερά” μη αντιλαμβανόμενοι ότι με την στάση τους καίνε και την ιστορική αριστερά. Αλλά κατά βάθος χέστηκαν και για την αριστερά, στην πραγματικότητα τους εκφράζει απολύτως ο Τσίπρας όταν υποκριτικά λέει “εγώ δεν είπα ψέματα ποτέ, αλλά είχα αυταπάτες”. Έτσι και αυτοί δεν έχουν το κουράγιο για αυτοκριτική και το ρίχνουν στις αυταπάτες και λοιπά κουραφέξαλα.
Τα γεγονότα όμως τρέχουν η Τουρκία οδηγείται, χωρίς προσχήματα πια και αναχώματα όπως του φιλοδυτικού Νταβούτογλου, προς τον ισλαμοφασισμό. Ο Ερντογάν ζηλεύει την “δόξα” των ισλαμοφασιστών του Ισλαμικού Κράτους, πριν το Πάσχα στο τσακ δεν κατέλαβαν την νήσο Πασά έξω από την Χίο και αυτές τις μέρες έχουν δεσμεύσει όλη την θαλάσσια περιοχή έξω από την Χίο, ουσιαστικά αποκλείοντας ναυτικά την Χίο. Το δικό μας πολεμικό ναυτικό πάει μια φορά την εβδομάδα στέλνει ένα υποβρύχιο στο Καστελόριζο για να δείχνει σημαία στους κατοίκους και να τους εμψυχώνει, λες και ο ελληνικός στρατός έχει μεταβληθεί σε αντάρτικο σώμα και περνά τακτικά για να δίνει ελπίδα στους υπόδουλους. Και κάποιοι που διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον ανησυχούν μόνο για την χαμένη τιμή της αριστεράς. Είμαστε πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Stdominic 14 Μαΐου 2016 - 15:52

Αυτοί άλωσαν, κάποιοι τους άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες και κάποιοι κοιμόντουσαν..
Αυτοί που άνοιξαν τις πόρτες είναι η νέα οικονομική και παρασιτική ολιγαρχία που κατέλαβε τα ΜΜΕ. Αυτή την ανήθικη ολιγαρχία την εξέθρεψε και τακίμιασε μαζί της το κρατικό κομματικό πελατειακό σύστημα καταδικάζοντας σε ασφυξία ό,τι παραγωγική “ελίτ” υπήρχε.

Ιδού η ρίζα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
v 15 Μαΐου 2016 - 05:17

Νιωθω πως ο κυριος Καραμπελιας ,το χει πει και ο ιδιος αλλωστε,εχει φτασει να ξεμενει πια απο λογια.Αν για καποιους οι λεξεις ειναι μαστιγιες που τους δερνουν με αμφιβολα αποτελεσματα λογω της χρονιας παχυδερμιας τους για καποιους αλλους απο εμας ειναι το φραγγελιο του δικαιου.Αν για εκεινον υπαρχει και καποιος πονος γιατι υπηρξαν συνομηλικοι του και συναγωνιστες του για μας ειναι ο βραχνας και το ασηκωτο βαρος που μας σερνει στο βυθο.Χιλιαδες ανθρωποι στη χωρα ηλικας 20 -40 μαραινονται στην κυριολεξια και παρακολουθουν με κινδυνο εγκεφαλικου να εκτοξευονται παρολες η ακομα χειροτερα να παιρνονται αποφασεις με μια απιστευτη ευκολια απ την αριστερη φραξια (κυβερνητικη η οχι-δεν τις διαχωριζω)της ελιτ.Μαζευονται λεει ο Λαφαζανης κι ο Αλαβανος και ο Καζακης .Και; Τι αθροισμα κανουν τρια μηδενικα;Τι προσφεραν 30 χρονια βουλευτες στον πολιτη;Τι ρολο εχει πια να παιξει αυτο το πραμα που το λεν αριστερα;Αν μεχρι χτες αποτελουσε εναν ιμαντα διαμεσολαβησης σημερα ειναι αυτο ακριβως που λεει το αρθρο.Ενα παρασιτο πανω στο ετσι κι αλλιως ημιθανες λαικο σωμα.Δεν υπαρχουν πια λεφτα για να τους θρεφουμε ολους αυτους -δεν ειναι απαραιτητοι -η εξουσια τελικα δεν τους εχει αναγκη .Ηρθε νομοσχεδιο για τους συνεταιρισμους και επαθαν πλακα οι ανθρωποι του χωρου με το περιεχομενο.Οταν αποδεδειγμενα δεν εχουν απ την πρωτη μερα ετοιμο στο συρταρι τους ενα τετοιο εργαλειο τι τους χρειαζεται ο ελληνικος λαος;Για να μιλαν για ιδεολογικες ηγεμονιες και για να κανουν υποσημειωσεις στον καθε Μπαντιου.Το πολιτικο τους κεφι, το ψωνιο τους με εξοδα του λαου;Πηγε λεει μια βουλευτινα και χορευε σ εναν καταυλισμο -ναι αλλα τη φυλαν ποσοι αστυνομικοι και καποιοι σε υποβαθμισμενες γειτονιες φοβουνται να βγουν απ το σπιτι τους.Να φυγουμε λεει ο Ισκρας απ το ευρω κι απ το νατο και απο παντου.Το δικο μου κεφαλι ομως βαζει στον τορβα -εγω θα χρειαστει να παω να σκοτωθω αμα μας κανουν λαμπογυαλο οι αμερικανοι -τα δικα τους τα παιδακια θα ειναι σε κανενα ελβετικο σαλε χτιζοντας καριερες.Και με ποιους να κανουμε κολλεγια με τον οργανισμο ισλαμικης διασκεψης η με την υποσαχαρια αφρικη;Σιγουρα εκει κοιμουνται με τον Ομηρο και τον Παπαδιαμαντη αγκαλια και πολυ μας εκτιμανε…Αυτοι φανταζονται οτι εχουν μιλιουνια πισω τους και δεν πειραζει να τους οδηγουν σε λαθος μαχες .Ζηταν οι ονειροπαρμενοι ν ανατρεψουν τον καπιταλισμο.Δεν τα καταφερε η μεγαλυτερη χωρα του κοσμου δεν τα καταφερε ο πολυπληθεστερος λαος και θα το κανουμε εμεις σκαρτα 10 εκατομμυρια.Δεν εχουν καταλαβει οτι τα μονα μιλιουνια πισω μας ειναι οι νεκροι μας προγονοι που ολο και πιο πολυ μας στραβοκοιταν ετσι που τραβαμε του χαμου.Ο Θεος να με συγχωρεσει αλλα αν μου λεγαν ερχεται ενας δικτατορας και τους φυλακωνει ολους αυτους μαζι και τους αλλους παλιανθρωπους που κυβερνησαν 30 χρονια τωρα δεν θα ελεγα οχι.Νομιζω οτι δεν ειμαι ο μονος που το σκεφτεται και οτι αυτο δεν ειναι το χειροτερο που μας περιμενει.Αυτο το καλοκαιρι το φοβαμαι πολυ και μονο στον Θεο εχω πια ελπιδα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 16 Μαΐου 2016 - 01:08

Γεια στο στόμα σας!! Ακούτε ωρέ Έλληνες όσοι μείναμε τέλος πάντων την αγωνία του Βι! Κι εγώ αυτή ακριβώς την αγωνία μοιράζομαι και σκέφτομαι ότι μόνο ένα εγχείρημα– “κιβωτός” ίσως μπορέσει να σώσει έναν πυρήνα Ελληνισμού & Ρωμηοσύνης από τον αφανισμό ώστε σε κάποιο αόριστο μέλλον και κάτω από ευνοϊκότερες συνθήκες ίσως αναζωογωνηθεί. Μια “τράπεζα σπόρων Ελλήνων” χρειάζεται όχι μόνο βιολογικά αλλά και πνευματικά και πολιτιστικά και ιστορικά…. Είθε ο Θεός της Ελλάδος να επιτρέψει σε μια τέτοια παρακαταθήκη να επιβιώσει… H ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΟΝΩΡΑ 16 Μαΐου 2016 - 20:46

Σαράντα και πλέον χρόνια της δικτατορίας της αριστερής ιδεολογίας σε όλους τους χώρους, κυρίως στα Πανεπιστήμια και στην εκπαίδευση, όπου οι αριστεροί αλώνισαν στην κυριολεξία με εθνομηδενιστικές θεωρίες και απόψεις σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, κυρίως στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, υποστηρίζοντας και υποκινώντας κάθε χρόνο τις αναίτιες καταλήψεις, από το 1991 έως σήμερα, που αποδόμισαν κάθε έννοια σεβασμού στη διαδικασία της αγωγής και του σεβασμού ανάμεσα στο δάσκαλο και το μαθητή, δεν διορθώνονται εύκολα.Όλοι αυτοί οι νεολαίοι, που αποφοίτησαν από τα ελληνικά Λύκεια και Σχολές, γαλουχήθηκαν με εθνομηδενιστικά ιδεολογήματα, χωρίς κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες με απαξίωση στη μόρφωση αλλά πολύ ενδιαφέρον για το εύκολο χρήμα και χωρίς μία ανώτερη αντίληψη για τη ζωή πέραν του να βγάζουμε πολλά για να ξοδεύουμε πολλά.Όσοι υπήρξαμε δάσκαλοι στα Γυμνάσια και στα Λύκεια από τη δεκαετία του ογδόντα ως σήμερα, ζήσαμε την παντοκρατορία της αριστεράς, στο συνδικαλισμό, που τελικά έθαψε την παιδεία,στη συγγραφή των βιβλίων, στην αποδόμηση όλων των πατριωτικών και χριστιανικών ιδεωδών για τα οποία τώρα μάχεται ο κύριος Καραμπελιάς και τον συγχαίρουμε.Για τους αριστερούς συνέλληνες και δασκάλους , θέματα όπως,οΜέγας Αλέξανδρος, το Βυζάντιο,ο πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄,η Κωνσταντινούπολη, οΠόντος, η Μικρασιατική καταστροφή, η Μακεδονία και ο αγώνας που δίναμε μετά το 1990 μέσα στα σχολεία για το Μακεδονικό κ.α. ήταν έννοιες απαγορευμένες, για αυτούς και περιφρονούσαν όσους τις υποστήριζαν.Φυσικά υπήρξαν μονάδες εκπαιδευτικών που όρθωσαν ανάστημα, αλλά αυτό δεν άλλαζε τη γενικότερη τάση απογύμνωσης της πορείας του ελληνισμού από κάθε παραδοσιακό στοιχείο.Ο υλισμός ήταν η υπέρτατη θεωρία.Ας σκεφτούμε πόσες γενιές ελληνοπαίδων ανδρώθηκαν άγευστες και άσχετες προς τα στοιχεία της εθνικής τους ταυτότητάς .Από αυτές τις γενιές προήλθαν πολλοί από τους σημερινούς πολιτικούς για αυτό δεν λειτουργούν τα αντανακλαστικά τους τα εθνικά.Λοιπόν, είναι πολύ δύσκολη η αλλαγή.Θέλει πάρα πολύ αγώνα.Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθούμε.Ο αγώνας αρχίζει τώρα…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιάννης Ρέμπελος 17 Μαΐου 2016 - 20:30

Έτσι έχουν τα πράγματα. Όσοι παρακολουθούν το δράμα της πατρίδας από την απελευθέρωση μέχρι σήμερα σ΄αυτές τις διαπιστώσεις καταλήγουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιάννης Γεωργιάδης 23 Μαΐου 2016 - 14:42

H αριστερά ήταν (είναι;) ο ελέφαντας στο δωμάτιο που κανείς δεν έβλεπε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ