Αρχική » Πατριωτικό όραμα για την ανά(σ)ταση της Ελλάδας

Πατριωτικό όραμα για την ανά(σ)ταση της Ελλάδας

από Άρδην - Ρήξη

Του Σωτήρη Κύρμπα

Πώς είναι δυνατόν η καθημαγμένη πατρίδα μας, τόσο από την Δεξιά όσο και από την Αριστερά, μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Μνημονίων να ξανασταθεί στα πόδια της;

Πώς ο ελληνικός λαός που βρίσκεται στο ζενίθ της εθνικής κατάθλιψης μετά τον ορυμαγδό των περικοπών και των φοροεπιδρομών θα μπορέσει να ξαναβρεί το κουράγιο και να ατενίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία και μαχητικότητα το μέλλον του;

Σίγουρα όχι ακολουθώντας τους κυβερνώντες (και όχι μόνο) εθνομηδενιστές που λίγο έως πολύ μας προτρέπουν να μην αγαπάμε την ιδιοπροσωπεία μας, να μην είμαστε περήφανοι (ή ακόμη χειρότερα να μην γνωρίζουμε) την ιστορία μας, να μην σεβόμαστε την μακραίωνη παράδοσή μας (και πάνω σ’αυτή να κτίσουμε τον εκσυγχρονισμό της), να μην καλλιεργούμε την γλώσσα μας (αλλά να την αποδομούμε φθάνοντας να γράφουμε ακόμη και… greeklish), να μην παράγουμε (παρά να εισαγάγουμε, άρα να «μπαίνουμε μέσα» όλο και περισσότερο), την ώρα που η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να παράξει «και του πουλιού το γάλα».

Και όλα αυτά γιατί έτσι επιτάσσει η Παγκοσμιοποίηση με την οποία συμπλέει ιδεολογικά και η Αριστερά και εφαρμόζεται πρακτικά από την νεοφιλελεύθερη Δεξιά.

Αυτός ήταν σε γενικές γραμμές ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το κίνημα Άρδην στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά «Πέραν της Αριστεράς και της Δεξιάς. Η Υπέρβαση» την Παρασκευή 7 Απριλίου στα Τρίκαλα και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.

Όσον αφορά το πολιτικό μήνυμα (που είναι και ο τίτλος του βιβλίου), ο συγγραφέας δεν είπε κάτι καινοφανές: Την ώρα που σύμπας ο ελληνικός λαός έχει ξεπεράσει αυτού του είδους τα διλήμματα, γνωρίζοντας πλέον πολύ καλά ότι Αριστερά και Δεξιά δεν διαφέρουν και πολύ (και στην Ελλάδα πλέον), γιατί στον υπόλοιπο κόσμο το ξέρουν ήδη προ πολλού, η Συριζαϊκή (κυρίως) μεθόδευση φροντίζει να επαναφέρει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, θεωρώντας ότι έτσι θα εξασφαλίσει λίγο περισσότερο κυβερνητικό χρόνο.

Στην εκδήλωση πέραν του συγγραφέως, εκδότη, πολιτικού αναλυτή και επικεφαλής του κινήματος Άρδην Γιώργου Καραμπελιά μίλησαν ο κοινωνιολόγος Δημήτρης Γιαννάτος, ο Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων Άγγελος Ζορμπάς, ενώ χαιρετισμό από το βήμα απηύθυναν ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Τσίγκας και ο δικηγόρος- εκπρόσωπος του «Μετώπου Λαού» Χρήστος Σταμόπουλος.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και όλους τους συμμετέχοντες και παρά το γεγονός ότι εκδήλωση διήρκεσε περί τις τέσσερις (!) ώρες, το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας ήταν αμείωτο μέχρι το τέλος της.

Την εκδήλωση αυτή είχα την χαρά και την τιμή να διοργανώσω και να συντονίσω όχι μόνο ως δημοσιογράφος, αλλά και ως μέλος του κινήματος Άρδην στα Τρίκαλα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ