Αρχική » Γιώργος Καραμπελιάς προσκεκλημένος της νέας ραδιοφωνικής εκπομπης του Κωστή Δαμαβολίτη (ηχητικό)

Γιώργος Καραμπελιάς προσκεκλημένος της νέας ραδιοφωνικής εκπομπης του Κωστή Δαμαβολίτη (ηχητικό)

από Άρδην - Ρήξη


O συγγραφέας, δημοσιογράφος και επικεφαλής της Πολιτικού Κινήματος «Αρδην», ο Γιώργος Καραμπελιάς ήταν φιλοξενούμενος της νέας ραδιοφωνικής εκπομπης του Κωστή Δαμαβολίτη.
Μέσα από τον «Αντίλογο» λοιπόν, που ακούγεται κάθε Σάββατο (12 μμ -2 μμ)  από τον Σκάι Κρήτης ο κ. Καραμπελιάς μίλησε για τον νεο-οθωμανισμό και την αναθεωρητική στάση της Τουρκίας.

«Σε ότι αφορά τον νεο-οθωμανισμό, πρέπει να πούμε πως είναι ένας όρος ο οποίος αναφερθήκαμε εδώ και 15-20 χρόνια. Οταν τον εισαγαμε αυτό τον όρο, όλοι μας έλεγαν πως δεν υπαρχει επιστροφή στον Οθωμανισμό. Είδαμε όμως ότι πλεον αυτός ο όρος είναι διεθνής. Είναι η πρώτη φορά που ένας όρος που ξεκίνησε από την Ελλάδα και πλέον όλα τα διεθνή Μεσα τον χρησιμοποιούν.

Οι όροι και οι λέξεις έχουν μια συμβολική και πολιτική αξία πολύ σημαντικη, γιατί πέρασε και στο διεθνές κοινό ότι εδω έχουμε να κάνουμε με μια χώρα που θέλει να αναθεωρήσει το υπαρχον stasus Quo και η οποία συνδέεται με μια οθωμανική αντίληψη. Θέλει να ξανακάνει αυτό που έλεγε ο Νταβούτογλου: Το χώρο που εξουσίαζε η οθωμανική αυτοκρατορία να τον εντάξει στη σφαίρα επιρροής της. Αυτό είναι ο νεο-οθωμανισμός»

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ