Αρχική » Η Σοσιαλιστική Τάση για το συλλαλητήριο της Αθήνας

Η Σοσιαλιστική Τάση για το συλλαλητήριο της Αθήνας

από Άρδην - Ρήξη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
της Σοσιαλιστικής Τάσης

Αθήνα 1η Φεβρουαρίου 2018

Χαιρετίζουμε την πάνδημη συμμετοχή όλων των Ελλήνων στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία, στο οποίο συμμετείχαμε και το οποίο έστειλε σαφές και αδιαπραγμάτευτο μήνυμα στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Καλούμε όλους τους σοσιαλιστές, όλους τους πολίτες που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ (του Ανδρέα Παπανδρέου) και σταδιακά έχουν αποχωρήσει, ιδίως μετά το 2010 και έχουν υποστηρίξει/ ψηφίσει/ προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, (όπως κι εμείς) να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Αθήνας με τον ίδιο στόχο:
1. Να διαδηλώσουμε ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική
2. Να δηλώσουμε ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται όλα τα άλλα θέματα (ένταξη στο ΝΑΤΟ ή ΕΕ, ελεύθερη ή με όρους χρήση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, απαλοιφή αλυτρωτικών στόχων και επιδιώξεων σε βάρος μας κλπ) με τη γειτονική χώρα, εκτός από το όνομα. Η λέξη Μακεδονία δεν μπορεί να περιλαμβάνεται στο όνομα της χώρας με πρωτεύουσα τα Σκόπια.
3. Η ταυτότητα της Μακεδονίας είναι ελληνική, η γλώσσα της Μακεδονίας είναι ελληνική, η ιστορία της Μακεδονίας είναι ελληνική, ο πολιτισμός της Μακεδονίας είναι ελληνικός, ο πληθυσμός της Μακεδονίας είναι ελληνικός.
4. Οι κάτοικοι των Σκοπίων είναι κατά πλειοψηφία σλαβικής καταγωγής και έχουμε ζήσει μαζί τους ειρηνικά πάνω από 1.000 χρόνια, στο εσωτερικό του ίδιου κράτους, της Βυζαντινής, Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και στη συνέχεια της Οθωμανικής επικράτειας. Επιθυμούμε να ζήσουμε ειρηνικά μαζί τους και τα επόμενα 1.000 χρόνια στο εσωτερικό της ίδιας δημοκρατικής ομοσπονδίας της ΕΕ. Οι εθνικισμοί από το 1945 μέχρι σήμερα, είναι μια παρένθεση που θα αναγνωρίσουμε ότι ήταν λάθος και θα ζήσουμε με την παραδοχή του.
5. Η κυβέρνηση Τσίπρα οφείλει να θέσει υπόψιν του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα, τη συμφωνία στην οποία θα καταλήξει μετά από διαπραγματεύσεις και αφού προηγουμένως έχει εγκριθεί από τη Βουλή μετά από δημοκρατικό διάλογο.

Όλοι στο Σύνταγμα, για το πατριωτικό μας καθήκον, ειρηνικά, αδερφωμένοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι. Η Δημοκρατία θα νικήσει. Η Ελλάδα θα νικήσει. Η Μακεδονία θα νικήσει.

Η Πολιτική Γραμματεία

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ