Αρχική » ΔΕΘ 2018: Ανεπιθύμητος ο πρωθυπουργός των μεγάλων καταστροφών

ΔΕΘ 2018: Ανεπιθύμητος ο πρωθυπουργός των μεγάλων καταστροφών

από Κίνημα Άρδην

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ.

Η εθνική μειοδοσία στο  «Μακεδονικό», όπου η Ελλάδα εγκατέλειψε το μοναδικό διπλωματικό μέσο πίεσης το ζήτημα της ονομασίας, αναγνωρίζοντας παράλληλα «μακεδονική γλώσσα», και «μακεδονική εθνότητα», ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για να βγουν στο φως όλες οι καταστροφές που έχει επισωρεύσει στη χώρα η χειρότερη κυβέρνηση μετά τη δικτατορία, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.  Και οι θεατρινισμοί ενός αγράμματου δημαγωγού της κακιάς ώρας στην Ιθάκη, και στη ΔΕΘ, δεν μπορούν τελικά να αποκρύψουν  την καμένη γη που αφήσουν πίσω τους:

– Οικονομική καθίζηση, φορολεηλασία, καταστροφή της παραγωγής, διάλυση των τραπεζών,  οικονομικός Αρμαγεδδώνας για τα λαϊκά και μεσαία κοινωνικά στρώματα, φυγή των νέων από την χώρα·

–Μεταβολή των μνημονίων σε μόνιμο καθεστώς, με διαρκή επιτήρηση, υπέρογκα πλεονάσματα, συστηματική απομύζηση κάθε παραγωγικής ικμάδας.

–Μεταβολή της χώρας σε ένα τεράστιο hotspot της  Μέρκελ – αποθήκη εξαθλιωμένων, με τίμημα την αλλοίωση της εθνικής και κοινωνικής και πολιτιστικής συνοχής, που οδηγεί τη χώρα σε λιβανοποίηση και εξυπηρετεί τα σχέδια της Τουρκίας.

Διάλυση του κράτους, κατάρρευση των υποδομών και κυβερνητικός παχυδερμισμός με συνέπεια αλλεπάλληλες και πολύνεκρες τραγωδίες.

–Όργιο πελατειοκρατίας και διορισμών ημετέρων.

Δορυφοροποίησή μας απέναντι στη νεο-οθωμανική Τουρκία – σε λίγο οι ελληνικές αρχές δεν θα μπορούν να κινηθούν στη Θράκη, και τα νησιά δίχως την άδεια του Σουλτάνου·

Γκαιμπελικές απόπειρες ελέγχου της πληροφόρησης και των ΜΜΕ και αμείλικτης προπαγάνδας·

Εξουσιομανία και νεοπλουτισμός·

–Εθνομηδενισμός, εγκατάλειψη της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού. Κ.λ.π. κλπ.

Ως αποτέλεσμα, αυτό που διαγράφεται μπροστά μας είναι ο κίνδυνος μιας ανεπίστρεπτης παρακμής, που θα κλείσει οριστικά τους δύο αιώνες ελεύθερου βίου του έθνους και του λαού.

Αυτόν ακριβώς τον κίνδυνο διαισθάνθηκαν οι Έλληνες. Γι’ αυτό τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό ήταν τόσο μαζικά, πυροδοτώντας την πατριωτική αφύπνιση του λαού, την μαζική αντίθεσή του με την υπογραφή των Πρεσπών, και την πλειοψηφική απόρριψη του εθνομηδενισμού  του κατεστημένου…

Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και του εθνομηδενισμού, ψευδοελίτ κοσμοπολίτικες και χωρίς πραγματική σχέση με την κοινωνία, το έθνος, τον πολιτισμό του και από την άλλη, βρίσκεται η φτωχοποιημένη λαϊκή πλειοψηφία, που ριζωμένη στον τόπο, και άρα δεμένη με τη μοίρα του, μάχεται για την εθνική της επιβίωση.

Στο πρώτο στρατόπεδο, μια ιδιότυπη συμμαχία που περιλαμβάνει τους νεοφιλελεύθερους υπαλλήλους των ξένων τραπεζών, τους υπεργολάβους των ξένων επιχειρήσεων που έχουν διαμοιράσει τα ιμάτια της χώρας, τους μεγαλοκαθηγητάδες των πανεπιστημίων, τους δημοσιογράφους που ακολουθούν πιστά τις επιταγές των αφεντικών τους και των πρεσβειών, τους περισσότερους πολιτικούς, και βέβαια τις… ΜΚΟ και την πλειοψηφία των… ψευδο-αντιεξουσιαστών.

Απέναντί τους η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, πρώην αριστεροί, δεξιοί, ή κεντρώοι, τσακισμένοι από την κρίση που έχουν μείνει πολιτικά άστεγοι, καθώς οι παλαιές κομματικές και παραταξιακές αναφορές δεν σημαίνουν τίποτα μπροστά στις νέες αγωνίες που συνταράσσουν την κοινωνία.  Και παρόλο που αντιπροσωπεύουν την συντριπτική πλειοψηφία βρίσκονται έξω από το πολιτικό παιγνίδι, στο περιθώριο.

Από έναν αγώνα, εθνικής και κοινωνικής επιβίωσης, που θα έπρεπε να πάρει διαστάσεις μιας καθολικής κινητοποίησης, απουσιάζουν ΟΛΕΣ οι ηγεσίες: Από τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, μέχρι τα κόμματα, τα συνδικάτα, τους δήμους, την εκκλησιαστική ηγεσία.

Πρόκειται ίσως για το πιο σταθερό γνώρισμα  της κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.  Γι’ αυτό και χαντακώθηκαν όλοι οι αγώνες που έδωσε ο ελληνικός λαός ενάντια στα μνημόνια, και κατέληξαν στα χέρια των τυχάρπαστων δημαγωγών, που σήμερα παριστάνουν την κυβέρνηση, και που ολοκλήρωσαν ό,τι ξεκίνησε ο Γιωργάκης Παπανδρέου από το Καστελόριζο το 2010.

Και σήμερα, λοιπόν, η κοινωνία στον πατριωτικό και κοινωνικό της αγώνα, απειλείται και απ’ τις ίδιες της τις παθογένειες. Διότι εκτός από τον κύριο εχθρό της, που είναι οι εθνομηδενιστικές ελίτ και οι πολιτικοί τους συνοδοιπόροι, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη δημαγωγία και τον μικροπολιτικαντισμό, που κατέστρεψαν το κίνημα των αγανακτισμένων,. Έχει να αντιμετωπίσει όλες εκείνες τις κραυγές που απειλούν να ξαναρίξουν τον ελληνικό λαό σε μια νέα λαοκτόνα σύγκρουση, θέλοντας να αναστήσουν τα φαντάσματα του εμφυλίου. Απειλώντας  να εκτρέψουν την κινητοποίηση της κοινωνίας σ’ έναν πόλεμο συμμοριών.

Σήμερα λοιπόν θα πρέπει πάση θυσία να ξεπεράσουμε αυτές τις αδυναμίες του λαϊκού σώματος και να εγκαινιάσουμε μια νέα πορεία.

Η αρχή πρέπει να γίνει με την πτώση μιας εθνοκτόνας και λαοκτόνας  κυβέρνησης, που κινείται ανοικτά ενάντια στην λαϊκή βούληση. Πρόκειται για την αναγκαία αφετηρία, μιας μακράς πορείας ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της πολιτικής, έτσι ώστε να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις που έχει ο αγώνας της χώρας για επιβίωση.

Το δεύτερο μεγάλο βήμα είναι η διατύπωση μιας νέας Μεγάλης Ιδέας για τον ελληνισμό στον 21ο αιώνα, εγκαταλείποντας τα ξεπερασμένα φαντάσματα της αριστεράς και της δεξιάς, και η οποία να συνδυάζει αξίες πατριωτικές, αξίες κοινωνικής δικαιοσύνης, ένα αίτημα μορφωτικής και πολιτιστικής αναγέννησης, την αποκέντρωση της χώρας, το χτύπημα του Αθηνοκεντρισμού και την ανάκαμψη της παραγωγής, της δημογραφίας, καθώς και την προστασία των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντός της.

Και για να γίνει κάτι τέτοιο  και αυτό είναι το τρίτο βήμα θα πρέπει σπάσουμε τον ασφυκτικό βρόγχο ενός γερασμένου καθεστώτος, που απειλεί, καταρρέοντας, να πάρει μαζί του ολόκληρη τη χώρα, διότι κινδυνεύουμε κυριολεκτικά να βιώσουμε το τέλος του ελληνικού έθνους ως ανεξάρτητης χώρας. Και όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα το επιτρέψουμε, κατά συνέπεια θα πρέπει να αγωνιστούμε για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής συμμαχίας, που θα ορίσει την εθνική στρατηγική για τα επόμενα χρόνια, και η οποία θα κληθεί να υλοποιήσει το τιτάνιο έργο της ανασυγκρότησης, μακριά και πέρα από τις ανίκανες ελίτ που κατέστρεψαν τη χώρα.

Συμμετοχή στην σύγκεντρωση της ΔΕΘ ενάντια στην έλευση του πρωθυπουργού, Σάββατο, 08/09, 7 μ.μ., Βασιλικό Θέατρο.

Προσυγκέντρωση, Σάββατο 08/09, στέκι του Άρδην (Δαναϊδών 7), 6 μ.μ.

Το Άρδην θα βάλει λεωφορείο από την Αθήνα που θα αναχωρήσει το Σάββατο το πρωί. Υπάρχουν ακόμα λίγες διαθέσιμες θέσεις, όσοι-ες επιθυμούν να συμμετάσχουν να τηλεφωνήσουν μέχρι και την Τρίτη στα εξής τηλέφωνα: 2103826319 και 6973952730 για να δηλώσουν συμμετοχή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ