Αρχική » Παγχιακή Επιτροπή: Κυνική υποκρισία για το μεταναστευτικό

Παγχιακή Επιτροπή: Κυνική υποκρισία για το μεταναστευτικό

από Άρδην - Ρήξη

Για ύπαρξη σχεδίου από την πλευρά της κυβέρνησης με σκοπό την μετατροπή των νησιών σε τόπους διαχείρισης των ροών για όλη τη Ευρώπη, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, αποτιμώντας την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Δ. Βίτσα.

Σε αυτή αναφέρει:

Στο θεματικό δημοτικό συμβούλιο για το μεταναστευτικό στις 18-10-2018, έγινε πιο ξεκάθαρος ο ρόλος, οι σκέψεις, οι στρατηγικές και οι επιδιώξεις όλων.

Η ύπαρξη σχεδίου από την πλευρά της κυβέρνησης

Ενώ έως τώρα όλοι όσοι ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό προβάλουν πρώτιστα την έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού, ο κ.Βίτσας διαψεύδοντας αυτές τις κατηγορίες, ξεδίπλωσε πολύ κυνικά και ανέλυσε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το θέμα αυτό, τόσο για τα νησιά ,όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα.
Σχέδιο υπάρχει και είναι η σταθερή παραμονή στα νησιά μεγάλου αριθμού μεταναστών και απροσδιόριστου σ ολόκληρη την Ελλάδα.
Σχέδιο υπάρχει και είναι η μετατροπή των νησιών σε τόπους διαχείρισης των ροών για όλη την Ευρώπη και η παραχώρηση της κυριαρχίας τους στην Υπατη και στις ΜΚΟ.

Τον Ιούλιο του 2018, σε συνέντευξή του στην καθημερινή, δήλωνε ότι η Ελλάδα αντέχει ένα συγκεκριμένο πλαφόν μεταναστών ,το οποίο οριοθέτησε πολύ πιό κάτω από τις 100.000 και ότι θα πάρει μέτρα ώστε η Ελλάδα να μη γίνει αποθήκη ανθρώπων.
http://www.kathimerini.gr/…/d-vitsas-sthn-k-8a-paroyme-ta-k… )
Διαπιστώσεις και εξαγγελίες που προκαλούν θυμηδία αφού αυτά τα νούμερα αν δεν έχουν καλυφθεί ήδη, είναι σίγουρο ότι αυτό θα γίνει σε ελάχιστους μήνες από τώρα. Ο αριθμός των ήδη υπαρχόντων στην Ελλάδα μαζί με τις αφίξεις του 2018 είναι αδιάψευστες.

Εγκλωβισμένοι τον Δεκέμβριο του 2016: 62.500
(https://left.gr/…/stoys-62571-o-arithmos-ton-katagegrammeno…)
Καταγεγραμμένες αφίξεις το 2017, 35.400 και τους 7 πρώτους μήνες του 2018, 26.000.
http://www.unhcr.org/desperatejourneys/# )
Με δεδομένο ότι οι επιστροφές προς Τουρκία και μετεγκαταστάσεις προς την Ευρώπη είναι αμελητέες, καταλαβαίνουμε την υποκρισία του υπουργού.
Στις αγωνιώδεις ερωτήσεις των κατοίκων της Χίου στο ΔΣ για το τι θα γίνει, τι πρέπει να προσδοκούν, η απάντηση του κ. Βίτσα ήταν:
ΘΑ γίνουν υποδομές στην ενδοχώρα, ΘΑ κάνουμε τις κατάλληλες συμμαχίες με τις ευρωπαϊκές χώρες για μετεγκατάσταση, και ΑΝ ελαττωθούν οι ροές ως εκ θαύματος, ΤΟΤΕ κάτι ίσως γίνει για την βελτίωση της καθημερινότητας μας!!

Το ότι η Χίος έχει για το 2018 μείωση κατά 60% των μεταναστευτικών ροών, ουδόλως βέβαια την βοήθησε, αφού ”πρέπει” να υπάρχει κατά τους ”ανθρωπιστές του 1,6 δισ.” (Κυβέρνηση-Ύπατη Αρμοστεία -ΜΚΟ) μόνιμο εγκλωβισμένο στοκ των 3.000 + ανθρώπων στη Χίο.
(http://www.tvpatrida.gr/index.php…)

Το ξεπούλημα των νησιών

Σαν δικαιολογία χρησιμοποίησε ότι στην περιοχή του Έβρου είχαμε αυξημένες ροές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει αποσυμφόρηση των νησιών.
Ξεχνά ο υπουργός, ότι υπάρχουν σύνορα και ότι πρέπει να φυλαχθούν, ενώ δηλώνει ότι αυτό δεν γίνεται γιατί θα πνίξουμε ανθρώπους. Όταν κάποιος δημότης φώναξε στο Δ.Σ. ” κ. Υπουργέ στην θάλασσα ΔΕΝ μπορούμε να φυλάξουμε τα σύνορά, αλλά τελικά κατά τα λεγόμενα σας ούτε και στην στεριά μπορούμε!”, ο λαλίστατος υπουργός έκανε ότι δεν άκουσε.

Τα στοιχεία των αριθμών με τους πνιγμούς στο Αιγαίο, διαψεύδουν εύκολα τους ιδεοληπτικούς ισχυρισμούς και τον “ψευτοανθρωπισμό” της κυβέρνησης και των μισθοδοτούμενων πλασιέ συναισθημάτων. Με την πολιτική των ανοικτών συνόρων, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι πνιγμοί για ίδιο αριθμό εισερχομένων. (συγκριτικά στοιχεία 2017και 7μήνου 2018 σε σχέση με το 2014)
https://www.militaire.gr/metanastes-kai-pnigmoi-sto-aigaio…/)
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9943833)
Όταν έγινε πραγματική φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, το 2012 οι μεταναστευτικές ροές ελαττώθηκαν εκεί κατά ο 96,4%! Από 30.427 που ήταν το 2012, μειώθηκαν στους 1.109 το 2013. Όμως αυξήθηκαν λίγο προς τα ακριτικά νησιά:
Για την Χίο ενδεικτικά αναφέρουμε για το 2011 87 άτομα, το 2012 69 άτομα, το 2013 1560 άτομα, το 2014 6518 άτομα και μετά με ΣΥΡΙΖΑ το 2015 120.583 άτομα, το 2016 41.103 άτομα και το 2017 6632 άτομα, ενώ για το Α΄ εξάμηνο του 2018 1630 άτομα.

Κατανοούμε (από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.) ποιος δημιούργησε το μεταναστευτικό πρόβλημα, ποιος το ”φύτεψε” στα ακριτικά νησιά και ποιός θέλει να το διαιωνίσει.

Στις αναφορές του υπουργού σχετικά με την στέγαση των μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα, δήλωσε ότι προχωράει το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ από την Ύπατη Αρμοστεία, το οποίο προς το ΠΑΡΟΝ δεν εφαρμόζεται στα νησιά.
Όταν επίσης τέθηκε υπ’ όψιν του Υπουργού γιατί στον Έβρο δεν υπάρχουν χοτ σποτς, το ξεπέρασε λέγοντας ότι είναι απόφαση της πολιτείας η “προστασία” του Έβρου, δείχνοντας ξεκάθαρα την αδιαφορία της κυβέρνησης για την γεωστρατηγική σημασία και σπουδαιότητα των νησιών. Έδειξε έτσι την θέλησή της κυβέρνησης για την διατήρηση του προβλήματος σ’ αυτά, με τους στρατούς των μισθοδοτούμενων ψευτοανθρωπιστών, τον πακτωλό χρημάτων και των χιλιάδων εγκλωβισμένων απελπισμένων.
Σε παγκόσμια πρώτη επίσης, ο υπουργός δήλωσε ότι εφαρμόζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αλα κάρτ, όποτε τον βολεύει. (Παραβίαση του πλαφόν στην ΒΙΑΛ, γεωγραφικός περιορισμός). Αν δεν είχε την Βουλευτική ασυλία θα μπορούσε να εκφέρει μία τόσο κυνική και επικίνδυνη θέση ακόμα και για το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα;
Να του θυμίσουμε ότι στην προηγούμενη επίσκεψή του τον Μάρτιο είχε δηλώσει προσήλωση στην τήρηση των αποφάσεων της δικαιοσύνης.
Ο κ. Βίτσας στο δημοτικό συμβούλιο, θύμισε τον εκδιωχθέντα ως αποτυχημένο κ.Μουζάλα, με μόνη διαφορά το πιο διπλωματικό και πιο πολιτικάντικο αποτύπωμα.

Η “Εθνική “ Χίου και οι “άλλες δυνάμεις”

Η Εθνική Χίου πλειοδοτούσε μέχρι πριν λίγο καιρό πόσα χοτ σπότ (ΧΑΔΑ, Μερσινίδι, 18) και πόσα στρέμματα θα παραδώσει υποτακτικά στην κυβέρνηση.
Ετρεχαν να δώσουν γη και ύδωρ, αλλά πήραν την απάντηση τους εντός έδρας μετά από 12μήνες σιωπής από τον ίδιο τον Υπουργό: ”Να πάτε εσείς να μείνετε εκεί ” ξεγυμνώνοντας “ την πολιτική σκηνή και τους αιρετούς της Χίου τους οποίους άδειασαν για άλλη μια φορά! Πότε επιτέλους θα καταλάβουν ότι τρώνε χοντρό δούλεμα;

Ο εξαφανισμένος βουλευτής “μας” (ο οποίος έχει υπερψηφίσει τον γεωγραφικό περιορισμό, την αύξηση ΦΠΑ, την μείωση συντάξεων κλπ), έκανε μια γενικόλογη τοποθέτηση περί φαιών δυνάμεων στην Ευρώπη, δικαιολογώντας την ταραχή του μετά την λήξη της υπουργικής θητείας του πρώην Υπ. Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή.

Υπήρξαν και οι γνωστές γραφικές φωνές εντός του δημοτικού Συμβουλίου, από τις συνήθεις μειοψηφίες που τροφοδοτούν τον δημόσιο διάλογο με κομματικό μίσος και διχαστικό λόγο, επιδιώκοντας να διασπάσουν την συνοχή της χιακής κοινωνίας. Δίνοντας τις προσωπικές εξετάσεις τους σε ανώτερο κομματικά παρευρισκόμενο πρόσωπο, με την γνωστή τακτική του ‘’νεοχωροφύλακα’’ (οποιαδήποτε άλλη άποψη-σκέψη που δεν ταιριάζει στην περιθωριακή κοσμοθεωρία τους πρέπει να συλλαμβάνεται), έγιναν από την μία οι νεροκουβαλητές και τα δεκανίκια της κυβέρνησης και από την άλλη ταυτίστηκαν πλήρως με τα συμφέροντα των ΜΚΟ και ας καμώνονται ότι μάχονται για τα αντίθετα.

Απομονωμένοι από τον απλό λαό, ταγμένοι στην πολιτική του άσπρου – μαύρου, με κραυγές έναντι επιχειρημάτων πέταξαν την μπάλα στην κερκίδα άθελά τους (;) την κατάλληλη στιγμή δίνοντας το φιλί της ζωής στον Υπουργό που είχε πλέον στερέψει από τον προπαγανδιστικό του λόγο. Ευτυχώς ο λαός της Χίου έχει βάλει στο περιθώριο προ πολλού τους κομματικούς νταήδες.

Τα αναπάντητα και πάντα επίκαιρα ερωτήματα

Στο τέλος του Δημοτικού Συμβουλίου όλοι κατανόησαν ότι η μόνη εφικτή λύση για το νησί μας, αυτή που εφαρμόζονταν διαχρονικά από όλες τις πρώην κυβερνήσεις ,είναι αυτή που έχει καταθέσει από την αρχή η Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ: ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ με ουσιαστική φύλαξη των συνόρων.

Οι εκλεγμένοι του νησιού αλλά και όλοι εκείνοι οι οποίοι προτίθενται να διεκδικήσουν αξιώματα στις επερχόμενες εκλογές, σφυρίζουν αδιάφορα αφήνοντας το πρόβλημα να εξελίσσεται.
Προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα σε κομματικές γραμμές, πολιτικό κόστος, και κυρίως προσωπικά μικροπολιτικάντικα οφέλη.
κ.κ. Ανδρεας Μιχαηλιδης, Νότης Μηταράκης (Notis Mitarachi), Σταμάτης Κάρμαντζης, Μανώλης Βουρνούς, σταματήστε πλέον να κρύβεστε και απαντήστε καθαρά και με ειλικρίνεια στον χιώτικο λαό.

Συμφωνείτε ΝΑΙ ή ΟΧΙ

● με την θέσπιση μέγιστου χρόνου παραμονής και τον στόχο για καμία μόνιμη παραμονή μεταναστευτικών πληθυσμών στα ευαίσθητα γεωπολιτικά νησιά μας
● με τον αυστηρό έλεγχο των ΜΚΟ και το πέρασμα των αρμοδιοτήτων τους αυστηρά σε κρατικές υπηρεσίες
● με τις ενέργειες και πρακτικές παράτασης του χρόνου ή ακόμη και παγίωσης της παραμονής των μεταναστών στα νησιά.
● με την φύλαξη των συνόρων μας
● με το κλείσιμο της ΒΙΑΛ
● Εξέταση του ασύλου εκτός νησιών. Μόνο καταγραφή εισερχομένων σ’ αυτά
● Με την επιβολή του γεωγραφικού περιορισμού στα νησιά
● Με την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στην Υπατη αρμοστεία και την ανεξέλεγκτη ενοικίαση χώρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ