Αρχική » Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος

από Άρδην - Ρήξη

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

«Μέ τήν γραφίδα μου ὑπερασπίζομαι τήν Πατρίδα μου, αὐτό κάνω. Γίνομαι ἡ φωνή τῶν συμπολιτῶν μου, τῶν ἀνθρώπων τοῦ ποιμνίου μου».

Μητ. Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

Ανακοίνωση της Επιτροπής για την διενέργεια δημοψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος έφυγε από ανακοπή καρδιάς την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019. Ο Σιατίστης Παύλος ήταν υπόδειγμα ορθόδοξου ιεράρχη αλλά και αγωνιστή του ελληνισμού. Συμμετείχε σε όλους τους μεγάλους δημοκρατικούς και εθνικούς αγώνες των τελευταίων χρόνων, –και ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές– ενώ πλούσιο και πρότυπο ήταν το φιλανθρωπικό του έργο στην μητρόπολή του, ανάμεσα στα άλλα η παραχώρηση κατοικίας και αγροτικής γης σε πολύτεκνα ζευγάρια που εγκαθίστανται στη Σιάτιστα.

Ήταν από τους ιεράρχες που αντιτάχθηκαν σθεναρά στην μειοδοτική συμφωνία των Πρεσπών με κείμενα και ομιλίες, ενώ ήταν μεταξύ των 22 μητροπολιτών της Μακεδονίας που με επιστολή προειδοποιούσαν πριν λίγες μέρες ότι αν κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελέσει «μόνιμη εστία καλλιέργειας αλυτρωτισμού και εχθρότητος».

Συμμετείχε στην Επιτροπή Δημοψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα το τελευταίο κείμενό του, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 στην romfea.gr, ανέφερε μεταξύ άλλων πολύ σημαντικών ότι:

«Ἐμεῖς σᾶς προτείνουμε νά μοιραστεῖτε τήν εὐθύνη τῆς ἀπόφασης μέ τόν Λαό. Σς προτείνουμε Δημοψήφισμα, δ καί τώρα. Δέν εἶναι οἱ κάτοικοι τῆς γειτονικῆς Χώρας ὡριμότεροι τῶν Ἑλλήνων.

Ἀλλοιῶς ἐκφράζετε περιφρόνηση ἀπέναντι στό λαό. Μακάρι νά σᾶς φωτίσει ὁ Θεός αὐτή τήν ἔσχατη ὥρα».

Ο Σιατίστης Παύλος ένωνε τους Έλληνες και ακριβώς αυτό τον έκανε τόσο σημαντικό. Με οδηγό την ορθόδοξη πίστη του, διακονούσε το λαό και την πατρίδα πέρα και πάνω από σκοπιμότητες και συμφέροντα, όπως αρμόζει σε κάθε Έλληνα ορθόδοξο ιεράρχη.

Η Επιτροπή στην μνήμη αυτού του άξιου ποιμενάρχη θα κάνει ότι μπορεί για να εκπληρώσει την επιθυμία του, η συμφωνία των Πρεσπών να τεθεί σε δημοψήφισμα και να ερωτηθεί ο λαός αν επιθυμεί μια τέτοια επιλογή και τις άθλιες μεθοδεύσεις που επιχειρούνται για να επιβληθεί.

13 Ιανουαρίου 2019

Eπιτροπή Δημοψηφίσματος για την Συμφωνία των Πρεσπών

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Kanaris 14 Ιανουαρίου 2019 - 14:53

Δυστυχώς η εβδομάδα αυτή ξεκίνησε πολύ άσχημα για το Έθνος. Χάσαμε και τον Σαράντο Καργάκο! Ο Θεός να τους αναπαύει και τους δύο στην γαλήνια θαλπωρή Του!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεράσιμος 14 Ιανουαρίου 2019 - 15:27

Άξιος!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ