Αρχική » Τούρκος υπουργός: Δίνουμε δωρεάν τα σήριαλ για να μπούμε σε κάθε σπίτι

Τούρκος υπουργός: Δίνουμε δωρεάν τα σήριαλ για να μπούμε σε κάθε σπίτι

από admin

Αναδημοσίευση από το news247

Με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, τα τουρκικά σήριαλ δίνονται δωρεάν προκειμένου να προωθηθεί η τουρκική κουλτούρα.

Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Abdurrahman Arιcι, που επισήμανε ότι με τις “τουρκικές σειρές μπορούμε να μπούμε σε κάθε σπίτι και να διαδώσουμε την επιρροή της τουρκικής κουλτούρας“.

Σε μια προσπάθεια να δείξει τα πρώτα θετικά δείγματα της τηλεοπτικής “εισβολής”, επισήμανε, σύμφωνα με τη hurriyetdailynews.com, πως πολλοί τουρίστες από χώρες της Μέσης Ανατολής, όταν πηγαίνουν στην Τουρκία για διακοπές, επισκέπτονται και τα μέρη όπου οι τηλεοπτικές σειρές έχουν γυριστεί.

Η Τουρκία έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με επτά εταιρείες για αγορά τηλεοπτικών σειρών, ταινιών και ντοκιμαντέρ για όλο τον κόσμο, σημείωσε μιλώντας στη συνεδρίαση του Skal Antalya Club.

Σύμφωνα με άρθρο στην καθημερινή εφημερίδα Radikal, τα έσοδα από το εξαγόμενο τηλεοπτικό προϊόν της Τουρκίας ανέρχονται σε συνολικά 60 εκατομμύρια δολάρια και ο στόχος είναι να αυξηθεί το ποσό αυτό σε 100 εκατομμύρια δολάρια.

Η σειρά “Muhteşem Yüzyıl”, που προβάλλεται και στην Ελλάδα με τίτλο “Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής” και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, είναι ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες και το υπουργείο, σύμφωνα με τον Abdurrahman Arιcι, θα ήθελε να προβληθεί και στο Κιργιστάν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Common sense 19 Οκτωβρίου 2012 - 20:25

Τελικά από το αρθράκι αυτό δεν είναι κατανοητό σε έναν απλό αναγνώστη αν τελικά τα τουρκικά σήριαλ παρέχονται δωρεάν ή αγοράζονται επί πληρωμή (ίσως μικρή αλλά πάντως όχι δωρεάν). Στην αρχή αναφέρεται η δήλωση συγκεκριμένου τούρκου υπουργού ότι με απόφαση τής κυβέρνησής τους δίδονται δωρέαν για να προωθηθεί η τουρκική “κουλτούρα” στο εξωτερικό αλλά κατόπιν αναφέρεται ότι επτά εταιρείες έχουν υπογράψει συμφωνίες αγοράς από την οποία θα προκύψουν έσοδα 60 εκ. δολλαρίων ενώ στόχος είναι να αυξηθούν αυτά στα εκατό.
Τελικά αν κάποιος γνωρίζει ας μας διευκρινίσει παρακαλώ αν τελικά οι σειρές αυτές διατίθενται δωρεάν ή είναι προς πώληση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ