Αρχική » Το κίνημα Άρδην ανακοινώνει την υποψηφιότητα του Γ. Καραμπελιά για τον δήμο Αθηναίων

Το κίνημα Άρδην ανακοινώνει την υποψηφιότητα του Γ. Καραμπελιά για τον δήμο Αθηναίων

από Άρδην - Ρήξη

Το κίνημα Άρδην ανακοινώνει την υποψηφιότητα του Γιώργου Καραμπελιά για τον δήμο Αθηναίων. Τις επόμενες μέρες μέρες θα δημοσιευτεί η διακήρυξη της δημοτικής κίνησης Αθήνα για την Ελλάδα.

 

Απέναντι στην παρακμή της Ελλάδας και της Αθήνας, πατριωτική Αναγέννηση

του Γιώργου Καραμπελιά

Η απόφαση να παρουσιάσουμε ένα ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Δήμου της Αθήνας που να αντιστρατεύεται την παρακμή που πνίγει τους Έλληνες, τόσο στην Αθήνα όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, ανταποκρίνεται σε ένα σύνολο από ανάγκες και παραδοχές.

Είναι ανάγκη να αρχίσει να συγκροτείται και στο πολιτικό πεδίο μία πρόταση που να αντιστρατεύεται τον κυρίαρχο εθνομηδενισμό και καθεστωτισμό, και παράλληλα να μην επιτρέπει σε φασιστικές, φασίζουσες και πατριδοκαπηλικές αντιλήψεις να μονοπωλούν τα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Αυτό που έγινε μέσα από τον μεγάλο πατριωτικό ξεσηκωμό και την καθολική εναντίωση στη Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά και στο πολιτικό πεδίο, παρά τον πόλεμο που θα εξαπολύσουν για να το εμποδίσουν ή να το συκοφαντήσουν όλα τα εγχώρια και ξένα συνασπισμένα συμφέροντα.

Δυστυχώς, ένα πολιτικό κίνημα, ικανό να αντιπαρατεθεί ανοικτά, να ανατρέψει το κυρίαρχο πολιτικό σκηνικό και να εγκαινιάσει μια νέα ιστορική περίοδο για την Ελλάδα, δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί στον τόπο μας. Βέβαια καταβάλλονται αρκετές προσπάθειες από διαφορετικές κατευθύνσεις, όμως παραμένουν ακόμα ασυντόνιστες και δεν μπορούν να ενοποιηθούν σε ένα ενιαίο και διακριτό πολιτικό σχήμα, το οποίο να μπορεί να πείσει τον ελληνικό λαό.

Εμείς από το Άρδην, εδώ και δεκαετίες πασχίζουμε να διαμορφωθεί ένας ιδεολογικός και πολιτικός πόλος που θα παρεμβαίνει στο ιδεολογικό και πολιτικό τοπίο μιας παρακμασμένης Ελλάδας. Με μια τέτοια στόχευση έχουμε αποδυθεί σε έναν πολύπλευρο ιδεολογικό αγώνα με έντυπα (Άρδην, Ρήξη, Λόγιος Ερμής), βιβλία, παρεμβάσεις, εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, ώστε να διαμορφωθεί ένα απαραίτητο ιδεολογικό και οραματικό υπόστρωμα, ικανό να αντιμετωπίσει τον κυρίαρχο –σε Πανεπιστήμια, ΜΜΕ και κόμματα– εθνομηδενισμό· αγώνα στον οποίο συμπορευτήκαμε επί πολλά χρόνια με πολλούς φίλους και ομάδες.

Παράλληλα, επί δεκαετίες, συμμετέχουμε σε πολιτικές κινητοποιήσεις, που αφορούν τόσο τα εθνικά θέματα –από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας μέχρι τον Οτσαλάν, το Σχέδιο Ανάν κ.λπ.– όσο και την οικονομικο-κοινωνική λαίλαπα των μνημονίων, με τη συμμετοχή μας στη «Σπίθα», του Μίκη Θεοδωράκη, όσο και στο κίνημα των «αγανακτισμένων». Εξάλλου, από τις δημοτικές εκλογές του 2014, παρουσιάσαμε δημοτικούς συνδυασμούς σε μεγάλες πόλεις (π.χ., Πάτρα και Θεσσαλονίκη) ή συνδεθήκαμε πολιτικά με υπάρχουσες δημοτικές κινήσεις («Σπάρτακος» στην Κομοτηνή), ενώ από το Φθινόπωρο του 2016 προχωρήσαμε και στη συγκρότηση του Κινήματος Άρδην που έχει καταθέσει τον τίτλο του στον Άρειο Πάγο. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια δοκιμάσαμε επανειλημμένα να διαμορφωθεί, είτε με τη μορφή μετώπου είτε ακόμα και εκλογικής σύμπραξης, κάποιο πολιτικό σχήμα που να μπορεί να εμφανιστεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, χωρίς όμως αυτό να καταστεί δυνατό.

Oλοι οι φίλοι του Άρδην αλλά και αρκετοί φίλοι μας από τον ευρύτερο δημοκρατικό, πατριωτικό χώρο κρίναμε ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κάποια επιπλέον ουσιαστικά βήματα για την πολιτική συγκρότηση του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου, στην οποία να συμβάλουμε και εμείς. Σε αυτά τα πλαίσια, και αφού διερευνήσαμε και συνεχίζουμε να διερευνούμε τη δυνατότητα μιας ευρύτερης συνεννόησης στο γενικό πολιτικό πεδίο, αποφασίσαμε να παρέμβουμε στις εκλογές του δήμου της Αθήνας με τη δική μου υποψηφιότητα, και έναν δημοτικό συνδυασμό με ευρύτερο χαρακτήρα και απεύθυνση, που να αποτελεί, έστω εν μέρει, ένα επιπλέον πολιτικό βήμα στη συγκρότηση του πατριωτικού δημοκρατικού χώρου που τόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας.

 ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Επιλέξαμε την κάθοδο στον δήμο της Αθήνας, γιατί με αυτή εξασφαλίζονται ορισμένες προϋποθέσεις. Αρχικώς, διότι η πολιτική αντιπαράθεση στον Δήμο Αθηναίων ενέχει και έναν ευρύτερο πολιτικό χαρακτήρα. Απέναντι σε τρεις συστημικούς υποψηφίους (εκ των οποίων ο ένας δελφίνος της Νέας Δημοκρατίας) που έχουν το ίδιο ή ανάλογο πολιτικό προφίλ, εκείνο της παγκοσμιοποιημένης και αποεθνικοποιημένης Αθήνας των ΜΚΟ, και από την άλλη πλευρά στη φοβική ή φασιστική αναδίπλωση, είναι δυνατό και πρέπει να υπάρξει μια εναλλακτική πρόταση. Μια εναλλακτική πρόταση που να συνδυάζει την εμμονή στην παράδοση και το άνοιγμα στην ελληνική οικουμενικότητα και τον πολιτισμό, τον πατριωτισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Και οι εκλογές στην Αθήνα, ταυτόχρονα πρωτεύουσα του υπαρκτού ελληνισμού και μια πόλη με χιλιάδες προβλήματα και ανάγκες, επιτρέπουν τον συνδυασμό και τη σύνθεση ανάμεσα στον ελληνισμό και την τοπικότητα, το καθολικό όραμα και τη συγκεκριμενοποίησή του στις γειτονιές της Αθήνας:

Η απόρριψη του υδροκεφαλισμού και του παρασιτισμού που καταστρέφει την Ελλάδα και μιας Αθήνας χωματερής της παγκοσμιοποίησης και του airbnb, πρέπει  να συνοδευτεί με συγκεκριμένα μέτρα αποκέντρωσης και ενίσχυσης  της γειτονιάς.

Η εμμονή στο δημογραφικό ζήτημα και τη φυγή των νέων, ως των κορυφαίων στοιχείων της ελληνικής παρακμής, θα πρέπει να εξειδικευτεί στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων από τον δήμο της Αθήνας για την ενίσχυση των νέων ζευγαριών και την επιστροφή των κατοίκων στις γειτονιές που έχουν εγκαταλείψει·

Μια πρόταση που θα συνδυάζει τη γενική αναφορά στο μεταναστευτικό πρόβλημα με τις συγκεκριμένες προτάσεις για την απογκετοποίηση πολλών περιοχών του κέντρου της Αθήνας·

Η επισήμανση της σημασίας της ορθοδοξίας για τον ελληνισμό θα πρέπει να εξειδικευτεί στη διασύνδεση των δήμων και των κοινωνικών υπηρεσιών με το κοινωνικό έργο των ενοριών, σε αντίθεση με την ολοκληρωτική παράδοση των κοινωνικών υπηρεσιών στις ποικιλώνυμες και αδρά αμειβόμενες ΜΚΟ·

Η αλληλεγγύη και η σημασία του κοινοτισμού και της κοινοτικής παράδοσης των Ελλήνων, συνδεδεμένη με την αντιμετώπιση του ζητήματος των αστέγων και της φτώχιας δίπλα στη σπατάλη και τη χλιδή·

Η επικέντρωση στη διαχρονική πολιτισμική παράδοση χιλιετιών και η παρέμβαση σε μια πόλη όπου ο πολιτισμός κινείται ανάμεσα στα «παλλόμενα πέη» των ποικιλώνυμων Γιαν Φαμπρ και τα σαρβάιβορ που έχουν κατακλύσει τον τηλεοπτικό ορίζοντα. Προτάσσοντας έναν πολιτισμό σύγχρονο, αλλά ταυτόχρονα ριζωμένο στην ελληνική διαχρονία, με έργα που θα επιμένουν στην συνέχεια του πολιτισμού της Αθήνας ως της πόλης του Σωκράτη, της Αγίας Φιλοθέης, του Μακρυγιάννη και του Σεφέρη.

Η σύνδεση του συνολικότερου κυκλοφοριακού προβλήματος της χώρας, και των τεράστιων πόρων που σπαταλούνται, με την καθημερινή, απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών της Αθήνας, κ.λπ., κ.λπ.·

Η άρνηση του αυτιστικού μοντέλου του εγκλωβισμού της νεολαίας στο αποξενωτικό σύστημα των σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων, θα πρέπει να προβάλλει ως εναλλακτική λύση μια νέα κοινωνικότητα και την πολιτισμική δραστηριότητα της νέας γενιάς.

Ως χώρα και ως λαός δεν έχουμε πλέον άλλα περιθώρια ούτε άλλο δρόμο πέρα από τη μεταβολή του πολιτισμικού μας κεφαλαίου στο τελευταίο όπλο για την επιβίωσή μας. Εν ολίγοις, μια πρόταση που θέλει να συνδυάσει  το όραμα μιας Αθήνας, μητρόπολης του ελληνισμού το 2021, διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση, σε μια Ελλάδα αποκεντρωμένη και ζωντανή μέχρι το τελευταίο χωριό,  σε διασύνδεση  με την καθημερινότητα όλων, σε μια αξιοβίωτη πόλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

15 ΣΧΟΛΙΑ

Βασίλειος Λιάκος 4 Μαρτίου 2019 - 22:10

Εύγε! Πολύ ευχάριστη είδηση.Αν ήμου Αθηναίος θά τόν ψήφιζα….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθανασία Μαυρομμάτη 4 Μαρτίου 2019 - 22:34

Eπιτέλους! Με χαρά και συγκίνηση υποδεχόμαστε αυτή την υποψηφιότητα, το πρώτο καλό νέο για την πατρίδα μας εδώ και καιρό. Θερμά συγχαρητήρια για την απόφαση αυτή του Άρδην και του κ. Καραμπελιά, είμαστε ανεπιφύλακτα μαζί σας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώργος Παπαϊωάννου 5 Μαρτίου 2019 - 00:45

Είμαι μαζί σας! Καλή επιτυχία!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πάνος Ασημακοπουλος 5 Μαρτίου 2019 - 01:35

Bravo, πολλή καλή κίνηση του Αρδην. Επιτέλους να γίνουν περισσότερο γνωστές οι πατριωτικές φωνες. Ο κύριος Καραμπελιάς έχει λογο, έχει γνώσεις, ξέρει την κοινωνία και την ιστορία του Έθνους μας. Καλή επιτυχια κύριε Καραμπελια, μαζί σας , έγινε η αρχή πιστευω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δάφνη Ιωαννου 5 Μαρτίου 2019 - 08:09

Αντε μπράβο… αργήσατε, αλλά το αποφασίσατε. — Με κάποιον σκληρό αγώνα, θα έχουμε αφορμές ελπίδας.. —

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γρηγόρης Ανδρής 5 Μαρτίου 2019 - 13:15

Εύγε για την πατριωτική σου στάση στα Εθνικά και κοινωνικά θέματα. Σου εύχομαι καλή επιτυχία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΝΙΚΗΤΑΣ 5 Μαρτίου 2019 - 15:33

Καλή επιτυχία. Εύχομαι και κάθοδος άρδην στις βουλευτικές εκλογές

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δημοσθένης Τζώρτζης 5 Μαρτίου 2019 - 17:59

Καλή επιτυχία!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γερασιμος 5 Μαρτίου 2019 - 19:24

Η σκέψη συναντά τον πατριωτισμό και την πράξη.
Καλή επιτυχία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ομογενης 5 Μαρτίου 2019 - 22:46

Καλή επιτυχία , πολύ ευχαριστο.
Γιωργος Καραμπελιας, ενας άξιος σωστός πατριώτης.
Ελπίζω το Αρδην να κατεβει στις βουλευτικές. Ο οικουμενικός Ελληνισμός ζητά συμμετοχη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βασίλης Δ. Μπαρτάς 6 Μαρτίου 2019 - 19:02

Ανάμεσα στις συμπληγάδες πέτρες του εθνομηδενισμού και του νεοφιλευθερισμού που συρρικνώνουν διαρκώς το Πατριωτικό φρόνημα του Ελληνισμού και απειλούν την Εθνική του υπόσταση σε Ελλάδα και Κύπρο, η κάθοδος του Κινήματος Άρδην στις Δημοτικές εκλογές της Αθήνας είναι μία πρώτη αναλαμπή για ανάκαμψη και ανά(σ)ταση των Ελλήνων. Εύχομαι κάθε δυνατή επιτυχία και να δούμε το Πατριωτικό Δημοκρατικό μέτωπο και στις Εθνικές εκλογές.

ΕΘΝΙΚΉ ΑΦΎΠΝΙΣΗ ΤΏΡΑ – ΌΧΙ ΆΛΛΗ ΣΥΡΡΊΚΝΩΣΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Α.Δ.Δ. 6 Μαρτίου 2019 - 23:37

Επιτέλους, ένα ευχάριστο νέο!
Όσοι αγωνιούμε για την μοίρα αυτού του έθνους θα στηρίξουμε την προσπάθειά σας, σε όλα τα επίπεδα και θέλουμε να δούμε ψηφοδέλτιο του ΑΡΔΗΝ και στις βουλευτικές εκλογές!
Καλή επιτυχία!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθανάσιος - Πάτρα 7 Μαρτίου 2019 - 01:18

Καλή τύχη καπετάν Γιώργο.
Μακάρι να επιτύχεις, σε χρειαζόμαστε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Π. Γ. Πρωτοπαππάς 8 Μαρτίου 2019 - 00:45

Π. Γ. Πρωτοπαππάς
τηλ. 6944367970 Αθήναι, 7-3-2019
Κύριο Γεώργιο Καραμπελιά
Αγαπητέ κύριε Καραμπελιά,
Είδα με μεγάλο ενδιαφέρον το βίντεο που αναρτήσατε για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας στον Δήμο Αθηναίων. Ανέγνωσα επίσης και το σχετικό γραπτό κείμενό σας.
Πράγματι το κορυφαίο αξίωμα του Δημάρχου της πλέον ιστορικής πρωτεύουσας των Ελλήνων , θα μπορούσε να προσλάβει τεράστια αίγλη, αν ο Λαός των Αθηνών το ανέθετε σε έναν αποδεδειγμένως έντιμο και ενεργό πολίτη, που εμφορείται από πατριωτικές και συνάμα γνησίως δημοκρατικές και κοινωνικά δίκαιες ιδέες.
Θα μπορούσε με βεβαιότητα μια τέτοια ευτυχής λαϊκή επιλογή να αποτελέσει την αφετηρία για την ανασύνταξη των χρονίως κατακερματισμένων και αποπροσανατολισμένων πατριωτικών δυνάμεων, ώστε να ανατραπεί η καταστροφική για την χώρα μας επέλαση των κάθε αποχρώσεως εθνομηδενιστών και αρνησιπάτριδων.
Εχοντας υπ’ όψη μου, πλην άλλων, την σημαντική παρουσία σας στον εκδοτικό χώρο και το σοβαρό συγγραφικό έργο σας, θα παρακαλούσα να μου επιτρέψετε τις ακόλουθες σκέψεις επί της παραπάνω ανακοινώσεώς σας.
Καταρχάς θα ήθελα να πω, ότι δεν θα μπορούσε να αμφισβητηθούν οι τοποθετήσεις σας, ως προς την εκτίμηση της γενικής καταστάσεως της πόλης και ως προς την κατεύθυνση, που ενδείκνυται να ακολουθήσει η διοίκηση του Δήμου για την βελτίωση της εικόνας της, όπως σήμερα ενδεικτικά και θλιβερά την υπογραμμίζει η κεντρική και πάλαι ποτέ σφύζουσα από ζωή οδός Σταδίου, και των ανατροπή των άκρως δυσμενών εν γένει όρων διαβίωσης και κίνησης των δημοτών, των εργαζομένων σ’ αυτήν και των επισκεπτών της. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι χρειάζεται να αλλάξει η “φιλοσοφία” της διοίκησης για να διασωθεί ή να βελτιωθεί ό,τι είναι δυνατόν, στην πόλη αυτή, που είναι λίκνον του παγκόσμιου πολιτισμού.
Πιστεύω κ. Καραμπελιά, ότι εσείς περισσότερο από άλλους εκ των νυν συνυποψηφίων Δημάρχων, πλαισιούμενος από ένα συμπαγές και εμπνευσμένο επιτελείο συνεργατών, που αγαπούν την Αθήνα και την Ελλάδα, θα μπορούσατε να ανοίξετε τον δρόμο για νέους ορίζοντες.
Θα ήθελα όμως να κάμω και μία παρατήρηση, επί του ακόλουθου, κατά την γνώμη μου, κρίσιμου και κυρίαρχου στην εποχή μας θέματος, που διχάζει την Ευρώπη, χάριν βαθύτερου προβληματισμού.
1.- Στο βίντεο καταγγέλλετε : “… την συγκέντρωση των μεταναστευτικών ροών μόνο στα κέντρα της πόλης και όχι μια πραγματική διασπορά τους σε όλη τη χώρα και κυρίως στις συνοικίες εκείνων που έφεραν τους μετανάστες εδώ και οι οποίοι κάθονται απέξω κα μιλούν με ευκολία για κάτι τέτοιο …”.
2.- Στο κείμενο προτείνετε : “Μια πρόταση που θα συνδυάζει τη γενική αναφορά στο μεταναστευτικό πρόβλημα με τις συγκεκριμένες προτάσεις για την απογκετοποίηση πολλών περιοχών του κέντρου της Αθήνας. Η επισήμανση της σημασίας της ορθοδοξίας για τον ελληνισμό θα πρέπει να εξειδικευτεί στη διασύνδεση των δήμων και των κοινωνικών υπηρεσιών με το κοινωνικό έργο των ενοριών, σε αντίθεση με την ολοκληρωτική παράδοση των κοινωνικών υπηρεσιών στις ποικιλώνυμες και αδρά αμειβόμενες ΜΚΟ”.
Π α ρ α τ ή ρ η σ η :
1.- Πρόκειται για … “μεταναστευτικές” ροές ή για βίαιες ματακινήσεις καθημαγμένων ενίοτε πληθυσμών, διακινούμενων άνωθεν μεθοδευμένα και επικερδώς, δια της έκνομης παραβιάσεως των συνόρων κυρίαρχων – υποτίθεται – κρατών, προς την Ελλάδα και όχι μόνον, από αυτούς ακριβώς που καταστρέφουν με κατακτητικούς πολέμους ή εκμεταλλεύονται ως προτεκτοράτα τις χώρες τους (Ιδετε Ερντογκάν, ΗΠΑ και τους συν αυτοίς) ;;
2.- Το θέμα είναι ποιός θα διαχειρίζεται τα κονδύλια για τις δήθεν … “μεταναστευτικές” ροές (δηλαδή οι διαβόητες ΜΚΟ ή οι ενίοτε εθνομηδενιστικές και πολιτικά διαβρωμένες διοικήσεις των Δήμων και η Εκκλησία) ή αντιθέτως επιβάλλεται :
α) η σφοδρή καταγγελία της κακόβουλης και διαβρωτικής μεθοδεύσεως των εν λόγω βίαιων μετακινήσεων, με σκοπό την πρόδηλη πλέον “αντικατάσταση πληθυσμών”, για ευνόητους πλέον λόγους “διαχειρίσεως” αυτών, και
β) η στήριξη των υπό δοκιμασία λαών να επιστρέψουν κα να ζήσουν ειρηνικά στις πατρίδες τους ;;
Περισσεύει δυστυχώς, αν εξαιρέσουμε τις ασύγγνωστες πλέον ιδεοληψίες, η υποκρισία της άκρως εμπορευματοποιημένης δήθεν … “αλληλεγγύης” και ο φαρισαϊσμός !!
Με εκτίμηση
Π. Γ. Πρωτοπαππάς

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελίνα 18 Μαρτίου 2019 - 23:18

Καλή Αρχή σε ένα δύσκολο αγώνα, όπου τα διαφημιστικά σλόγκαν θα δώσουν τον ρυθμό και οι επαγγελματικές φωτογραφήσεις και βίντεο θα αναδείξουν τον πιο όμορφο και ελκυστικό υποψήφιο – τον νικητή. Ο κόσμος πια καταναλώνει εικόνες και καθοδηγείται από συνθήματα. Η άλλη προσέγγιση θα δοκιμαστεί.
Ο λόγος και η σκέψη θα αντιπαρατεθούν με την διαφήμιση και την ψυχολογία της μάζας. Δύσκολος ο αγώνας για μια ανατροπή τόσο των εργαλείων προσέγγισης ψηφοφόρων όσο και του ήθους στην διαχείριση δημόσιων αγαθών και υποθέσεων. Η πολιτική είναι μια δύσκολη τέχνη και ένας άνθρωπος με μια μακρά διαδρομή προσφοράς όπως ο κ Καραμπελιάς εύχομαι να έχει την ευκαιρία να την ασκήσει. Καλή επιτυχία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ