Αρχική » Το ΕΛΙΑΜΕΠ ανέλαβε την Εθνική Ασφάλεια!

Το ΕΛΙΑΜΕΠ ανέλαβε την Εθνική Ασφάλεια!

από Άρδην - Ρήξη

Από την Ρήξη φ. 155

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Θάνος Ντόκος ανέλαβε τα καθήκοντα του αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας. Μεταξύ άλλων ο κ. Ντόκος έχει διατελέσει Διευθυντής Ερευνών και Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) για είκοσι ολόκληρα χρόνια (1999-2019). Έχει ταυτιστεί, δηλαδή με το περίφημο ΕΛΙΑΜΕΠ που εύστοχα θα μπορούσε να ονομάζεται Ελληνικό Ίδρυμα Αμερικανικής Εξωτερικής Πολιτικής.
Σε μια περίοδο που το δόγμα του απομονωτισμού τείνει να γίνει κυρίαρχο στις ΗΠΑ και που ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ το εφαρμόζει τόσο χοντροκομμένα, εγκαταλείποντας στην Βόρεια Συρία τους Κούρδους και χαριεντίζεται με τον νεο-σουλτάνο Ερντογάν, η ελληνική κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει τίποτα. Άντι να λάβει τα μηνύματα και να προσανατολιστεί σε μια εξωτερική πολιτική πιο πολυδιάστατη, εγγύτερα στην Γαλλία, να ρίξει πάλι γέφυρες επικοινωνίας με την Ρωσία μετά τις ανοησίες Τσίπρα και Κοτζιά που έδιωξαν τους Ρώσους πρεσβευτές και πάνω από όλα να έχει ως αποκλειστική πυξίδα το εθνικό συμφέρον Ελλάδας και Κύπρου, η κυβέρνηση επιμένει ηλιθίως στην απόλυτη ταύτιση με τις ΗΠΑ. Κάθε μέρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας αποδεικνύει πόσο λίγη είναι για τις απαιτήσεις της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ 16 Νοεμβρίου 2019 - 17:12

Σωστά αυτά που λέτε αλλά εδώ που τα λέμε ταύτιση με τις ΗΠΑ του Τραμπ είναι σα να είσαι φιλαράκι και σύμμαχος της Ρωσίας του Πούτιν…. Άμα είναι ευχαριστημένος κι ικανονποιημένος με την Ψωροκώσταινα και την Μεγαλόνησο ο “πλανητάρχης” μπορεί να ψιθυρίσει κανά καλό λόγο στο αυτί του νεοτσάρου και ίσως-ίσως γιατί όχι και του νεοσουλτάνου κολλητού του… Εκεί έχουμε καταντήσει και κατά τα λοιπά… άβε Macedonia the Great, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν! Να είσθε καλά…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ