Αρχική » ΟΧΙ στην εγκατάσταση μεταναστευτικών πληθυσμών σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο

ΟΧΙ στην εγκατάσταση μεταναστευτικών πληθυσμών σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο

από Άρδην - Ρήξη

Ανακοίνωση Άρδην

Τα όσα συμβαίνουν στα εθνικά ευαίσθητα νησιά μας απειλούν την εθνική συνοχή και την εθνική ακεραιότητα και αποτελούν πολύ ξεκάθαρη προειδοποίηση για το μέλλον όλης της χώρας. Το μεταναστευτικό-προσφυγικό συνιστά το σημαντικότερο όπλο της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας.

Τα ελληνικά συστημικά κόμματα έχουν αποδεχθεί τον «καταμερισμό εργασίας» που επιβάλλει ο γερμανο-τουρκικός άξονας Μέρκελ-Ερντογάν, και τα ιδρύματα τύπου Σόρος: η Ελλάδα θα υλοποιεί μια πολιτική «ανοιχτών συνόρων», και θα μεταβληθεί στο hot spot της Ευρώπης. Έτσι, από τους 125.000 παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες της Ευρώπης το 2019, οι 75.000 εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας!

Η Τουρκία, με την προώθηση μουσουλμανικών πληθυσμών στο εσωτερικό της Ελλάδας και προπαντός στα ακριτικά νησιά, αποκτά βάσεις για να προωθήσει τις επεκτατικές της διαθέσεις μέσα στη χώρα. Η Γερμανία στήνει έναν τόπο διαλογής εργατικού δυναμικού, φορτώνοντας το κόστος στους Έλληνες. Οι ΜΚΟ και άλλοι καλοθελητές αλωνίζουν φροντίζοντας πάντα να συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη μετανάστευση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα κέρδη και η μακροημέρευσή τους.

Και η ελληνική κυβέρνηση, μετά από τον βαθύ ύπνο των τελευταίων μηνών, απαντά με επιπλέον «δομές» στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου παραγνωρίζοντας τη θέληση των κατοίκων. Όσο για τις μεταφορές στα ηπειρωτικά, θα ανακουφίσουν πρόσκαιρα τα νησιά αλλά θα οδηγήσουν στη δημιουργία και άλλων «γκρίζων περιοχών» στην ενδοχώρα.

Επομένως, πρέπει να μπει φραγμός στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση:

  • Η Ελλάδα οφείλει να καταγγείλει την Τουρκία ως κράτος-δουλέμπορο και να βάλει veto στην οικονομική βοήθεια που εισπράττει η τελευταία από την Ευρωπαϊκή Ένωση (πάνω από 6 δισεκ. ευρώ μέχρι σήμερα) ώστε να την υποχρεώσει σε έλεγχο των ροών στις τουρκικές ακτές και σε επαναπατρισμούς.
  • Θα πρέπει να προβεί σε κυρώσεις εναντίον των χωρών που αρνούνται τους επαναπατρισμούς, όπως το Πακιστάν και να προχωρήσει σε έλεγχο-διακοπή των εμβασμάτων.
  • Το θαλάσσιο φράγμα ίσως θα έχει κάποια αποτελέσματα αλλά δεν επαρκεί. Η Ελλάδα διαθέτει θαλάσσια σύνορα και μπορεί και πρέπει να τα διαφυλάξει.
  • Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η ανάμειξη των ΜΚΟ στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, μια και η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που έχει εκχωρήσει τη διαχείρισή του σε οργανώσεις ιδιωτών, που κερδίζουν από τη διαιώνισή του. Ούτε η Τουρκία δεν δέχεται την ανάμειξή τους. Η ελληνική πολιτεία, κράτος και αυτοδιοίκηση, πρέπει να αναλάβει η ίδια τη διαχείρισή του. ΜΚΟ δρουν σε χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο, στην Αφρική και την Παλαιστίνη, και όχι στην Ευρώπη.
  • Θα πρέπει να υπάρξει περιορισμός ή κατάργηση επιδομάτων και ενοικιάσεων από τις ΜΚΟ, γιατί αποτελούν παράγοντα έλξης των μεταναστών.
  • Πρέπει να πραγματοποιείται ταχύτατη εξέταση των αιτήσεων ασύλου, να καταργηθεί το Δουβλίνο 2 και να ισοκατανέμονται στην Ευρώπη, επαναπατρισμοί και οι παράνομοι μετανάστες θα πρέπει να διαμένουν σε κλειστά κέντρα μέχρι τον επαναπατρισμό τους.
  • Η δημιουργία των νέων κλειστών κέντρων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αποτελεί μία αδιέξοδη πολιτική που ανοίγει την όρεξη στην Τουρκία, με τη σταδιακή εγκατάσταση μουσουλμανικών πληθυσμών, και θα οδηγήσει στην εκδίωξη του ελληνικού πληθυσμού. Υπάρχουν και άλλες λύσεις εκτός από τη μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Είναι η σταδιακή εγκατάσταση των δομών σε άλλα νησιά, μη κατοικημένα ή με μικρό πληθυσμό, και πάντως μακριά από τα σύνορα, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα κάνουν ανετότερη την προσωρινή διαβίωση των μεταναστών ενώ θα λειτουργούν αποτρεπτικά για την είσοδο νέων ροών στη χώρα. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν πρέπει να διαιωνιστεί η παρουσία τους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Όπως συμβαίνει και στη Θράκη, εκεί, δεν πρέπει να επιτρέπεται εγκατάσταση μεταναστευτικών πληθυσμών.

Εκείνο που η κοινωνία απαιτεί είναι να εγκαταλειφθεί η πολιτική των ανοιχτών συνόρων. Το μεταναστευτικό-προσφυγικό δεν απλώς ανθρωπιστικό ζήτημα, που είναι πραγματικό αλλά πρωτίστως ζήτημα εθνικής επιβίωσης, αποτροπής του τουρκικού επεκτατισμού και  συνταγματικό δικαίωμα των Ελλήνων του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Κι αν οι δυνάμεις του δημοκρατικού πατριωτισμού, που εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, δεν αναλάβουν την αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος, τότε θα ξαναφουντώσουν οι φασιστικές ομάδες, όπως έγινε παλιότερα στον Άγιο Παντελεήμονα και οι οποίοι στρέφουν την αγανάκτηση ενάντια στους μετανάστες-πρόσφυγες και όχι σε αυτούς που τους διακινούν. Αυτοί προσφέρουν το καλύτερο άλλοθι στους «οικονομισάριους» ψευδοανθρωπιστές που επισείουν τον μπαμπούλα του «ρατσισμού» ενάντια σε όσους θέλουν να διατηρήσουν τον έλεγχο της πατρίδας τους.

 

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο. ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ

ΟΧΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

 

Κίνημα ΑΡΔΗΝ

Αθήνα 13 Φεβρουαρίου 2020

 

Κείμενο που μοιράστηκε στην συγκέντρωση των νησιωτών την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

γ 13 Φεβρουαρίου 2020 - 17:32

Την εμφάνιση τους στη συγκέντρωση των νησιωτών του Βορείου Αιγαίου έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, έκαναν ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Παναγιώτης Λαγός επιχειρώντας να στήσουν ένα ακόμη ψηφοθηρικό σόου, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν.
Πάρα το γεγονός πως δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα, αφού υπενθυμίζεται πως οι δύο υπόδικοι δεν βρίσκονται πλέον μαζί στην ίδια οργάνωση, στάθηκαν ανάμεσα στους νησιώτες. Αρχικά υπήρξαν ελάχιστοι που συνομίλησαν μαζί τους, όμως ήταν εμφανές πως αμφότεροι ήταν ανεπιθύμητοι για τους περισσότερους από τους συγκεντρωμένους.
Τελικά αυτό έγινε ξεκάθαρο όταν με μια από τις ντουντούκες ζητήθηκε “να αποχωρήσουν οι φασίστες από τη συγκέντρωσή μας. Δεν έχουμε καμία σχέση με δολοφόνους”. Η συντριπτική πλειοψηφία του πλήθους χειροκρότησε και φώναξε “Έξω τώρα η Χρυσή Αυγή” και έτσι μετά από λίγα λεπτά, Λαγός και Κασιδιάρης αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.
https://www.news247.gr/koinonia/apotychimeno-psifothiriko-sooy-kasidiari-lagoy-sygkentrosi-nisioton.7582944.html

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ