Αρχική » O Γ. Καραμπελιάς στο militaire: “Η Ελλάδα παίζει τα ρέστα της” (βίντεο)

O Γ. Καραμπελιάς στο militaire: “Η Ελλάδα παίζει τα ρέστα της” (βίντεο)

από Γιώργος Καραμπελιάς

“Αν δεν αποκτήσουμε ένα νέο εθνικό αφήγημα, στην Ελλάδα όπως την ξέρουμε, μένουν 20-30 χρόνια ζωής”. Η πρόβλεψη από έναν άνθρωπο που δεν φοβήθηκε να “ταξιδέψει” σε πολλούς “ιδεολογικούς ωκεανούς”, αλλά να έχει ως βάση της σκέψης του, πάντα τον πατριωτισμό. Ο Γιώργος Καραμπελιάς συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής, έζησε τη δεκαετία του ’60 συμμετέχοντας στη Νεολαία Λαμπράκη. Βρέθηκε στο Παρίσι όπου εργάστηκε σε εφημερίδα υπό τη διεύθυνση του Ζαν Πωλ Σαρτρ. Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα, φυλακίστηκε και επιστρέφοντας στην Ελλάδα και για τις πολιτικές του ιδέες και πράξεις τον “κατέταξαν” ως αναρχικό. Όπως λέει ο ίδιος στη συνέντευξή του στο Militaire.gr, “τότε δεν είχα τον αποκλεισμό που έχω από τότε που με θεωρούν εθνικιστή”! Ο κ. Καραμπελιάς μιλά για τον τουρκικό κίνδυνο, τις ελληνικές πολιτικές ελίτ και τον πατριωτισμό τους, το μεταναστευτικό-προσφυγικό για το οποίο υποστηρίζει ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί δραστικά. Είναι υπέρ της μεταφοράς μεταναστών σε νησιά του Αιγαίου. Πιστεύει ότι ζούμε το 1204 του Βυζαντίου, το οποίο όπως μας θυμίζει ακολούθησε το 1453. Γι΄ αυτό και καλεί σε κινητοποίηση του κόσμου για όσα έρχονται. Όπως λέει “η Ελλάδα παίζει τα ρέστα της”…

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ

4 ΣΧΟΛΙΑ

Αχαιος 15 Φεβρουαρίου 2020 - 12:02

Ο μοναδικος ανεξαρτητος πνευματικος πατριωτης πατερας ειναι ο Γιωργος Καραμπελιας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κωδουνα φανη 15 Φεβρουαρίου 2020 - 14:35

Η κοινή λογική αντιμετώπισης των τρεχόντων προβλημάτων έχει μετατραπεί σε κατηγορία εθνικιστή ίσως για να διογκωθούν τα προβλήματα σκόπιμα..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
foivos fo 16 Φεβρουαρίου 2020 - 01:27

Και γώ πιστεύω απόλυτα ότι η Ελλάδα παίζει το τελευταίο της χαρτί. Και το παίζει με ένα λαό έτοιμο από καιρό να παραδοθεί. Κι αυτό γιατί έτοιμη για παράδοση είναι και η αρχουσα τάξη. Όλοι μιλούν για συμβιβασμούς. Κανείς δεν μιλάει για το φόβο που όλοι έχουν. Και τον πόλεμο τον έχουν βγάλει από το καθημερινό λεξιλόγιο. Σαν να μην τον γνώρισε ποτέ η Ελλάδα. Και τον αποκλείουν όλοι σαν μέσο ακόμα και άμυνας σε μια επίθεση. Σαν να. Ην είμαστε εκ του κόσμου τούτου. Λυπηρό αλλά αληθές.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μπάμπης Παπαχαραλάμπους 16 Φεβρουαρίου 2020 - 07:46

Επιτέλους, το ΑΡΔΗΝ θα γίνει πολιτικός φορέας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ