Αρχική » Αυστραλιανό τουριστικό γραφείο υπόσχεται διακοπές στην “Οθωμανική Κρήτη”!

Αυστραλιανό τουριστικό γραφείο υπόσχεται διακοπές στην “Οθωμανική Κρήτη”!

από Άρδην - Ρήξη

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η πρακτική ενός τουριστικού γραφείου από την Αυστραλία, να διαφημίζει πακέτα διακοπών στην… Οθωμανική Κρήτη!

Την πληροφορία αλίευσε και κοινοποίησε φίλος του ardin-rixi.gr

Το Rome2Rio, είναι μία ταξιδιωτική πλατφόρμα, στην οποία ο χρήστης μπορεί να γράψει την τοποθεσία όπου βρίσκεται και εκείνην στην οποία θέλει να μεταβεί, και εμφανίζονται οι πιθανοί συνδυασμοί αεροπλάνου, πλοίου ή άλλων μέσων για την μετάβασή του.

Το πρόβλημα έρχεται στο ταξίδι… Fatih to Ottoman Crete!

Ούτε γεωγραφικά, ούτε πολιτικά, ούτε πολιτιστικά υπάρχει καμία Οθωμανική Κρήτη από την αυτυονομία της το 1898 και δη μετά την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της στην μητέρα Ελλάδα το 1912-1913.

Η ονομασία δεν δικαιολογείται ούτε από τυχόν ανάδειξη οθωμανικών μνημείων ή κάποιο tour σε αυτά (όπως αντίστοιχα γίνονται ελληνορθόδοξα προσκυνήματα στη Μικρά Ασία και τους Αγίους Τόπους), καθώς σε όλη τη σελίδα επαναλαμβάνεται ad nauseam ο όρος σε άσχετα σημεία, όπως “Ποιες αερογραμμές πετάνε για την Οθωμανική Κρήτη”, “Που μπορώ να μείνω στην Οθωμανική Κρήτη”, “Πόση ώρα διαρκεί η πτήση από το Φατίχ στην Οθωμανική Κρήτη” και ούτω καθ’ εξής.

Εμφανίζεται λοιπόν η “Οθωμανική Κρήτη” σαν επίσημο όνομα κάποιας ελληνικής επαρχίας!

Μετά την κατακραυγή και τις αντιδράσεις το πρακτορείο αναγκάστηκε να αποσύρει την διαφήμιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ

7 ΣΧΟΛΙΑ

Αυστραλεζα 2 Ιουνίου 2020 - 11:28

Καλησπέρα από Αυστραλία, εντελώς fake news έχω το app και δεν ισχύει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Της Σύνταξης 2 Ιουνίου 2020 - 12:03

Καθόλου fake news μέχρι το χθες βράδυ, ο σύνδεσμος λειτουργούσε κανονικά, φαίνεται μετά την κατακραυγή το έριξαν. ‘Αλλωστε η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Konstan Ntinos 2 Ιουνίου 2020 - 14:39

Διαμαρτυρία στο facebook και θα το αφαιρέσει αμέσως, τι περιμένουμε ακόμα, απαιτείται μια διαμαρτυρία, μια πληροφόρηση στο facebook

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελενη 10 Ιουνίου 2020 - 11:12

Βεβαίως .. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑ στο Facebook να το ρίξουν !!! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΏΡΑ !!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ιωαννης 2 Ιουνίου 2020 - 15:19

Ποιο γραφειο ειναι αυτο? πως λεγεται?? γνωριζει κανεις?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κωνσταντίνος 2 Ιουνίου 2020 - 23:03

Όσο παράξενο κι αν σάς φαίνεται η Τουρκία έχει εξελιχθεί σε Νο:1 (Number one) στην προπαγάνδα παγκοσμίως…
Και σίγουρα αυτό είναι τουρκικός δάκτυλος και συνήθη πρακτική (να γκριζαρουν) διάφορες ελληνικές περιοχές και ειδικά νησιά ώστε έτσι να χτίζουν την εξωτερική τους πολιτική, αν δεν υπάρχει αντίδραση….
Πρίν από δύο μήνες είχαν τοποθετήσει στο Google maps, τζαμί στο νησί Φαρμακονήσι, και κατόπιν κινητοποίησης και καταγγελιών στην Google map και υπουργείο εξωτερικών, η συγκεκριμένη τοποθεσία καθαρίστηκε….
Γι’αυτό απανταχού οι Έλληνες, να είναι αφυπνισμένοι σε τέτοιους είδους πράξεις, “ειδικά” από την Τουρκία…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελενη 10 Ιουνίου 2020 - 10:06

Για αυτό οι ΜΚΟ στέλνουν λαθρομετανάστες στο Φαρμακονήσι !!! Δελεάζουν ότι υπάρχει τζαμί… για να πηγαίνουν οι μουσουλμάνοι..!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ