Αρχική » Το Ισλάμ και η «μαύρη τρύπα της ιστορίας»

Το Ισλάμ και η «μαύρη τρύπα της ιστορίας»

από Βασίλης Στοϊλόπουλος

Του Βασίλη Στοϊλόπουλου

Η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» προσφέρει αυτό το Σαββατοκύριακο στους αναγνώστες της ένα βιβλίο για το Ισλάμ, προκειμένου να υπάρξει η «αποκάλυψή» του «μέσα από τη διεισδυτική μάτια του πεφωτισμένου Ηγέτη της Ορθοδοξίας, Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου». Μια πρώτη ματιά όμως στον Α΄τόμο και έχοντας παραδίπλα τον χάρτη της ισλαμικής επέκτασης μέχρι το 1500 μ.Χ. αρκεί για να τεθούν τα ερωτήματα:

• Ήταν οι Σταυροφορίες δύο αιώνων μια από ιστορικής άποψης «νόμιμη» και αναμενόμενη αντίδραση της χριστιανικής Δύσης και μια «απάντηση» στην προηγηθείσα για σχεδόν 470 χρόνια ισλαμική επιθετικότητα (632 – 1099 μ. Χ);

• Αρκούν η βαναυσότητα και οι ιμπεριαλιστικές διαθέσεις των Σταυροφόρων, που εξακολουθούν να λειτουργούν σαν αξεπέραστα «αισθήματα ενοχής» της δυτικής χριστιανοσύνης, να μετατρέπουν τον αιματοβαμμένο ισλαμικό ιμπεριαλισμό από την Ινδία και τη Δυτική Κίνα μέχρι την Ισπανία και το Μαλί σε «μαύρη τρύπα της ιστορίας» που παραμένει για κάποιους λόγους άγνωστη;

• Θα μπορούσαν οι Άραβες, οι Μαυριτανοί, οι Σελτζούκοι ή Οθωμανοί Τούρκοι να καταλάβουν τόσες χώρες (χριστιανικές, ινδουιστικές, ζωροαστρικές, βουδιστικές) χωρίς την κινητήρια επεκτατική ιδεολογία του Ισλάμ και το καλοτροχισμένο μαχαίρι της τζιχάντ; Πόσες δεκάδες εκατομμύρια «άπιστοι» σφαγιάστηκαν, πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα ή αλλαξοπίστησαν βιαίως; Κάποιοι μιλούν έως και 250 εκατομμύρια.

Μπορούν αυτά (και πολλά άλλα ακόμη) να σκεπαστούν τόσο εύκολα με γενικολογίες, ωραιοποιήσεις και συνεχείς εξωραϊσμούς;

Και το κυριότερο, μετά την πρώτη (Άραβες και Μαυριτανοί) και δεύτερη φάση (Τούρκοι και Τάταροι) του ισλαμικού επεκτατισμού, βρισκόμαστε τώρα στην έναρξη της τρίτης φάσης μέσω της μαζικής μετανάστευσης και της τρομοκρατίας από φανατικούς ισλαμιστές;

ΣΧΕΤΙΚΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

Χαράλαμπος Παπαδόπουλος 8 Ιουνίου 2020 - 20:23

Στην εποχή του ίντερνετ και του παγκόσμιου χωριού η πληροφορία διακινείται ανεμπόδιστα και ο ισλαμικός κόσμος εκτίθεται αναπόφευκτα στην αλήθεια για το τι είναι το Ισλάμ, από το ξεκίνημά του μέχρι και σήμερα. Επίσης, η αποδυνάμωση της Δύσης και η αυτονόμηση του Ισλάμ, έχει απομακρύνει τα φύλλα συκής περί αποικιοκρατίας, καημένων καταπιεσμένων μουσουλμάνων κτλ. Το τι είναι το Ισλάμ σήμερα και πάντα είναι ηλίου φαεινότερον.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimitrios G. Panagiotidis 9 Ιουνίου 2020 - 03:20

Ευπρόσδεκτο άρθρο το οποίο σαφλως ξινείται προς την σωστή κατεύθυνση, πλην όμως έρχεται με αδικαιολόγητα μεγάλη (τεράστια θα έλεγα) καθυστέρηση και φυσικά γι’ αυτό ΔΕΝ ευθύνεται κ. Στοϊλόπουλος.

Τέλος πάντων, οι δικές μου απαντήσεις στα τεθέντα ερωτήματα:

1. Ναι! 1000% ΝΑΙ. Παρά τα λάθη που έγιναν, τις εκάστοτε υστεροβουλίες των Σταυροφόρων, τις …”απώλειες” (π.χ. άλωση Πόλης 1204) και τα μετέπειτα προβλήματα που ανέκυψαν, οι Σταυροφορίες ΝΑΙ ήταν η αναμενόμενη, αν όχι επιβεβλημένη, αντίδραση της χριστιανικής Δύσεως στην προηγηθείσα Ισλαμική λαίλαπα.

2. Δεν αντιλαμβάνομαι την ερώτηση: Για ποιές ιμπεριαλιστικές διαθέσεις μιλάμε; Τα εδάφη που απελευθερώθηκαν (και δεν απελευθερώθηκαν όλα) ανήκαν σε χριστιανικούς πληθυσμούς, άρα καλώς επανεκτήθηκαν. Αν η άλωση της Πόλης το 1204 θεωρείται ως “ιμπεριαλιστική διάθεση” διαβάστε το …δικό σας βιβλίο (του κ. Καραμπελιά) όπου εκεί φαντάζομαι θα αντιληψθείτε ότι πέρα από την υστεροβουλία των Σταυροφόρων, τα μεγαλύτερα σφάλματα διεπράχθησαν από το παρηκμασμένο “Βυζάντιο” και την τότε διεφθαρμένη ηγεσία του. Η Δύση κανένα “αίσθημα ενοχής” δεν οφείλει να έχει, ειδικώς προς το Ισλάμ, το οποίο ακριβώς λόγω της καθαρώς ιμπεριαλιστικής του διαθέσεως, καταπίεσε την πολιτισμική και τεχνολογική ανάπτυξη των κατακτημένων λαών, με γνώμονα τον εξής δόγμα: Αν κάτι ήδη υπάρχει καταγεγραμμένο στα ιερά ισλαμικά κείμενα ΔΕΝ το χρειαζόμαστε αφού η ισλαμική παράδοση έρχεται κατ’ ευθείαν από τον θεό άρα είναι (ήδη) τέλειο και δεν χρειάζεται τελειοποίηση. Αν πάλι κάτι ΔΕΝ υπάρχει στα ιερά ισλαμικά κείμενα αλλά ΔΕΝ έχει σχέση με το ισλάμ τότε πάλι ΔΕΝ το χρειαζόμαστε, άρα σε κάθε περίπτωση το πετάμε στο καλάθι των αχρήστων. Ουσιαστικά το μόνο που το ισλάμ επέτρεψε να αναπτυχθεί/εξελιχθεί ήταν ό,τι θα βοηθούσε στην πολιτικο-οικονομικο-στρατιωτική υπεροχή του ισλάμ.

3. ΌΧΙ δεν θα μπορούσαν. Άλλωστε με την λέξη “Jihad” εξηγείται πλήρως η (πραγματική) ιδεολογία του ισλάμ, το οποίο ΔΕΝ είναι απλώς ακόμα μία θρησκεία, αλλά ένα πλήρες πολιτικό σύστημα του οποίου στόχος είναι η με κάθε τρόπο εξάπλωση με κατάκτηση και επιβολή του ισλαμ σε όλον τον κόσμο. Και η κατάκτηση γινόταν σε τρείς φάσεις: Οι κατακτημένοι …”ερωτούντο” αν θέλουν να γίνουν μουσουλμάνοι. Αν απαντούσαν ΝΑΙ, όλα έχουν καλώς. Αν όμως ΔΕΝ ήθελαν, πολλοί εκτελούντο για παραδειγματισμό, και όσοι ακόμα δεν “προσκυνούσαν” εξανδραποδίζονταν, και όσοι από τύχη, δωροδοκία, κλπ, επιζούσαν, ονομάζονταν “Kafir” κάτι δηλ. σαν ζώο, και ήσαν υποχρεωμένοι να δουλεύουν και να πληρώνουν εφ’ όρου ζωής φόρο υποτέλειας την “Jizya”. Η Ευρώπη δηλ. μετά τον Μεσαίωνα οδηγείται στην αναγέννηση και τον διαφωτισμό αλλά σε πλήρη αντίθεση με αυτές τις νέες ιδέες που μέχρι και σήμερα διέπουν τον Δυτικό πολιτισμός, το οπισθοδρομικό ισλάμ εκεί όπου ακόμα κυριαρχεί επιβάλει τον δικό του μεσαίωνα (dark ages) κάτι το οποίο σε μεγάλο βαθμό ισχύει μέχρι και σήμερα.

4. Σαφώς και δεν “μπορούν αυτά (και πολλά άλλα ακόμη) να σκεπαστούν τόσο εύκολα με γενικολογίες, ωραιοποιήσεις και συνεχείς εξωραϊσμούς;”.

5. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Μπορεί τώρα να λέμε ότι είμαστε στην 3η φάση, αλλά ουσιαστικά η ίδια, μία και μοναδική, είναι η “φάση” του ισλάμ το δόγμα του οποίου παραμένει το ίδιο όπως και όταν εμφανίστηκε: Οπισθοδρομικό και δέσμιο της φασιστικής του ιδεολογίας, δηλαδή, ή γίνεσαι μουσουλμάνος, ή σε σκοτώνω ή αν είσαι τυχερός, σε κάνω δούλο ή αν έχεις περιουσία και με δωροκοκήσεις, γλυτώνεις και σε αφήνω να ζήσεις (σχετικά) ελεύθερος, αλλά (ουσιαστικά) έχεις τα ίδια δικαιώματα με τα …ζώα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΦΑΝΗΣ ΒΟΡΕΙΝΑΚΗΣ 9 Ιουνίου 2020 - 14:05

Φυσικά τίποτα δεν αλλάζει αφού το Κοράνι παραμένει το ίδιο. Μεταστροφή των “απίστων” στο Ισλάμ με το καλό η το ζόρι….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ