Αρχική » Ζήτω! Μας αφήνουν να κτίσουμε εντός Βάσεων

Ζήτω! Μας αφήνουν να κτίσουμε εντός Βάσεων

από Αλέκος Μιχαηλίδης
Ζήτω! Μας αφήνουν να κτίσουμε εντός Βάσεων

Από τον Φιλελεύθερο

«1.800 εκτάρια γης, περίπου 860 στην περιοχή Ακρωτηρίου και άλλα 930 στην περιοχή Δεκέλειας, εντάσσονται σε ζώνες ανάπτυξης» μετά τη συμφωνία Κυπριακής Δημοκρατίας και Βρετανίας, που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο. Ιστορική, χαρακτήρισε τη μέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος σε «οριστική ρύθμιση για την ανάπτυξη εντός των ορίων των βρετανικών βάσεων».

Επιγραμματικά, με την «ιστορική» συμφωνία μη στρατιωτικής ανάπτυξης των βάσεων, προβλέπεται ότι Κύπριοι, Ευρωπαίοι, ακόμα και πολίτες τρίτων χωρών, θα μπορούν να αποκτούν και να αναπτύσσουν περιουσίες στο Ακρωτήρι και στη Δεκέλεια. Είναι, λέει, μια συμφωνία που υλοποιείται μετά από 60 χρόνια διαπραγματεύσεων και σαν αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας των κυβερνήσεων Αναστασιάδη και Κάμερον.

Πωλητήριο, λοιπόν, στα εδάφη που «κράτησαν» οι Βρετανοί ως «επιβράβευση» για την ογδοντάχρονη αποικιοκρατία. Κατά το παράδειγμα, ας πούμε, των κατεχομένων και των αγοραπωλησιών των περιουσιών μας, ώστε να δημιουργηθούν τετελεσμένα και να εδραιωθεί το καθεστώς στα μέτρα πάντα των Εγγλέζων. Εδραιώνοντας, επίσης, το σαθρό αποικιοκρατικό κατάλοιπο των βρετανικών βάσεων και υπενθυμίζοντας τι συνέβη στον Μαυρίκιο, στα νησιά Φώκλαντ, στην Κένυα, στη Βόρεια Ιρλανδία, στην Ινδία.

ΑΛ.ΜΙΧ.4

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ