Αρχική » Καίριες τοποθετήσεις και πολλαπλά τα μηνύματα από το Ηράκλειο… (φωτογραφίες)

Καίριες τοποθετήσεις και πολλαπλά τα μηνύματα από το Ηράκλειο… (φωτογραφίες)

από Άρδην - Ρήξη

Καίριες τοποθετήσεις και πολλαπλά τα μηνύματα από το Ηράκλειο... (φωτογραφίες)

Από το newshub.gr

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Ηράκλειο, αφού τα μηνύματα τα οποία πέρασαν οι ομιλητές ήταν πολλαπλά και το κοινό,  το οποίο γέμισε τον υπαίθριο χώρο της πύλης Βηθλεέμ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση.

Η αφορμή ήταν η εκδήλωση: «1821-2021. Χρειάζεται μια νέα Φιλική Εταιρεία;», η οποία έγινε για να παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του κ. Γιώργου Καραμπελιά. Μια παρουσίαση που ήταν όμως το έναυσμα για μια βαθύτερη συζήτηση γύρω από την ελληνική Ιστορία, τη σύνδεση του παρελθόντος με το σήμερα, η σχέση Ελλάδας- Τουρκίας διαχρονικά και τι επιφυλάσσει τελικά το μέλλον για τη χώρα μας.

Οι κύριοι Γιώργος Καραμπελιάς, Άγγελος Συρίγος και Κωστής Δαμαβολίτης, κατάφεραν να κεντρίσουν με τις τοποθετήσεις τους, το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, που αποχώρησαν μετά το τέλος της εκδήλωσης γεμάτοι από πληροφορίες και ερεθίσματα για προσωπική αναζήτηση και μελέτη στο σπίτι.  

O τέως Βουλευτής κ. Δαμαβολίτης σκιαφράφησε ουσιαστικά το βιβλίο, το οποιο και παρουσίασε στο κοινό αναδεικνύοντας τα καίρια του σημεία και το στόχο του συγγραφέα. Ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου  και Βουλευτής της ΝΔ κ. Συρίγος, είχε ως αφορμή το βιβλίο (αναφέροντας μάλιστα πως είναι το πρώτο – κατά έναν περίεργο και ανεξήγητο τρόπο- βιβλίο που γράφεται για τη γένεση του ελληνικού κράτους και τη Φιλική Εταιρεία από το 1974) και έκανε μια εξαιρετική ανάλυση για τη στόχευση που πρέπει να έχει η Ελλάδα ως χώρα, τις απαντήσεις που πρέπει να δώσει πρώτα στον εαυτό της και μετά στους εταιρούς της, για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουν οι πολίτες και τελικά για τον τρόπο με τον οποίο οφείλει να κινηθεί απέναντι στον τουρκικό εχθρό.

Ενώ ο κ. Καραμπελιάς, με το γνωστό του τρόπο, ανέλυσε πτυχές του βιβλίου του, κάνοντας αναφορές στο παρελθόν (τόσο της Ελλάδας, όσο και άλλων χωρών) και το παρόν, με ορίζοντα το μέλλον. Στάθηκε δε στο σχέδιο που υπάρχει από ορισμένα συμφέροντα, τα οποία αποζητούν ουσιαστικά την απόσχιση των σύγχρονων Ελλήνων από την ιστορική τους ταυτότητα.

Σημαντική η συμβολή στη θαυμάσια εκδήλωση η παρουσία του δημοσιογράφου Γιώργου Σαχίνη, ο οποίος διαχειρίστηκε το χρόνο και τους ομιλητές με τον καλύτερο τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ