Αρχική » Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί (βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

24/7/20 – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας – πλ. Κολοκοτρώνη: Όχι στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Ο Παρθενώνας στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στην Αγία Σοφία

Όχι στη μετατροπή του Συμβόλου της Ορθοδοξίας  σε τζαμί

Η απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στις 24 Ιουλίου, –ημέρα  υπογραφής της Συνθήκης της Λοζάνης και της εισβολής στην Κύπρο–, αποτελεί πρόκληση για τον ελληνισμό, την Ορθοδοξία, τον χριστιανικό κόσμο και την παγκόσμια κοινότητα.

Εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική των επιθετικών κινήσεων ενάντια στην Ελλάδα διότι οι Τούρκοι επεκτατιστές γνωρίζουν πολύ καλά τη συμβολική αξία που έχει η Αγία Σοφία για όλους τους Έλληνες: Παρθενώνας και Αγία Σοφιά είναι τα δύο σύμβολα του πολιτισμού μας.

Αυτή η δεύτερη «Άλωση της Πόλης, όπως την αποκάλεσε η Αρβελέρ, έρχεται, μετά την«εισβολή» στον Έβρο και τις ευθείες απειλές στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αποτελεί μάλιστα μια επιθετική απάντηση στους εορτασμούς των διακοσίων χρόνων από το 1821. Ο Ερντογάν θέλει να μας δείξει ότι η επιθετική νεοθωμανική Τουρκία επανέρχεται και οι Έλληνες θα πρέπει να «ξεχάσουν» τα διακόσια χρόνια της ανεξαρτησίας τους.

Παράλληλα,επειδή  η Αγιά Σοφιά αποτελεί οικουμενικό σύμβολο του χριστιανισμού συνολικά, μία τέτοια ιταμή κίνηση εντάσσεται ταυτόχρονα στα πλαίσια της μεταβολής της μουσουλμανικής θρησκείας σε όπλο του επιθετικού ισλαμισμού και την ανάδειξη του Ερντογάν σε νέο Σουλτάνο επικεφαλής μιας νέας τζιχάντ.

Τέλος, επειδή αποτελεί ένα μνημείο με οικουμενικό χαρακτήρα,ο Ερντογάν ποδοπατά και όλα τα μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού. Αν το ισλαμικό κράτος,καθοδηγούμενο από την Τουρκία, κατέστρεψε την Παλμύρα στη Συρία, και οι Ταλιμπάν τα ελληνιστικά και βουδιστικά μνημεία του Αφγανιστάν, ο Ερντογάν θέλει με τη σειρά του να βεβηλώσει ένα μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού, αγνοώντας την παγκόσμια κοινότητα.

Εμείς οι Έλληνες έχουμε λάβει το μήνυμα: εάν θέλουμε να παραμείνουμε ελεύθερο έθνος θα πρέπει να απαντήσουμε στην τουρκική επιθετικότητα και η εθνική μας ανεξαρτησία να καταστεί αντικείμενο μιας καινούργιας πολιτικής συναίνεσης μεταξύ της κοινωνίας, των κομμάτων και του κράτους.

Και προφανώς, επειδή αυτά πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε τις σειρήνες του ενδοτισμού που μας καλούν σε οπισθοχώρηση, ούτε σε νεκραναστάσεις της εγκληματικής Χρυσής Αυγής που θέλει να καπηλευτεί και την Αγία Σοφία, όπως στο παρελθόν είχε χαντακώσει κάθε πατριωτική κινητοποίηση.

Μόνο  ένας παλλαϊκός δημοκρατικός πατριωτισμός μπορεί να απαντήσει σήμερα στις υπαρξιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Γι’ αυτό και καλούμε όλους τους δημοκράτες πατριώτες, πέρα και πάνω από κόμματα, να απαντήσουμε με κάθε τρόπο στην ιταμή πρόκληση του Ερντογάν.

Παράλληλα με όλες τις άλλες κινητοποιήσεις, την προετοιμαζόμενη διαμαρτυρία της Εκκλησίας, τις διαμαρτυρίες της Ομογένειας στις ΗΠΑ, όλοι όσοι βρισκόμαστε στην Αθήνα θα πρέπει να συμμετάσχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οργής που θα γίνει στις 7 η ώρα της Παρασκευής στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, στην οδό Σταδίου. Και ας μη ξεχνάμε πως το χέρι του Κολοκοτρώνη δείχνει την Αγιά Σοφιά, καλώντας μας σε εγρήγορση.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό οι:

Σάββας Καλεντερίδης, εκδότης, πολιτικός αναλυτής,

Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας

Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου

Αφροδίτη Μάνου, καλλιτέχνιδα,

Άγγελος Συρίγος,  καθηγητής Διεθνών Σχέσεων

Τραγούδια της Άλωσης θα ερμηνεύσει ο Χρήστος Τσιαμούλης

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ  7μμ

Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στη Μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Χορηγός επικοινωνίας: Livemedia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Αγγελική Σανταλίδου 25 Ιουλίου 2020 - 23:20

Κε Καραμπελιά,
σάς συγχαίρω για τη συμμετοχή σας καθώς και όλων αυτών των συμπολιτών μας για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
Οι στιγμές απαιτούν αφύπνιση, εγρήγορση και γι΄αυτό ακόμη μία φορά κάνω έκκληση για συσπείρωση και ενιαία αντιμετώπιση του κινδύνου που διατρέχει η Ελλάδα εκ των έσω και έξω παραγόντων με τη συμμετοχή όλων των ‘Ελληνων που αγαπούν τη χώρα και βλέπουν την προδοσία να πλησιάζει.
Πριν από καιρό -δε θυμάμαι σε ποιό άρθρο – είχα γράψει πάλι ότι πρέπει κάποιος να μπει μπροστά και να ενώθούν έτσι οι φωνές μας . Η διάσπαση και η αφωνία των Έλλήνων δε βοηθά πουθενά.
Δε θα ήθελα με τίποτα και για κανένα λόγο να φτάσουμε στο σημείο να πουμε ή να σκεφτούμε ότι εκεί που μας χρωστούσανε μάς πήραν και το βόδι.
Ξέρετε υπάρχουν πολλοί ανένταχτοι σε κομματικούς φορείς κλπ που όμως στην παρούσα επικίνδυνη φάση ζητούν τρόπο έκφρασης και δράσης κι αυτή η πρωτοβουλία νομίζω μπορεί να προχωρήσει παραπέρα.
Να συσπειρωθεί ακόμη κι ο απόδημος Ελληνισμός στην κοινή προσπάθεια υπεράσπισης της εδαφικής μας ακεραιότητας και των ζωών μας.
Απευθύνομαι σε σάς γιατί εσάς μεταξύ άλλων διαβάζω κι εσείς νομίζω οτι μπορείτε να αναλάβετε το ρόλο του συσπειρωτή ή ίσως γνωρίζετε τον ώστε να γίνει το επόμενο επείγον βήμα.
Συγχωρήστε με αν κάπου υπερβάλλω αλλά ετσί νιώθω. Θα ήθελα οπωσδήποτε να αποφύγουμε το αίσθημα κατάθλιψης , ταπείνωσης και προδοσίας που μας κατέκλυσε όπως στο δημοψήφισμα 2015 και στη απίστευτη συμφωνία των Πρεσπών.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας
Αγγ. Σανταλίδου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ