Αρχική » Ποιος ο ρόλος των γερμανικών ΜΚΟ στη Λέσβο;

Ποιος ο ρόλος των γερμανικών ΜΚΟ στη Λέσβο;

από Βασίλης Στοϊλόπουλος

Του Βασίλη Στοϊλόπουλου

Μετά την οργανωμένη προχθες και χθες πυρπόληση της Μόριας κάτω από ιαχές «burn Moria burn, bye bye» και την προχθεσινή συμβολική εκδήλωση με τις 13.000 καρέκλες, όσοι και οι μετανάστες στη Μόρια, μπροστά στο γερμανικό κοινοβούλιο παρουσία πολλών Γερμανών βουλευτών όλων των κομμάτων (πλην AfD) φαίνεται πως η Γερμανία θέλει και πάλι να δείξει το «φιλάνθρωπο» προσωπείο της και την “ηθική της ανωτερότητα”, όπως έκανε και το φθινόπωρο του 2015 με την “Willkommenskultur”. Πολιτικοί παρατηρητές αναμένουν πως σύντομα η γερμανική κυβέρνηση θα ξεπεράσει τους τελευταίους «ενδοιασμούς» της και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την αερομεταφορά στη Γερμανία και των 13.000 της Μόριας. Ήδη εδώ και καιρό γερμανικές ΜΚΟ μαζεύουν με μεγάλη επιτυχία χρήματα για να καλύψουν το κόστος αυτής της γιγαντιαίας αερομεταφοράς.

Τα κρατίδια του Αμβούργου και της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι δέχονται μερικούς από τους «ξεριζωμένους» της Μόριας, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν και οι απαραίτητες διαδηλώσεις ακροαριστερών οργανώσεων στο Βερολίνο για να καταγγείλουν την «ντροπή της Ευρώπης», απαιτώντας «άμεση εκκένωση» της Μόριας από τους μετανάστες και “δυνατότητα υποδοχής τους” στη Γερμανία. Ενδεικτική της κομματικής ομοφωνίας και η δήλωση του αρχηγού της κοινοβουλευτικής ομάδας του συγκυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Thorsten Frei: «Ανεξάρτητα από το ποιος έβαλε τη φωτιά, οι μετανάστες χρειάζονται αμέσως γρήγορη και μη γραφειοκρατική βοήθεια». Η γενική αίσθηση πάντως είναι ότι όσοι Γερμανοί πολιτικοί μίλησαν σήμερα για την πυρπόληση της Μόριας εκφράζονταν μ΄ έναν τρόπο σαν να είναι η δύσμοιρη Ελλάδα «αποικία» τους.

Εκείνο που παραμένει ν΄ απαντηθεί είναι ο ρόλος σε αυτή την υπόθεση των γερμανικών ΜΚΟ στη Μόρια και ιδιαίτερα της ακροαριστερής Lifeliner με έδρα τη Δρέσδη και ξεκάθαρη ιδεολογία: No-Borders-No-Nations. Στη Γερμανία υπάρχουν γνώστες του θέματος που θεωρούν την εν λόγω ΜΚΟ ως «το πιο ισχυρό εξωκοινοβουλευτικό χέρι» άσκησης εξωτερικής πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης. Ερώτημα προκαλεί ακόμα γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις ανέχονται τέτοιες ΜΚΟ παράνομης διακίνησης μεταναστών να λειτουργούν σαν «κράτος εν κράτει» σε ακριτικό νησί της Ελλάδας.

ΥΓ 1: Υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και πόσο αποτελεσματικές είναι;

ΥΓ 2: Οι πρωθυπουργικές δηλώσεις σήμερα για το θέμα της πυρπόλησης είναι πολύ κάτω των δύσκολων περιστάσεων που αντιμετωπίζει το ελληνικό έθνος με το μεταναστευτικό. Όσο για τον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης απλά περιττεύει κάθε σχόλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

4 ΣΧΟΛΙΑ

S.Κ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 - 20:58

Ας τους πάρουν επιτέλους και ας κάνουν αυτό που είναι προορισμένοι να κάνουν με όλους τους “μη γερμανούς” : ΓΚΕΤΟ !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ιωάννης Διονύσιος Λιαναντωνάκης 10 Σεπτεμβρίου 2020 - 22:47

Αξιότιμε κ.Στοϊλόπουλε,
διαβάζω ανελλιπως την αρθρογραφία σας στην πατριωτικη ιστοσελίδα τού Άρδην-έχω και όλα σχεδον τα τεύχη τού περιοδικου απο τότε που πρωτοεκδόθηκε- και συμφωνω πάντα με όσα γράφετε.Ελπίζω λοιπον να εξετάσετε καλόπιστα την αντίρρησή μου στο ανωτέρω άρθρο σας.Αντίρρηση όχι περιεχομένου αλλα μορφης. Τέσσερεις φορες-δηλαδη συνειδητα- χρησιμοποιείτε στο παραπάνω άρθρο σας την -ανύπαρκτη- γενικη: της Μόρια.Και αναρωτιέμαι γιατι? Η Μόρια είναι ένα πρωτόκλιτο ελληνικο τοπωνύμιο.Κλίνεται: η Μόρια,της Μόριας,την Μόρια,ω Μόρια.Έχω πράγματι παρατηρήσει σε αρθρογράφους του εθνομηδενιστικου στρατοπέδου το ίδιο λάθος και το απέδιδα σε εκ του πονηρου αφελληνιστικη πρόθεση.Δεν περίμενα τέτοιο πράγμα απο το εκλεκτο Άρδην.Πιστεύω ότι και η μορφη έχει την σημασία της και εκπέμπει την δικη της σημειολογία.Εκτος και αν θέλετε με αυτον τον τρόπο να ενεργοποιήσετε τα αγωνιστικα αντανακλαστικα των αναγνωστων σας.Στο στυλ,την Μόρια μας την πήρανε,ας προσέξουμε μην μας πάρουνε και την υπόλοιπη Λέσβο.Αν είναι έτσι ζητω συγγνώμη.Πετύχατε τον στόχο σας.Έγινα μπαρούτι.Με πατριωτικους χαιρετισμους.
Ιωάννης Διονύσιος Λιαναντωνάκης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βασίλης Στοϊλόπουλος 11 Σεπτεμβρίου 2020 - 11:32

Αγαπητέ κύριε Λιαναντωνάκη. Ευχαριστώ κατ΄ αρχάς για τα όσα γράψατε ως προς το περιεχόμενο των κειμένων μου και για το Άρδην συνολικά. Η παρατήρησή σας σχετικά με την γενική “της Μόριας” είναι προφανώς σωστή. Σίγουρα πάντως δεν έχει να κάνει με επιρροή του “εθνομηδενιστικού στρατοπέδου”. Απλά πρόκειται για ένα γραμματικό λάθος, από αυτά που δυστυχώς ενίοτε την ώρα της συγγραφής, συχνά υπό χρονική πίεση, μας ξεφευγουν. Πάντως όπως φαίνεται το άρθρο πέτυχε το στόχο του αφού γίνατε “μπαρούτι” και με αυτό, πέρα από την ουσία του κειμένου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ 13 Σεπτεμβρίου 2020 - 22:22

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΕ ΣΤΟΙΛΟΠΟΥΛΕ , ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΜΚΟ ΣΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗ !!!!! ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ,ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΕΘΑ ???? ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΤΕ ????

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: