Αρχική » Ο καθηγητής… Νοστράδαμος

Ο καθηγητής… Νοστράδαμος

από Γιάννης Ξένος
Δύο συνεντεύξεις του καθηγητή Νοστράδαμου στην ίδια εφημερίδα με διαφορά κάποιους μήνες

του Γιάννη Ξένου

Ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης, αν και «δεν το έχει» με τις προβλέψεις (δείτε τα δύο κείμενα που του αφιέρωσε ο Γ. Καραμπελιάς, Γιάννης Ιωαννίδης, το ίνδαλμα των αρνητών της πανδημίας & Γιάννης Ιωαννίδης και Ντόναλντ Τραμπ), τις συνεχίζει. Από τη γριπούλα που έλεγε τον περασμένο Μάρτιο, περάσαμε στις εκατόμβες νεκρών και τη νέα Μικρασιατική Καταστροφή, που προκαλούνται όχι από τη φονικότητα του ιού, αλλά εξαιτίας της καραντίνας! Η εφημερίδα Δημοκρατία (4-12-20) στο πρωτοσέλιδό της γράφει για «βόμβες» Ιωαννίδη: «Πάμε ολοταχώς για 10.000 νεκρούς», και αναγγέλλει αποκλειστική συνέντευξη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για κάποιες δηλώσεις του καθηγητή και η «αποκλειστική συνέντευξη» είναι ένα ρεπορτάζ.
Η δήλωση του καθηγητή έχει ως εξής: «Οπότε, ως τα τέλη Φεβρουαρίου μπορεί να έχουμε ήδη φτάσει σε 5.000 έως 10.000 θανάτους, αν όχι περισσότερους, και να έχουμε μολυσμένο πάνω από το 20% του ελληνικού πληθυσμού, με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα!» Η «προφητεία» στη δεύτερη διατύπωσή της, που θα τη διαβάσουν και λιγότεροι, έρχεται πιο κοντά στην πραγματικότητα, για να μην εκτεθεί περισσότερο στην επιστημονική κοινότητα ο καθηγητής. Γιατί τώρα η χώρα θρηνεί ήδη 2.706 νεκρούς από κορωνοϊό, σε τρεις μήνες, αν συνεχιστούν οι τωρινοί ρυθμοί θανάτων, είναι βάσιμο το σενάριο, αν και μπακαλίστικο, να πει κάποιος ότι τέλη Φεβρουαρίου οι νεκροί μπορεί να φτάσουν και να ξεπεράσουν τις 5.000.
Αλλά η εφημερίδα, που κατά τα άλλα καταδικάζει την τρομοϋστερία γύρω από τον κορωνοϊό, επιλέγει να προβάλει το δεύτερο σενάριο, το πιο φονικό, των 10.000 νεκρών. Άλλωστε και ο καθηγητής το δήλωσε, πέντε χιλιάδες νεκροί ή δέκα χιλιάδες νεκροί ή και ακόμα περισσότεροι. Και συνεχίζει ο καθηγητής τις προφητείες: «Δεν ξέρω πόσο ακριβώς θα μπορεί να προσφέρει πλέον ένα εμβόλιο, αν φτάσουμε σε αυτή τη φάση… Μπορεί να είναι αργά. Το απεύχομαι, φυσικά». Πάλι καλά που το απεύχεται, γιατί ο καθηγητής και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας αποπνέουν θανατίλα.

Υ.γ. Η πρώτη συνέντευξη που έδωσε στην Δημοκρατία δόθηκε στις 5/5/20 μπορείτε να την διαβάσετε εδώ και την δεύτερη (4/12/20) εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Νίκος Παπανικολάου 6 Δεκεμβρίου 2020 - 12:07

Αγαπητέ Γιάννη, ο Γ. Ιωαννίδης επιζητεί την προβολή και η αμετροέπεια με την οποία την επιζητεί τον ρίχνει στα μάτια των συναδέλφων του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ