Αρχική » Εκτός από τη Χρυσή Αυγή

Εκτός από τη Χρυσή Αυγή

από Άρδην - Ρήξη

από το Άρδην τ. 16, Οκτώβριος-Νοέμβριος 1998

Δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή (αποσπάσματα) που στάλθηκε αρχικώς στον… «Ιό» της «Ελευθεροτυπίας» και εν συνεχεία στη Σύνταξη του περιοδικού για το ενδιαφέρον που παρουσιάζει ως προς την παρουσίαση ενός σχετικά άγνωστου χώρου από πολλούς αναγνώστες μας. Προφανώς δεν δημοσιεύουμε τα ονόματα ατόμων και περιοδικών που καταγράφει η επιστολή, η οποία είναι και ανώνυμη.


Αγαπητέ Ιέ,


Σωστά τα όσα κατά καιρούς γρά-φεις για τους ναζιστές. Σου διαφεύ¬γει όμως η ουσία του προβλήματος. Ο πολιτικός ναζισμός (Χρυσή Αυγή κΛπ) δεν είναι ο πυρήνας του αυγού του φιδιού, αλλά μόνον το φανερό του κέλυφος. Μη λησμονούμε ότι εξ όλων των πολιτικών θεωριών, ο εθνικοσοσιαλισμός υπήρξε ο πλέον μυστικιστικός. Ήταν αποκρυφισμός, παγανισμός και πολιτική ιδεολογία συγχρόνως. Ο σκληρός πυρήνας των ναζιστών στην Ελλάδα υποκρύπτεται υπό το προσωπείο των.. .δήθεν αυθεντικών Ελλήνων δηλαδή των νεο- παγανιστών ή νεο-πολυθεϊστών. Αυτοί περνούν πλαγίως όλες τις θέσεις της ναζιστικής κοσμοθεωρίας, απολαύοντες πλήρους ασυλίας από ό¬λους και χαίροντες συμπάθειας από ολοένα και πιο πολλούς. Αυτός ο πνευματικός θρησκευτικός πολιτισμι¬κός ναζισμός είναι πολύ πιο επίφο-βος από τον όποιον σημερινό πολιτι¬κό ναζισμό, διότι εάν οι ιδέες του γίνουν αποδέκτες – και δυστυχώς γίνονται- από σημαντικό αριθμό πολιτών, ο πολιτικός ναζισμός -που σή¬μερα φαίνεται απεχθής ή γελοίος- θα γιγαντωθεί. Η πολιτισμική εξου-σία είναι η βάση της πολιτικής εξουσίας.


Οι κρυπτοναζιστές αυτοί όχι μό¬νο επιτίθενται με λύσσα κατά της χριστιανικής θρησκείας -όπως και ο Χίτλερ είχε κάνει- αλλά και παραποιούν χυδαία, όχι μόνο την ιστορία, αλλά και την προϊστορία γράφοντες «εμπεριστατωμένες μελέτες» ότι δήθεν οι Έλληνες ήλθαν από το διά¬στημα ή την…Ατλαντίδα, ότι ο Ορφέας έζησε προ… 10.000 ετών και με προφανή στόχο: να εθίσουν τον κόσμο να μάθει να πιστεύει κάθε παραλογισμό έστω, αρκεί να μάθει να πιστεύει άκριτα, οπότε βραχυπρόθεσμα και τον μύθο του ναζισμού εύ κολα θα πιστέψει, και βέβαια, τους … επίδοξους αρχηγούς. Πίστευε, πί στευε και μη ερεύνα!


Έχουν πολλές οργανώσεις και γιάφκες υπό το προσωπείο δήθεν φι λοσοφικών συλλόγων (όπως μια πε ριώνυμη εταιρεία αρχαιοφίλων όπου γίνονται μαθήματα και σεμινάρια ε θνικοσοσιαλισμού), διαθέτουν εκδο¬τικούς οίκους και βιβλιοπωλεία (πέ¬ραν των γνωστών φιλοναζιστικών), ομιλούν στο ραδιόφωνο και την τη¬λεόραση, ανακοινώνουν ότι συντό¬μως θα ιδρύσουν δικούς τους ραδιο¬τηλεοπτικούς σταθμούς. Εκδίδουν πολλά βιβλία – και ένα βιβλίο π.χ. παγανιστικό, κατάλληλα γραμμένο μπορεί να κάνει αποτελεσματικότε¬ρη ναζιστική προπαγάνδα από ένα φύλλο της Χρυσής Αυγής. Εκδίδουν πολλά πολυτελή -που ευρίσκουν τα χρήματα;- περιοδικά, τα οποία -ό¬πως και τα βιβλία τους- τα βλέπομε σε ιδιαίτερα περίοπτες θέσεις των περιπτέρων και πολλών βιβλιοπωλεί¬ων (ακόμα και στην Κάνιγγος, το Πο-λυτεχνείο και τα Εξάρχεια). Μόνο η «Χρυσή Αυγή» έχει την παραστρα¬τιωτική της φάλαγγα (τους «χρυσούς αετούς»); Λάθος! Και οι «άλλοι» έ¬χουν όπως την «Λακωνική αγωγή – εκλόχειον πρώτον κέντρον διαβιώ¬σεως και επιβιώσεως» και όχι μόνο (είναι γνωστός ο θαυμασμός τους για την στρατοπεδική αρχαία Σπάρ-τη). Μιλούν για δράση ακτιβιστών. Ποιοι άραγε καίνε τις εκκλησίες; Ένδειξη; έχουν γράψει ότι πρέπει να γκρεμισθούν οι εκκλησίες που είναι κτισμένες πάνω σε θεμέλια αρχαίων ναών, όπως πράγματι είναι η εκκλησία του Ορχομενού την οποί¬αν «άγνωστοι» πυρπόλησαν.


‘ Εχουν κατορθώσει να ελέγξουν τον χώρο των εντύπων αποκρυφιστικού-μυστηαστικού- εσωτερικής αναζήτησης περιεχομένου. Μήπως κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν μια αποκρυφιστική εταιρεία τύπου «Θούλης» η οποία -ιδρυθείσα περί το 1919-υπήρξε η κρυφή μήτρα του ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας;


Αγαπητέ Ιέ, δεν αποκλείεται να δούμε το υπουργείο πολιτισμού να επιχορηγήσει τελετές τους στον Όλυμπο! Δεν είναι καθόλου αστείο! Μέσα από το κέλυφος του Αυγού υπάρχει ο κρυφός πυρήνας ο οποίος γεννά το φίδι! Και αν το φίδι δεν συντριβεί τώρα, έχει δυστυχώς μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ