Αρχική » Κίνηση Πολιτών κατά της Νέας Τάξης: Διακήρυξη – Υπογραφές υποστήριξης

Κίνηση Πολιτών κατά της Νέας Τάξης: Διακήρυξη – Υπογραφές υποστήριξης

από Άρδην - Ρήξη

από το Άρδην τ. 28, Δεκέμβριος 2000-Ιανουάριος 2001

Τα τέλη του 20ο0 αιώνα σφραγίστηκαν με την λογική, την φρασεολογία ή την ρητορική του “τέλους ‘-. Τέλος του σοσιαλισμού, τέλος της διαίρεσης σε δύο μπλοκ, εξάντληση της οικολογικής ισορροπίας του πλανήτη, τέλος του έθνους-κράτους και του κράτους πρόνοιας, τέλος του ανθρώπου ως φυσικού δημιουργήματος και είσοδος στην εποχή των τεχνητών “προσθηκών”.

Και φυσικά το “τέλος του μαρξισμού”, το τέλος των ιδεολογιών και όλα τα συμπαρομαρτούντα: Το τέλος της ιστορίας. Και ο κατάλογος μπορεί να είναι χωρίς… τέλος! Το έσχατο καταφύγιο του σύγχρονου ανθρώπου, ο έρωτας, έπαψε να μοιάζει σαν έρωτας και μπήκε στην δικαιοδοσία της φαντασμαγορίας της virtual reality. Η φρενίτιδα των τεχνικών αλλαγών και ο κολασμένος χορός της αδιάκοπης συσσώρευσης εμπορευμάτων προκαλούν μια ανελέητη γήρανση προϊόντων, ιδεών, συμπεριφορών και ανθρώπων, όπου το σημερινό “νέο” έχει ήδη μια ημερομηνία λήξης όλο και πλησιέστερη στην ημερομηνία παραγωγής του. Το αύριο είναι ήδη σήμερα και το σήμερα χθες.

Η δεκαετία του ’90 υπήρξε ιδιαίτερα αρνητική τόσο σε παγκόσμιο όσο και τοπικό επίπεδο, παρόλο που η καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ “παγκοσμιοποίηση” άρχισε να προκαλεί αυξανόμενες αντιδράσεις, όπως φάνηκε στο Σηάτλ και την Ουάσινγκτον, ενώ στη Λατινική Αμερική οι λαοί ξεσηκώνονται και πάλι ενάντια στη νέα τάξη.

Στην περιοχή μας η κατάσταση μοιάζει αποπνικτική, με αποκορύφωμα την παράδοση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους διώκτες του και την φασιστική επίθεση της Νατοϊκής Νέας Τάξης στη Γιουγκοσλαβία. Ο ελληνικός λαός έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα, γιατί το πραγματικό κέντρο της εξουσίας μετατοπίστηκε στις Βρυξέλλες, στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και στο σύμπλεγμα ερ-γολάβων-ιδιοκτητών ΜΜΕ και τραπεζιτών. Η περιβόητη Ευρώπη που οικοδομείται σήμερα βρίσκεται στον αντίποδα των προσδοκιών των ευρωπαϊκών λαών και είναι εχθρική προς τα συμφέροντά τους. Αυτή η Ευρώπη είναι η Ευρώπη των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, των χρηματιστηρίων, των στρατιωτικών εξοπλισμών και των στρατιωτικών επεμβάσεων, δύναμη νέων διαιρέσεων και ανταγωνισμών.

Ο κίνδυνος της παρασιτοποίησης, της υποταγής, της μεταβολής μας σε προτεκτο-ράτο, είναι άμεσος. Η παρασιτοποίηση και η υποταγή σημαίνουν απουσία των κοινωνικών κινημάτων, συρρίκνωση της πολιτιστικής παραγωγής, φτώχεμα της ζωής και των αισθημάτων μας, βύθισμα στην υλική και πνευματική μιζέρια. Λαός χωρίς υπόσταση και αυτονομία δεν μπορεί να έχει ούτε κοινωνικά κινήματα, ούτε οικολογικό κίνημα, ούτε πολιτισμό. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον θάλλει η διεύρυνση των ανισοτήτων, η επέκταση της ανεργίας, η περιθωριοποίησης της νεολαίας, η καταστροφή εργασιακών δικαιωμάτων, η ρατσιστική διαστροφή των κοινωνικών αντιθέσεων, η πολιτιστική αφομοίωση σε έναν παγκοσμιοποιητικό χυλό.

Για να μεταβληθεί αυτό το καταθλιπτικό τοπίο θα πρέπει να δρομολογηθούν πολιτιστικές, οικονομικές, κοινωνικές και εν τέλει πολιτικές κινήσεις, που να αντιστρατεύονται το κυρίαρχο εκμεταλλευτικό, χρησιμοθηρικό, παρασιτικό και αντιοικολογικό μοντέλο, που θα αντιστέκονται στην υποταγή και την ισοπέδωση, θα ενισχύουν τις μορφές άμεσης δημοκρατίας, θα επιχειρούν να δώσουν μια νέα απάντηση στη σχέση ισότητας και ελευθερίας. Μια πορεία ανατροπής του αρνητικού κλίματος, απαιτεί παράλληλα βαθύτατες τομές στο πολιτικό σύστημα. Χρειαζόμαστε μια αληθινή “επανάσταση”, μια ανατροπή του “κατεστημένου”.

Όμως οι πολιτικές δυνάμεις που απορρίπτουν την κυριαρχία των εγχώριων διαχειριστών της Νέας Τάξης δεν έχουν κατορθώσει να εκφράσουν, με μια ενιαία στρατηγική, τις αγωνίες και τις ανάγκες του ελληνικού λαού και της εποχής μας.

Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει επί τέλους να αρχίσει μια αντίστροφη πορεία, απάντησης της κοινωνίας, της Αριστεράς και του κόσμου των ριζοσπαστικών πολιτικών δυνάμεων, πριν να είναι πολύ αργά. Απέναντι στους διαχειριστές της “νέας τάξης”, των επιταγών του NATO και της ΟΝΕ, του νέου μεσαίωνα, η μόνη εναλλακτική προοπτική είναι η προοπτική της ρήξης, που ευαγγελίζεται μια κοινωνία με μέτρο τον άνθρωπο, και σε αρμονία με τη φύση, ενάντια στο μονοθεϊσμό του χρήματος.

Όσοι αρνούνται να συμμετέχουν στη διαχείριση της βαρβαρότητας, όσοι πιστεύουν πως ο καπιταλισμός δεν αποτελεί το “τέλος της ιστορίας”, και ο σημερινός μονοδιάστατος υπό εκκόλαψη μετάνθρωπος την μόνη εξελικτική δυνατότητα του ανθρώπου, όσοι αρνούνται την τηλεκατευθυνόμενη κοινωνία της ενιαίας σκέψης, των εξωνημένων διανοουμένων και της ψευδώνυμης κεντροαριστεράς, παρά τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις, καλούνται να ενεργοποιηθούν.

Όλοι εμείς που προερχόμαστε από διάφορες τάσεις της Αριστεράς, των κοινωνικών κινημάτων αλλά και του λαού ευρύτερα, και που στις εκλογές εκφράσαμε την αντίθεση μας στην πολιτική της υποταγής, με τους πιο διαφορετικούς τρόπους, καλούμε όλους τους πολίτες να δραστηριοποιηθούν αναζητώντας αυτό που τους ενώνει.

Σεβόμενοι τις επί μέρους απόψεις και εντάξεις, χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης και αποκλεισμών, ωθούμενοι από την αγωνία μας για το μέλλον της ανθρωπότητας και του τόπου, αναλαμβάνουμε να συγκροτήσουμε μια “Κίνηση Πολιτών ενάντια στη νέα τάξη”, για να συμβάλουμε με ενωτικές πολιτιστικές και πολιτικές πρωτοβουλίες, με μια ανοιχτή θεωρητική αναζήτηση, με μια εναλλακτική ενημέρωση μέσω ενός ελκτικού εντύπου, στη διαμόρφωση ενός μετώπου ικανού να αποτελέσει όχι μόνο το αντιστασιακό αντίπαλο δέος στην όποιας απόχρωσης νέο-φιλελεύθερη πολιτική, αλλά και μια πειστική εναλλακτική λύση για όλους εκείνους που αρνούνται να συμβιβαστούν με την καπιταλιστική βαρβαρότητα και όποιες προσπάθειες “εκσυγχρονισμού” της, για όλους εκείνους που αρνούνται τις κυρίαρχες αξίες.

Πεποίθηση μας είναι ότι μια τέτοια πρωτοβουλία, για να έχει ρίζες στην κοινωνία και προοπτική σε βάθος χρόνου, δεν μπορεί παρά να εκκινεί από τη βάση, μέσα από την κοινή δράση ποικιλόμορφων ρευμάτων κριτικής της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων, και να τρέφεται από ένα δίχως προκαταλήψεις διάλογο.

Τη στιγμή που ο “ρεαλισμός” των εξουσιαστών έχει ως συνέπεια μια αληθινή πλανητική τερατογένεση, μια παγκόσμια κοινωνία αβυσσαλέων αντιθέσεων, που από τη μια πλευρά βρίσκονται τα εκατομμύρια των νεκρών από ασιτία της Αφρικής και από την άλλη οι φουσκωμένοι με ορμονούχα κρέατα, ναρκωτικά και ψυχοφάρμακα πολίτες της “ευημερούσας” Δύσης, η “ουτοπία” της ανατροπής και της δημιουργικής φαντασίας είναι ο μόνος αυθεντικός ρεαλισμός.

Το κείμενο της διακήρυξης δόθηκε στην δημοσιότητα σε Συνέντευξη Τύπου στις 30 Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα δημοσιοποίηθηκαν και οι πρώτες υπογραφές (διπλανή σελίδα) υποστήριξης της Κίνησης. Ανάμεσα στους στόχους της Κίνησης, όπως ανακοινώθηκε, είναι και η διοργάνωση ενός διημέρου, τον Φεβρουάριο του 2001, με θέμα την παγκοσμιοποίηση και τις εναλλακτικές προτάσεις ανάπτυξης, όπου θα κληθούν να συμμετάσχουν κορυφαίες προσωπικότητες του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης όπως ο Μποβέ και ο Τσόμσκυ.

το κείμενο υπογράψουν οι:

Αβανέα Αγάθη-Δημοοιογράφος, Αβανέας Γιάννης-Γραφολόγος, Αδαμίδης Γιώργος-Συμβολαιογραφος, Αϊβαλιώτης Νίκος-Οικο-νομολόγος, Αλεβίζος Άρης-Εκπαιδευτικός, Αλεξίου Σπύρος-Εκπαιδευτικός, Αναστασά-κου Αγάπη -Βιβλιοθηκονόμος, Αναστασόπουλος Γιάννης-Επαγγελματίας, Ανδρεάδης Πάγκος -Καθηγητής Παντείου, Ανδρεόπουλος Νίκος- Ανδριανόπουλος Κώστας-Φαρμακο-ποιός, Ανδριόπουλος Ανδρέας-Οδοντίστρος, Ανδριώτης Ιωάννης-Συνταξιούχος, Αντίοχος Αντώνης-Βιοτέχνης, Αντωνοπούλου Μαρία-Καθηγήτρια Παντείου, Αντωνοπούλου Σοιρία-Επίκουρος καθηγήτρια Ε.Μ.Π.. Αξελός Λου-κάς-συγγραφέας, Αποστολίδης Γρηγόρης-Γραφίστας, Αποσκίτης Λεωνίδας-Δημοσιογρά-φος, Αρβανιτάκης Σπύρος-Πολιτικός Μηχανικός, Αρβιλιάς Αλέξης-Ζωγράφος, Αστήθα Ειρήνη-Στέλεχος Συνασπισμού, Αστρίτης Α-λέκος-Οικονομολόγος, Βαμβακά Έφη-Δημό-σιος Υπάλληλος, Βασιλακόπουλος Γιώργος-πρ. Γενικός Γρ. Αθλητισμού, Πρόεδρος ΕΟΚ, Βασιλειάδης Δαμιανός-Εκπαιδευτικός, Βασιλειάδης Θάνος-Αρχιτέκτονας, Βασιλειάδου Αλεξάνδρα, Βασιλικοπούλου Νότα-Δικηγόρος, Βασιλοπούλου Ελένη-Ζωγράφος, Βεργόπου-λος Κώστας-Καθ.Πανεπιστημίου, Βιρβιδάκη Ιφιγένεια -Δημοσιογράφος, Βλαχοχρηστος Κώστας-Δικηγόρος, Βογιοτζης Σάκης, Βουλ-γαράκης Νικόλαος-Γεωπόνος, Βούλγαρης Α-ντώνης-Λογιστής, Βώρος Λευτέρης-Οικοδό-μος, Γάγγας Νικόλαος-ομότιμος καθηγητής Παν. Ιωαννίνων, Γεροϋκολης Δημήτριος-Ψυ-χίατρος, Γεωργαλής Ηλίας-Οδοντίατρος, Γε-ωργαντά Κατερίνα-Ζωγράφος, Γεωργιάδη Καλλιόπη -Απόφοιτος ΤΕΙ, Γεώρμας Κώστας-Κοινωνιολόγος, Γιαλλουρίδης Χριστόδουλος-Καθηγητής Παντείου, Γιαννάκης Παντελής-ελεύθερος επαγγελματίας, Γκαϊφύλλιας 0α-νάσης-Τραγουδοποιός, Γκιόκας Μελέτης-Δημ. Υπάλληλος EOT, Γκογκόρνας Χρήστος-Συνταξιούχος,Γκόγκος Βαγγέλης- Συνδικαλιστής οικοδόμος, Γλέζος Μανώλης -Πρώην βουλευτής, Γραικού Ευγενία-Εκπαιδευτικός, Γραικούσης Μάρκος-Ιδ.Υπάλληλος, Γρίβα Μα-ρία-Μυρτώ-Γιατρός. Γρίβας Κλεάνθης-Ψυχί-ατρος, Δαμιανάκου Βούλα-Συγγραφέας, Δαμιανός Βαίλης. Δασκαλάκη Ελένη, Δημαράς Γιάννης-Δημοσιογράφος -πρ. Βουλευτής, Δημητρακοπούλου Ματούλα-Δημητριά-δης Νίκος-Αρχιτέκτονας, Δημητριάδης Στυ-λιανός-Ηλεκτρονικός μηχανικός, Δημητρίου Στέφανος-Πανεπισπρακός, Δημόπουλος Δη-μήτρης-Βιβλιοπώλης, Δημοπουλος Σωτήρης -Διεθνολόγος, Διαλέτου Μαρία-Υπάλληλος ΟΤΑ, Διόγος Γεράσιμος-Δημοσιογράφος, Δούκας Μάνος-Εκπαιδευτικός. Εγγλέζος Μα-νόλης-Δικηγόρος, Ελευθεριάδης Γιώργος-Λο-γιστής, Ευθυμιάδου Αλεξάνδρα-Γιατρός, Ευτυχίου Ελένη-Καθηγήτρια Μουσικής.Ζαρού-λιας Βασίλης-Καλλιτέχνης, Ζαφειράκης Βα-

σίλης-υπάλληλος ΕΜΠ, Ζαφειράτου Χρυσάν-Θη-Φυχολόγος, Ζαχάρος Κώστας-Εκπαιδευ-τικός, Ζούδιαρης Νίκος, Ζουράρις Κώστας-Πανεπιστημιακός,Θάνος Απόστολος-Οικονο-μολόγος,θεοδωρακάκοςΚυριάκος-Έμπορος, Οερμογιάννης Λάζαρος -Μαθηματικός, θεο-δωρόπουλος Θόδωρος, Ιατρίδου Μαριλένα-Περιβαλλοντολόγος, Ιωαννίδης Αλκίνοος-Μουσικός, Ιωαννίδης Γιώργος-Γιατρός, Ιωαννίδης Λίνος-Συγγραφέας, Καβαδίας Γιώργος -Εκπαιδευτικός, Καζάκης Δημήτρης-Οι-κονομολόγος, Καλογερόπουλος Άγγελος-Εκ-παιδευτικός, Καμπερίδης Δημήτρης-Ηθο-ποιός, Καραγιώργος Νίκος-Αογιστής, Καρα-κώστας Δημήτρης-Γεωπόνος, Καραμπελιάς Γιώργος -Συγγραφέας, Καρατζάς Νίκος-Εκ-δότης, Κάρλος Δημήτρης-Δημοτικός Υπάλληλος, Κασιμάτης Μανόλης-Φωτογράφος, Κα-τσάίτης Γιώργος -Εκδότης, Κατσουράνη Α-λεξάνδρα – Νηπιαγωγός, Καψωμένος Ερατο-σθένης-Καθηγητής Φιλοσοφικής Ιωαννίνων, Κελαϊδής Στέλιος-Ιδιωτικός υπάλληλος,Κε-ραμίτσης Παντελής-ελεύθερος επαγγελματίας, Κιούσης Θανάσης, Κοκκονίδου Μάρθα-Επιχειρηματίας,ΚοκόλιαςΑπόστολος-Δικηγό-ρος, Κόμπλας Νίκος-Δικηγόρος,Κόρπας Πα-ναγιώτης-Εκπαιδευτικός, Κούβαρη Μαρία-Τε-χνικός εργαστηρίου, Κούτσος Δημήτρης -Μηχανολόγος, Κυλάφη Γιούλα-Νομικός, Κων-σταντακόπουλοςΔημήτρης-Δημοσιογράφος, Κωνσταντινίδης Λευτέρης-Οδοντίατρος, τ. βουλευτής, Κωνσταντινίδης Νίκος-Ιδιωτικός υπάλληλος, Κωστόπουλος Δημητρης-Εκπαι-δευτικός-Συγγραφέας, Λάμπρου Σπυριδού-λα-Ιδιωτικός υπάλληλος, Λαφαζάνης Πανα-γιώτης-Βουλευτής, Λεονταρίτης Γιώργος-Δημοσιογράφος, Λιαρός Γιώργος -Κτηνίατρος, Λιβαδά Ευδοκία-οικονομολόγος, Λιού-λιας Σταύρος-Ιδιωτικός υπάλληλος, Λογιω-τατόπουλος Φίλιππος-Εκδότης, Λυμπερόπου-λος Τάκης-Δημόσιος Υπάλληλος, Μαλούχος Σπύρος-γραφίστας, Μανώλης Θανάσης -Αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικου, ΜαράκαςΔη-μήτρης-Μεταφραστής, Μαρουφίδου Δήμητρα, Μαστρογιαννόπουλος Τάκης -Λογιστής, Μαυ-ροκέφαλος Σέ ρ γιος-Γιατρός, Μαύρος Λάζα-ρος-Δημοσιογράφος, Μεδούρης Μπάμπης- Εμπορος, Μελάς Παναγιώτης-Μηχανικός ΕΝ, Μελάς Νίκος-Σπουδαστής ΤΕΙ, Μέλιος Ηλί-ας-εκδότης, Μερακλής Μιχάλης-Καθηγητής Φιλοσοφικής Αθηνών, Μεράτζης Λάμπρος, Μιχαηλίδης Τάκης-Βιοτέχνης, Μιχαλόπουλος Αλέκος-Στέλεχος Εθνικής Αντίστασης, Μου-δάκης Ακης, Μουζάκης Μάρκος -Δημοσιογράφος, Μπάσογλου Ανδρέας-Φαρμακο-ποιός, Μπάσογλου Δημήτριος-Ψυχολόγος-Εκπαιδευτικός, Μπεκατώρος Στέφανος-συγγραφέας-βιβλιοθηκονόμος, Μπένος Σταύ-ρος-Αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού, Μπένος Στέλιος-Σπουδαστής ΤΕΙ, Μπερτράν I-σαβέλλα-Μεταφράστρια, Μπίκας Μπάμπης –

Δημοσιογράφος, Μπομπολάκης Γιώργος-Φοι-τητής, Μπουρνούς Δημήτρης -Εκπαιδευτικός, Μπουτοτζίδης Δημήτριος-Αναλυτής Συστημάτων, Μπράτσος Δημήτρης-Επιχειρηματ(ας, Μπρέκης Ηλίας-Πρόεδρος σωματείου χειριστών Αθήνας, Νόλλας Δημήτρης-Συγγραφέ-ας, Ντάσιος Νίκος-Περιβαλλοντόλος, Οικο-νομίδου Γιούλα, Πάγκας Αλφό νσος – Προγραμματιστής, Πάκος Φάνης-Πανεπιστημιακός, Παλάκος Ηλίας-Συνταξιούχος, Παναγούλια Νά-σια-Πολιτική επιστήμων, Παντελεμίδου Νί-κη-Δικηγόρος -Εκπαιδευτικός, Παπαγεωργί-ου Μαρία-Δημόσιος Υπάλληλος, Παπαγιαν-νόπουλος Γιώργος-Αρχιτέκτονας-Συγγραφέ-ας, Παπαδέας Χρήστος-Συνδικαλιστής Ολυμπιακής Αεροπορίας, Παπαδή Μαρίνα, Παπα-δημητράκης Λάμπρος-σκηνοθέτης-Πολ. Επιστημών, Παπαδημητρακοπούλου Μαριάννα, Παπαδημητρίου Ζήσης-Καθηγητής ΑΠΘ, Παπαδο-γιάννης Ιωάννης -Εμπορικός αντιπρόσωπος, Πα-1 παδόπουλος Θόδωρος -Εκπαιδευτικός, Παπαλιού Μαίρη-Σκηνοθέτρια, Πα-παμιχαήλ Γιάννης-Καθη-γητής παν/μίου Πατρών, Παπαμιχαήλ Παναγιώτης-Μαθηματικός, Παπανικο-λάου θύμιος -Δημοσιογράφος, Παπασπηλιοπούλου Δάφνη-Εκδότρια, Παπα-χρήστος Δημήτρης-Συγ-γραφέας, ΠαππάςΤάκης-Δικηγόρος, Πατσάς Βαγ· γέλης-Γραφίστας,Παυλίδης Κώστας-Επιχειρηματίας, Πέππα Ελισσά-βετ, Πολίτης Σάκης-Καθηγητής πληροφορικής, Πορτύλιου Ελένη-Πανεπιστημιακός, Προ-βατάς Μανώλης-Τεχνικός, Ρακκάς Γιώργος-Φοιτητής, Ρέκκας Αντώνης, Ρηγάτος Διονύ-σης-Συνδικαλιστής Ο.Τ.Α., Ρηγοπούλου Πέ-πη-Καθηγήτρια Παντείου, Ρόκου Αντωνία-Μη-χανικός ΕΜΠ, Ρουμπάνης Χρήστος-Εκπαιδευ-τικός, Ρωμανού Φραντζέσκο, Σαββίδης Πα-ντελής-Δημοσιογράφος, Σάίνη Χρυσάνθη-Γα-ζώτρια, Σάίνης Κωσταντίνος-Αυτοκινητιστής, Σαλμά Δήμητρα-Εργάτρια, Σαραφιανός Δημήτρης -Δικηγόρος, Σάρολας Δημήτρης-Κα-θηγητής, Σιαμάντης Κώστας, Σιαιράκας Θωμάς -Μηχανολόγος μηχανικός, Σιδεράτος Αγγελος -Εκδότης, Σκουμπρής Μιχάλης, Σμυρ-νιώτης Χάρης-Γεωλόγος, μέλος Δ.Σ. ΕΚΑ, Σουλιώτης Βασίλης-Βιοτέχνης, Σουλιώτης Δημήτρης-Μέλος Κ.Π.Ε. Συνασπισμού, Σούν-διας Θεόδωρος-Απόφοιτος ΤΕΙ, Σταθάκης Σπύρος-Γιατρός, Σταματοπούλου Χριστίνα-Γιατρός, Στασινόπουλος Τάσος-Ιδιωτικός υπάλληλος, Στερειανός Στάθης-Δημόσιος Υπάλληλος, Στογιάννης Βαγγέλης-Περιβαλ-λοντολόγος, Στοϊλόπουλος Βασίλης-Περιβαλ-

λοντόλογος, Στοφορόπουλος Θέμος-Πρέσβ.: Στρατάκη Άννα-Δικηγόρος, Σχίζας Γιάννης-Περιβαλλοντόλογος, Τάτσης Σπϋρος-Εκπα -δευτικός, Τζιούμπας Θανάσης-Οικονομολο’. oc Τοζίδης Γιώργος-Συνδικαλιστής ΟΤΟΕ. Του-λάτου Δήμητρα-Επιμελήτρια Εκδόσεων. Του-μπανης Δημήτρης-Μηχανουργός, Τριάντης Γιάννης-Δημοσιογράφος, Τριμπέρης Γιώργος Τσαμούρης Γιόννης-Έμπορος, Τσιούτσιας Γιάννης-Φαρμακοποιός,ΤσιτσιλιάνοςΓιώργος-Εκπαιδευτικός, Φαμελιάδου-Νάκου Ελένη-Αρ-χιτέκτονας-Συγγραφέας, Φιλανιώτης Τάσος-Δρ. Ιστορίας, Φράγκος Κώστας-Μηχανικος Εμπορ. Ναυτ, Φράγκου Θάλεια-Οικονομολο’,:: Φτωχόπουλος Βάσος-Συγγραφέας, Φωτιάδη: Γιώργος-Εκπαιδευτικός, Φωτόπουλος Nikoc · Κοινωνιολόγος, Φωτόπουλος Τάσος-ΣυνΕ.·: λιστής ΟΤΕ, Χαλαζίας Χρήστος-Δημοσιο·::-φος, Χάντζιος Κώστας-Μηχανολόγος μηχα. -κός, Χαρισιάδη Βαοιλική-Δημόσιος υπα·.·–λος, Χαριτόπουλος Διονιίοης-Συγγραφεας Χα-τζηαντωνίου Γιάννης-Δικηγόρος, Χατζηαντω-νίου Κώστας-Ιστορικός, Χατζηαντωνίου Μπ-νάς-Εκπαιδευτικός, Χατζόπουλος θδυσοεος-Εκδότης, Χατήρης Μανόλης-Δημόσιος υπ:· -ληλος, Χριστακόπουλος Σταύρος -Δημοσιο. :·:-φος.

Η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν την υποστήριξη τους μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 3826319 και 7628209.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ