Αρχική » Τα Ραφάλ στη Βουλή

Τα Ραφάλ στη Βουλή

από Νικόλας Δημητριάδης


Του Νικόλα Δημητριάδη

Εδέησε τελικώς και υπερψήφισε την αγορά των Ραφάλ και ο Σύριζα. Αφού καταψήφισε την αύξηση των αμυντικών δαπανών, το κόμμα που (σε αγαστή συνεργασία με τον Π. Καμμένο) εγκατέλειψε την άμυνα της χώρας επί 4 χρόνια, έκανε τελικά στροφή στον «πολιτικό ρεαλισμό». Αγνόησε, έτσι, και την εθνομηδενιστική κομματική του βάση, η οποία από τον Σεπτέμβριο (όταν και ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών) ξιφουλκούσε εναντίον της αγοράς αυτής. Η ακύρωση της αγοράς των Ραφάλ έφτασε να γίνει έως και… αίτημα κατάληψης σχολείων! Μπροστά στον διαφαινόμενο διασυρμό, όμως, ο Τσίπρας αναγκάστηκε να αλλάξει τακτική και να πράξει το αυτονόητο, έστω και με βαριά καρδιά.

Σε αντίθεση με το ΚΚΕ, βέβαια, που μένει πιστό στην ιδεολογία του. Σύμφωνα με την οποία η αγορά των Ραφάλ δεν πρέπει να γίνει, διότι οι εξοπλισμοί πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Ελλάδας και όχι στις ανάγκες του ΝΑΤΟ! Προφανώς για το ΚΚΕ και τα μέλη του, η Ελλάδα δεν χρειάζεται μαχητικά αεροσκάφη για να αντιμετωπίσει την τουρκική απειλή. Αυτά αγοράζονται αποκλειστικά για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο… «από Βορράν»!

Για δε τον κύριο Βαρουφάκη, δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Καταψήφισε την αγορά πληροφορώντας μας ότι δεν πρέπει να ακολουθούμε τους εξοπλισμούς της Τουρκίας, διότι η κούρσα εξοπλισμών θα μας οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο, από το οποίο θα βγουν ζημιωμένοι και ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός! Υποθέτουμε ότι, για τον κύριο Βαρουφάκη, θα πρέπει να εξοπλίζεται μόνον η Τουρκία! Η αποτροπή θα συντελεστεί… διά του αφοπλισμού

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: