Αρχική » Χτίζοντας συμμαχίες

Χτίζοντας συμμαχίες

από Άρδην - Ρήξη

από το Άρδην τ. 35, Απρίλιος 2002

Περιμένοντας κάποιο θαύμα παραπατάει ο σημερινός ελληνισμός ανάμεσα σε ονειροφαντασίες μεγαλείου και την καταθλιπτική καθημερινότητα ενός Σημίτη μιας Αγγελοπούλου ή ενός big brother, προσκυνώντας μεθυσμένους τουρίστες από τη Μύκονο έως την Αγία Νάππα. Ο τόσο αναμενόμενος Μεσσίας έχει εκφυλιστεί σε ιστορίες για… εξωγήινους και “ομάδες Ε”. Κάποτε ο Μεσσίας που περιμέναμε ήταν το “ξανθό γένος” που θα μας έσωζε από τη φρίκη της Τουρκοκρατίας. Και το “ξανθό γένος” ήταν υπαρκτό, ήταν εδώ δίπλα μας, ένας πιθανός σύμμαχος μας, γι’ αυτό και τις “Προφητείες του Αγαθάγγελου” τις τύπωσε ο ίδιος ο Ρήγας Φεραίος. Το ίδιο ξανθό γένος εμψύχωνε τον αγώνα στην απαίσια νύχτα της Κατοχής του 1941-44. Σήμερα ο Μεσσίας που θα αναλάβει να μας βγάλει από την παρακμή μας δεν υπάρχει πλέον. “Ανεπαισθήτως” χτίστηκαν γύρω μας “μεγάλα και υψηλά τείχη”. Και ο μεγάλος συλλογικός Μεσσίας, το “προλεταριάτο” χάθηκε και αυτός από το προσκήνιο της ιστορίας.

Και όταν πλέον ο Μεσσίας δεν αναφαίνεται από πουθενά και ο προφητισμός εκφυλίζεται, όταν οι “ατζέντηδες” του κράτους και του χρήματος έχουν αγοράσει και το μήνυμα (“να μη το πάρουν οι ατζέντηδες” έγραφε ο Σαββόπουλος και οι ατζέντηδες αγόρασαν και τον ίδιο), τότε δεν μένει παρά είτε να χαθούμε μέσα σε ένα άθλιο συμπόσιο, ξεσχίζοντας σάρκες από δύσμοιρα ζώα, είτε να αναλάβουμε οι ίδιοι τη μοίρα μας.

Στη σύγχρονη ιστορία μας πάντοτε βρίσκονται στήριγμα και αποκουμπι σε κάποιους συμμάχους, σε κάποια προσμονή απελευθέρωσης σήμερα νιώθουμε μια βαθύτατη μοναξιά. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, ήμασταν εμείς οι ίδιοι που δημιουργούσαμε τους συμμάχους, με τον αγώνα μας. Σήμερα λοιπόν “δεν έχουμε συμμάχους” γιατί είμαστε ανίκανοι να τους δημιουργήσουμε. Οι Παλαιστίνιοι αδερφοί μας είναι μόνοι σήμερα, αλλά χτίζουν με αίμα και δάκρυα μια συμμαχία παγκόσμιας εμβέλειας με τους λαούς όλης της γης, μια συμμαχία που αργά ή γρήγορα θα ανατρέψει τον “άξονα του κακού” Αμερικής και Ισραήλ. Σήμερα τελειώσανε τα ψέματα hypocrite lecteur, mon semblable, mon frere, θα πρέπει να αναζητήσεις το όραμα της απελευθέρωσης και τις δυνάμεις που θα το υλοποιήσουν μέσα στον ίδιο τον εαυτό σου. Και μόνο μετά μπορούν να υπάρξουν σύμμαχοι. Ποτέ πριν.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: