Αρχική » Διακήρυξη υποστήριξης της υποψηφιότητας Μ. Γλέζου

Διακήρυξη υποστήριξης της υποψηφιότητας Μ. Γλέζου

από Άρδην - Ρήξη

από το Άρδην, τ. 36, Μάιος-Ιούνιος 2006

Θεωρούμε την παρουσία του Μανώλη Γλέζου ως επικεφαλής του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου για την Υπερνομαρχία ως μία καταρχήν επαρκή εγγύηση συνέπειας και αποτελεσματικότητας.

1. Διότι ο Μανώλης Γλέζος συμβολίζει περισσότερο από κάθε άλλον το πνεύμα της Αντίστασης του λαού μας, όχι μόνο ενάντια στη Γερμανική Κατοχή, αλλά και σε κάθε επιβουλή στις ελευθερίες μας και την εθνική αξιοπρέπεια, σε μια αδιάλειπτη πορεία τουλάχιστον εξήντα χρόνων. Στους δημοκρατικούς αγώνες της δεκαετίας του 1950 και της υπεράσπισης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Κυπρίων. Στη δεκαετία του1960, στη δημοκρατική άνθηση των αγώνων και στην Αντίσταση ενάντια στη δικτατορία. Στη μεταπολίτευση, για τη διεύρυνση της δημοκρατίας και τη συμμετοχή του πολίτη. Μέχρι την πρόσφατη συμπαράσταση στον Σολωμό και τον Ισαάκ στην Κύπρο, την εναντίωση στην παράδοση του Αμπτουλάχ Οτσαλάν και την Αντίσταση στις Νατοϊκές επιδρομές στη Γιουγκοσλαβία. Ο Γλέζος παραμένει το σύμβολο του αντιστασιακού ήθους του λαού μας.

3 . Γιατί ενσαρκώνει το πνεύμα της Αλληλεγγύης προς όλους τους λαούς και τους κατατρεγμένους όπου γης. Από την αλληλεγγύη στον λαό του Βιετνάμ μέχρι την καταγγελία της επιδρομής των Αμερικανών στο Ιράκ. Ο Μανώλης Γλέζος θα βρεθεί στη Γένοβα και την Παλαιστίνη, συμμετέχοντας ενεργά στο κίνημα κατά της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας τάξης, θα συμπαρασταθεί στους Κούρδους και Τούρκους αγωνιστές που βρίσκονται στα λευκά κελιά και στους ξένους πρόσφυγες που ζουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στη χώρα μας.

3.            Διότι υπερασπίζεται με συνέπεια την παράδοση, τον πολιτισμό και την ταυτότητά μας σε κάθε περίπτωση που απειλούνται από τη νέα τάξη, όπως συμβαίνει σήμερα και με το ζήτημα της γλώσσας. Γιατί πιστεύει σε μια οικολογική διαχείριση των προβλημάτων που δημιουργεί η ανθρώπινη παρέμβαση και το απέδειξε με τους πρωτοπόρους πειραματισμούς του ως δημοτικός άρχων στην Απείραθο της Νάξου. Όχι μόνο προώθησε την ιδέα της άμεσης δημοκρατίας αλλά εγκαινίασε ανεμογεννήτριες, φράγματα, πρωτοπόρο διαχείριση των αποβλήτων.

4.            Διότι, ενώ είναι σαφώς τοποθετημένος πολιτικά και το έχει αποδείξει στα κελιά των μελλοθανάτων και τις εξορίες, δεν έπαψε ποτέ να απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και να τους καλεί σε συστράτευση. Και αυτό το απέδειξε. Ποτέ δεν ταυτίστηκε με τα κόμματα που συμμετείχε ή συνεργάστηκε, και προπαντός, ποτέ δεν εξαγόρασε την αγωνιστική του πορεία, όταν σήμερα τα πάντα μοιάζουν να πωλούνται σε τιμές ευκαιρίας.

5.            Σε μια κρίσιμη πολιτική καμπή, όταν ο λαός απογοητευμένος και απελπισμένος από αδιέξοδα, πικραμένος από προδοσίες, κινδυνεύει με αποπολιτικοποίηση και αποπροσανατολισμό, ο ανεξάρτητος συνδυασμός του Γλέζου για την Υπερνομαρχία της Αθήνας αναδεικνύει μια πολιτική πρόταση που συνδυάζει την κοινωνική αλληλεγγύη, την εθνική ανεξαρτησία, την οικολογική ευαισθησία και τη δημοκρατική οργάνωση της κοινωνίας, για μια αξιοβί-ωτη ολοκληρωμένη ανάπτυξη, τόσο αναγκαία για να πορευτούμε στις δύσκολες μέρες της Νέας Τάξης και της καθημερινής αποβλάκωσης.

6.            Γιατί ο Μανώλης Γλέζος, μαζί με όλους όσους θα θελήσουν να συμμετέχουν, διαμορφώνουν ένα όραμα για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, επιδιώκοντας την παραχώρηση ουσιαστικών αρμοδιοτήτων στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά το όραμα της άμεσης δημοκρατίας -όπου οι πολίτες αποφασίζουν όλο και περισσότερο για τα κοινά- απέναντι στη λογική της παγκοσμιοποίησης, όπου ο πολίτης θα πρέπει να είναι υπήκοος κέντρων που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά του.

7.            Τέλος, αλλά όχι ελάχιστο, γιατί ο Μανώλης Γλέζος δεν φτιάχνει έναν προσωποπαγή ή αρχηγικό συνδυασμό. Όλα θα συζητηθούν από όλους όσους συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια. Γι αυτό και εμείς, πολίτες από διαφορετικές κατευθύνσεις, συμφωνούμε στην υποστήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Μανώλη Γλέζου, ακόμα και εάν στις δημοτικές εκλογές υποστηρίζουμε ή ακόμα και συμμετέχουμε σε άλλα ψηφοδέλτια ή ακόμα και αν απέχουμε ή ψηφίζουμε λευκό. Καλούμε όλους εκείνους κόμματα ή φορείς που νοιάζονται για τα προβλήματά μας να συμμετέχουν. 0 Ανεξάρτητος Συνδυασμός με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο για την Υπερνομαρχία της Αθήνας είναι μια αληθινή πρόκληση, ευκαιρία για όλους.

Ανδρεάδης Γιάγκος, καθηγ. Παν., Αξελός Λουκάς σι.-γραφέας, Αποστολίδης Γρηγόρης, γραφίστας. Βαρδιαμπα-σης Ν., δημοσιογράφος, Βασιλακόπουλος Γιώργος προεδρος FIBA. Βεργόπουλος Κώστας, καθ. Παν.. Γέρου Κα-τια, ηθοποιός, Γιαλούρης Βύρων, δημ. υπάλληλος Γραμμένος Μπάμπης, εκδότης, Δάνδολος Στέφανος διευθ. Βραδυνής, Δημόπουλος Δημ., βιβλιοπώλης. Δη-μόπουλος Σωτήρης, δημοσιογράφος, Δούκα Μάρω συγραφέας, Ζουράρις Κ., συγγραφέας, Ιωαννίδης Γιώρ. γιατρός, Κακουριώτης Σπύρος, δημοσιογρ., Καλαϊτζής Γιάννης, σκιτσογράφος, Καλογιάννη Μαριλένα. ζωοα-φος, Καμπερίδης Δημ., ηθοποιός, Καναβούρης Κ. ποιτ~; Κάραλης Θεμιστοκλής, ιδ. υπάλληλος, Καραμπελιάς Γιώργος, συγγραφέας, Κατζουράκης Κυριάκος, ζωγράφος Κα-ψωμένος Ερατοσθένης, καθηγ. Παν.. Κοκκονίδου Μαρ-θα, επιχειρηματίας, Κοκοβλής Νίκος, αντιστασιακό; Κοκοβλή Αργυρώ, αντιστασιακός, Κοκοβλής Γιώργος καλλιτέχνης, Κοροβέσης Περικλής, συγγραφέας Κορ-πας Παναγιώτης, εκπαιδ., Λαζάρου Φώτης, φωτογράφο: Λεονταρίτης Γιώργος, συγγραφέας, Λύρα Φωτεινή δασκάλα, Μαλούχος Σπυρ., γραφίστας, Μαρτίνη Μαρα πολ. σύλ. «θεωρείο», Μαρτίνος Ν., καθ. Γεωπονικής Μαύρος Γιάννης, επιχειρ., Μερακλής Μιχ.. καθηγ. Πα. Μερμήγκης Σταύρος, ηθοποιός, Μουρνιανός Ευάγ. γραφίστας, Μπούρλη Μαρία, δασκάλα, Νόλλας Δημ. σι · -γραφέας, Ντάσιος Ν., μηχανικός, Παπανικολάου Θϋμιος δημοσιογράφος, Παναγούλια Αθαν.. κοινωνιολόγος. Παπαζαφείρης Θανάσης, ιδ. υπάλ., Παπανδρέου Ανδρέας επιχειρηματίας, Παπανδρέου Λένα, φιλόλογος Παπανδρέου Ζέτα, δασκάλα, Παπανδρέου Περικλής ηλεκτρονικός, Παπασπηλιοπούλου Δάφνη, εκδότης Πα-παμιχαήλ Γιάννης, καθηγ. Παν., Παπαστυλιανός Χρήστος δικηγόρος, Παπαχρήστου Δ., συγγραφέας. Πασχούλης Βαγγέλης, οικοδόμος, Πατσός Χάρης, ορυκτολόγος Ρε-πούση Κορίνα, δικηγόρος, Ρόκου Αντωνία, μηχανικός Ρο-κος Δημ., καθηγ. ΕΜΠ, Σιαμάντης Κώστας, βιοτέχνης Σταθάτος Πέτρος, εκδότης, Σταματοπούλου Ηρα γραφίστρια, Σταματοπούλου Χρ., γιατρός. Στοϊλόπουλος Βασ., περιβαλλοντολόγος, Στοφορόπουλος Οέμος. πρέσβης ε.τ., Σχίζας Γιάννης, περιβαλλοντολόγος, Ταρακτσης Νικόδημος, ζωγράφος, Φίλιας Βασ., καθηγ. Παν.. Χαλαζίας Χρήστος, δημοσιογράφος, Χαριτόπουλος Διον. συγραφέας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: