Αρχική » Η ψευδώνυμη εταιρεία English Home

Η ψευδώνυμη εταιρεία English Home

από Άρδην - Ρήξη

Από την ιστοσελίδα στο facebook, Δεν αγοράζουμε Τουρκικά προϊόντα

Ο ανυποψίαστος καταναλωτής, βλέποντας την συγκεκριμένη επωνυμία, θα θεωρήσει πως πρόκειται είτε για μια βρετανική είτε για μια ελληνική εταιρεία με ξένο όνομα. Στην πραγματικότητα, πίσω από αυτή, βρίσκεται μια αυθεντική τουρκική εταιρεία με αντικείμενο τα λευκά είδη και τα είδη σπιτιού.

Η ENGLISH HOME ιδρύθηκε το 2008, έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη και ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων της οικογενείας Aydin, την Turgut Aydin Holding Company. Μέχρι πριν λίγο καιρό είχε αναπτύξει ένα δίκτυο 15 καταστημάτων, τουλάχιστον, στην Ελλάδα.

O συγκεκριμένος όμιλος που έχει παραγωγή και στα textiles (με την Αydin Orme), έχει επίσης αναπτύξει τη μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Α101, ενώ δραστηριοποιείται και στο χώρο της υγείας με το Memorial Health Group. Το γκρουπ Memorial έχει δέκα νοσοκομεία, τέσσερα ιατρικά κέντρα και ένα κέντρο ευεξίας.

Να σημειωθεί ότι μέτοχος στο Memorial Health Group, όπως και στην English Home έχει μπει η Qatar First Investment Bank.

Είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα με είδη σπιτιού και λευκά είδη στη Τουρκία και ήρθε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2014.

Έχει μάλιστα καταστήματα σε ευαίσθητες περιοχές όπως είναι η Αλεξανδρούπολη, η Ξάνθη και η Ρόδος, με πρόσφατη ακόμη την υπόθεση κατασκοπίας στο νησί των ιπποτών.

Τον Νοέμβριο που μας πέρασε το κατάστημα των Τρικάλων δεν τα κατάφερε και έκλεισε ενώ δεν γνωρίζουμε την τύχη των υπολοίπων της αλυσίδας.

Γνωρίζοντας τα αρνητικά αντανακλαστικά της ελληνικής αγοράς, η βρετανική επωνυμία είναι ένα καλό κόλπο για να κρυφτείς αλλά και να ξεγελάσεις όσους αποφεύγουν την αγορά τουρκικών προϊόντων.

Σε σχετική έρευνα στο διαδίκτυο βρήκαμε επίσης άλλες δεκατέσσερις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ίδιο αντικείμενο και προβάλλονται στην ελληνική αγορά.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι κάποτε στον χώρο κυριαρχούσαν ισχυρές ελληνικές εταιρείες, όπως η Αιγαίον, η Ατθίς κ.ά. Δυστυχώς λάθη, κακοδιαχείριση, ελλιπής σχεδιασμός και έλλειψη στήριξης από το ελληνικό κράτος οδήγησε τις εταιρείες αυτές σε κλείσιμο. Παρατηρούμε πλέον το φαινόμενο, μέχρι πριν λίγο καιρό, το ελληνικό βαμβάκι να εξάγεται από την χώρα μας και να εισάγουμε λευκά είδη που κατασκευάζονται στην Τουρκία.

Τώρα όμως ξέρουμε…

Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα. Δεν ενισχύουμε την τουρκική οικονομία. Δεν χρηματοδοτούμε την πολεμική μηχανή του νεο-οθωμανισμού.

Προτιμούμε τα ελληνικά προϊόντα!

#StopTurkey #BoycottTurkey #StopErdogan

* Στη φωτογραφία το κατάστημα English Home στον Πειραιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: