Αρχική » Για την εργαλειοποίηση του Γιάννη Αντετοκούμπο

Για την εργαλειοποίηση του Γιάννη Αντετοκούμπο

από Αναδημοσιεύσεις

του Γιώργου Γκόντζου

Επειδή βλέπω να συνεχίζουν τις ανοησίες, μια φωτογραφία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν στο εσωτερικό του σακακιού που φορούσε κατά την παραλαβή του τίτλου MVP του NBA, είχε ράψει εικόνες από τον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ, μέρος της ιστορίας, της νέας του πατρίδας, της Ελλάδας.. και δυο σχόλια…

Πρώτον-2013= «Πριν από καιρό είχα εξοργιστεί με τον τίτλο αριστερού-left Αγγλιστί-ιστολογίου: ”Το top 10 του Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ – Έτσι για να τη… σπάσουμε στους χρυσαυγίτες”. Σημείωνα μεταξύ άλλων :”Όχι φίλοι..Αυτό δεν είναι αντιρατσισμός ,αντιφασιστική προσέγγιση, ή φιλομεταναστευτική άποψη… Οι επιδόσεις ενός αθλητή, ενός νέου ανθρώπου που περνά θριαμβευτικές προσωπικές στιγμές, χαρίζοντας ευτυχία στους δικούς του ανθρώπους, που ξεπέρασε κάθε δυσκολία στην πατρίδα μας που μπορεί να δημιουργηθεί από το γεγονός πως έχει διαφορετικό χρώμα, προέρχεται από μια μακρινή χώρα,δεν αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο. Δεν είναι ο ίδιος και οι αθλητικές επιτυχίες του ”εργαλείο”, ”όχημα” προς εκμετάλλευση για να τη…. ”σπάσετε στους χρυσαυγίτες”. Αυτή η αναφορά είναι βαθιά περιφρόνηση προς τον ίδιο την προσωπικότητά του και ότι εκπροσωπεί,είναι στην ουσία χυδαιότητα καλυμμένη…”

Δεύτερον -2019= Μια φράση μετά από παλιές δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «{..}Ευχαριστώ τον Θεό που με έφερε σε αυτή τη θέση που είμαι σήμερα. Ό,τι κάνω τα κάνω μέσω Αυτού{..}«{..}Ευχαριστώ τους Έλληνες και τους Νιγηριανούς που με στηρίζουν. Είναι 6 το πρωί στην Ελλάδα, αλλά ξέρω ότι είναι δίπλα μου γιατί μου στέλνουν μηνύματα. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον πατέρα μου αν και δεν είναι εδώ. Πριν δύο χρόνια είχα ένα στόχο. Να γίνω ο κορυφαίος παίκτης στο πρωτάθλημα. Και το αφιερώνω σε αυτόν γιατί πάντα μου έλεγε να δουλεύω πιο σκληρά, ακόμη κι όταν πονούσα. Όταν είμαι στο παρκέ, σκέφτομαι αυτόν. Ευχαριστώ και τα αδέρφια μου γιατί είναι εδώ μαζί μου και είναι τα πρότυπά μου. Σας αγαπώ. Όπως και την μητέρα μου. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου και δεν μπορείς να το πιστέψεις, αν δεν έχεις ένα γονιό. Και η μητέρα μου είναι η κολόνα της οικογένειας. Η πραγματική ηρωίδα μου{..}».

Με αυτά και μ’ αυτά απορώ ακόμα που δεν τον κατέταξαν ως… θιασώτη της χουντικής ρήσης “Πατρίς ,θρησκεία, οικογένεια”…

Από το προφίλ του Γιώργου Γκόντζου στο Fb

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ