Αρχική » Καλαμπάκα και Καστράκι: Η Αμάλ δεν θα περάσει από εκεί

Καλαμπάκα και Καστράκι: Η Αμάλ δεν θα περάσει από εκεί

από Άρδην - Ρήξη

Του Σωτήρη Κύρμπα

Ένα βροντερό ΟΧΙ εξέπεμψε χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων καθώς και το Τοπικό Συμβούλιο Καστρακίου στην έλευση και περιφορά της μαριονέτας Αμάλ* στον τόπο τους.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία και μετά από αρνητική εισήγηση του Δημάρχου κ. Αλέκου όπως και του προέδρου του Τ.Σ. Καστρακίου. Είχε προηγηθεί και επιστολή του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεοκλήτου στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονταν πως «Ουδεμίαν έγκριση δίδουμε και ουδεμίαν άδεια παρέχουμε για την πραγματοποίηση των σχετικών δρώμενων, όπως αυτά περιγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος walkwithamal.org και αφορούν στην εκτέλεση ασκήσεων «top rope και slackline από το Climb in Meteora στον προαύλιο χώρο του παρεκκλησίου του Αγίου Αντωνίου στην Καλαμπάκα» ή στην «Μονή Αγίου Αντωνίου Μετεώρων»… Ανάλογες δραστηριότητες, άλλωστε, δεν μπορούν να επιτραπούν και λόγω των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού και μάλιστα, την στιγμή κατά την οποίαν απαγορεύονται οι συναθροίσεις, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και Λιτανείες, τελευταίως δε, δεν επιτράπηκε σε όλη την χώρα η λιτάνευση της αγίας εικόνος της Παναγίας μας!”

Η υποτίθεται «αθώα» Αμάλ είναι ένα εικαστικό τερατούργημα 3,5 μέτρων η κατασκευή και περιφορά του οποίου οφείλεται μεταξύ άλλων και στον Τζορτζ Σόρος (Solidarity Now) και που επιχειρεί να κρατήσει ζωντανές τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα και την Ευρώπη ενόψει και της νέας κατάστασης στο Αφγανιστάν.

Είναι δημιούργημα του εργαστηρίου STATION ATHENS που διευθύνει τρεις ΜΚΟ  (Άρσις, Polyplanity και ΑΜΑΚΑ) που ασχολούνται με την προσαρμογή αιτούντων άσυλου και προσφύγων στην ελληνική κοινωνία σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο και περιοδεύει ανά την Ελλάδα, μοιράζοντας χρήμα σε ΜΜΕ, οργανισμούς, δήμους, θιάσους και άλλους γραικύλους επαιτούντες.

Παρά το υβρεολόγιο που δέχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες τόσο η Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων, όσο και ο Δήμος Μετεώρων καθώς και η τοπική κοινωνία της Καλαμπάκας, από κάθε λογής ισλαμολάγνους και δήθεν «ανθρωπιστές» (όπως η Εφημερίδα των Συντακτών και τα φερέφωνα των ΜΚΟ) η τοπική κοινωνία και οι φορείς ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ και εξέπεμψαν το ξεκάθαρο αυτό ΟΧΙ!

Το 2021 (με τον ισλαμοφασισμό να έχει επικρατήσει στο Αφγανιστάν) δεν θα είναι επανάληψη του 2015!

Υ.Γ. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως η δημοτική αρχή του Δήμου Μετεώρων εκλέχθηκε με ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Καλαμπάκα

*Η Αμάλ σύμφωνα με τους δημιουργούς της είναι προσφυγοπούλα 9 ετών που διασχίζει 8 χώρες και πραγματοποιεί στάση σε περισσότερες από 70 ευρωπαϊκές πόλεις με στόχο την ευαισθητοποίηση για την τραγωδία του πολέμου και την περιπέτεια του ξεριζωμού.

Εκατοντάδες διεθνείς συνεργάτες στηρίζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:

The International Rescue Committee (IRC), Bloomberg Philanthropies, Comic Relief, Emergency, Help Refugees / Choose Love, Humanity Crew, Safe Passage, The Syria Campaign, Karam Foundation, UNHCR (International); İstanbul Kültür Sanat Vakfı (Istanbul Foundation for Culture and Arts), K2 Güncel Sanat Merkezi (K2 Contemporary Art Centre), Kültürhane, Yaren Kooperatifi (Turkey); under the auspices of the City of Athens, Municipal Theatre of Piraeus, El Sistema Greece, Home Project, SolidarityNow, mind the fact, Melissa Network (Greece), UNIMA- Hellas; C.A.S.A. Centro delle Arti della Scena e dell’Audiovisivo, Comune di Napoli, Teatro Pubblico Pugliese, Fondazione Pangea, Teatro di Roma (Italy); La Criée – Théâtre National de Marseille, Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes, Institut du Monde Arabe (IMA), La Villette, Musée national de l’histoire de l’immigration, Refugee Food Festival (France); Kaserne Basel (Switzerland); CRILUX, ASBL La Source (Belgium); Manchester International Festival, Canterbury Cathedral, Counterpoint Arts, Mayor of London, National Theatre, Roundhouse, Royal Opera House, Sadler’s Wells, Shubbak Festival (UK).

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Βασιλειος 24 Αύγουστος 2021 - 14:39

Ισως υπαρχει ακομη μια ελαχιστη ελπιδα, μηπως κι αποφυγουμε τον αφανισμο μας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ανώνυμος 25 Αύγουστος 2021 - 00:08

Είτε υπάρξει αντίσταση στα καραγκιοζιλίκια της νεοθρησκείας αυτής (όπως συνέβη στην Καλαμπάκα)

είτε πάν’ κλακαδόρικα οι “πιστοί” πίσω απ’ τη λιτάνευση του ξοάνου
(όπως είδαμε να το κάνουν τις προάλλες οι Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Ο Ι -και μόνον οι Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Ο Ι – στο πολύπαθο Β. Αιγαίο …),

ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος κι οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε …

Καλή μας νύχτα, σύντροφοι !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ