Αρχική » Ανακοίνωση Άρδην: Η πολιτική Μηταράκη υπονομεύει το μέλλον της Ελλάδας

Ανακοίνωση Άρδην: Η πολιτική Μηταράκη υπονομεύει το μέλλον της Ελλάδας

από Κίνημα Άρδην

Ανακοίνωση του Άρδην

Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας επί του μεταναστευτικού αντιστρατεύεται την ίδια την ταυτότητα του «προοδευτικού πατριωτικού κέντρου» που προσπάθησε να φιλοτεχνήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του. Είναι αντίθετα μια πολιτική εξτρεμιστική, που κυοφορεί πολλά και σημαντικά προβλήματα εθνικής και κοινωνικής βιωσιμότητας:

– Στρέφεται ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία μεταβάλλοντας τις ακριτικές περιοχές σε «ουδέτερες ζώνες» υποδοχής μεταναστών.

– Δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε σε 15-20 χρόνια η Ελλάδα να γίνει αγνώριστη, μια μεταναστευτική κοινωνία-καθρέφτης όλων των μεγάλων πολιτιστικών και γεωπολιτικών συγκρούσεων που συμβαίνουν γύρω της.  

– Δίνει στο πιάτο του τουρκικού επεκτατισμού ένα πρώτης τάξεως μέσο εκβιασμού της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης και την διευκολύνει στην τακτική της να ισλαμοποιήσει όλες τις γειτονικές της χώρες με στόχο την υπαγωγή τους στο δικό της άρμα κυριαρχίας.

– Εκφράζει την απόλυτη υποτίμηση των αθηνοκεντρικών και γι’ αυτό μικροελλαδικών, ετερόφωτων ελίτ έναντι των κατοίκων της περιφέρειας και δη της ακριτικής.  

– Πλήττει τις μεσαίες και κατώτερες τάξεις των πόλεων, καθώς η επιδοτούμενη εγκατάσταση των νεοεισερχόμενων στα κέντρα τους δημιουργεί πολυπολιτισμικά γκέτο που με τη σειρά τους δημιουργούν μια καθημερινότητα ανασφάλειας και πολιτιστικών ανταγωνισμών για τους παλαιούς κατοίκους των περιοχών αυτών, οι οποίοι εν τέλει διώχνονται από αυτές.

Η τωρινή κυβέρνηση εξελέγη το 2019 προκρίνοντας μια κοινωνική συμφωνία εγκατάλειψης της πολιτικής ανοιχτών συνόρων που υλοποιούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, και προστασίας των μεσαίων τάξεων τις οποίες εκείνη είχε στοχοποιήσει ποικιλοτρόπως. Επί του μεταναστευτικού αυτή η κοινωνική συμφωνία έχει προ πολλού καταπατηθεί, ως εκ τούτου η κυβέρνηση είναι υπόλογη όχι μόνον στους ψηφοφόρους της άλλα και απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία.

Οι Έλληνες, όπως έχουν αποδείξει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν δεν εναντιώνονται στη μετανάστευση γιατί είναι ρατσιστές ή οπαδοί της εθνικής καθαρότητας, αλλά για λόγους εθνικής ασφάλειας, πολιτισμικής και κοινωνικής συνοχής. Όταν το φαινόμενο αφορούσε πληθυσμούς σε ελεγχόμενα μεγέθη και με κοινές ιστορικές και πολιτιστικές εμπειρίες, οι αντιδράσεις είχαν περιθωριακό χαρακτήρα. Αυτό που λείπει επομένως είναι το μέτρο, μια πολιτική δηλαδή που θα προστατέψει ανοιχτά τον εθνικό χαρακτήρα και την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας μέσα στην φουρτουνιασμένη θάλασσα της παγκοσμιοποίησης και των γεωπολιτικών της απειλών.

Οι κινητοποιήσεις των νησιωτών και των Εβριτών είναι πάνδημες, δίκαιες, προασπίζονται πανεθνικά συμφέροντα παρ’ ό,τι έχουν τοπικό χαρακτήρα. Οφείλουμε, λοιπόν, να σταθούμε στο πλευρό τους, και να εντείνουμε την κοινωνική πίεση προς την κυβέρνηση μέχρις ότου να εγκαταλείψει αυτήν την πολιτική.

24-1-2022

Ακολουθήστε το Άρδην στο Facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του Άρδην στο Youtube

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Γεώργιος Πετρακακης 24 Ιανουαρίου 2022 - 16:27

Eτσι είναι όπως γράφει το άρθρο για τις υπερδομες στα Νησιά του Ανατ Αιγαίου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ανώνυμος 24 Ιανουαρίου 2022 - 18:40

Και λίγα τους γράφει …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ